Monday, March 14, 2016

... look at the clouds ...


As salam

Goooooood Morning abelibodi.... Rise & shineeeeeee....


Ceria sungguh ahkak pagi ni kan... mau tak ceria, coti kannnn cer keje mau mood lemau ... apa nak citer pagi ni haaa... 

Cantik kan gambar kat atas tu... I ni sukaaaa tengok clouds tau... kkdg tu bila drive pepagi gi opis, i leh senyum tengok when i see beautiful clouds...if SH ada or my kids ada mesti i point out "look at the clouds...cantik kan" hehehehehe... kkdg tu siap i snap gambar ... masa kena time jerebu last year, sakit jiwa raga mata i tau tak nampak awan nano biru ....

Ekceli i tak prasan pun pe'el i ni.... until one day, I was looking out and enjoying the 'clouds' Sapphire cakap, "Ibu, look at the clouds, cantik....your favourite kan"... I was like "huh??" and dia cakap... "Ibu kan suka look at the clouds... your hobby" hahahhaahahha...masa tu lahhhh baru I realise ah'ah lah...betul ckp dia....tapi I tengok bukan berangan tau, I menikmati ciptaanNya.... 

Ni lah dia kan... kekadang tu kita ingat kita parents kenai sangat dah pe'el anak-anak.... well ekceli, vise versa... dorang pun kenal gak pe'el mak pak dorang .... annnd at times kita pun learn a few life lessons dari anak-anak kita....

Ok enuf berceloteh .... have a beautiful day uols...take care...

* entry autopublish





5 comments:

SYANI said...

Subhanallah.... indah ciptaan Allah
Good morning sis..

GREENJADE said...

Subhanallah..ya Allah..such an awesome view la sis..

mmg boleh up the mood ni..

lama x golek2 sini kan sis..miss u..hihihihi

wahida said...

bijak sapphire...dia pun dah tahu peel ibu dia...

nice shot la kak pic tu...

norh said...

Subhanallah..
pandai akak capture moment ni :)

Mummydearie said...

Memang cantik di pandangan mata, sis! I pulak jarang sempat tengok clouds ni kalau dalam kereta ^_^

Betul, you are right! Bukan anak-anak aje belajar dari kita, kita pun belajar dari anak-anak juga. Bukan kita aje tau tabiat anak-anak, ada kalanya anak-anak pun tahu tabiat kita juga!