Thursday, December 1, 2016

Bye November... Hello December ... Hello Blog ....

Assalamua'laikum..



Ooppps me muncul.... lalalalalalala...ni pun tak tahu lah brapa lama akan muncul huuurrmmm..ntah ntah esok dahhhhh tenggelam.....  Muncul pun sbb nak spring cleaning skit skit skkkiiitttt je blog yang berabuk ni hehehehehe.... kasi nampak ada tuannya ☺☺☺

MasyaAllah lama sungguh tak buka blog...hampir lupa password ....

Ok lah, jez to say hi...and bye... taking cares ...


Wednesday, March 23, 2016

Wednesday, March 16, 2016

... wordless wednesday ...


As salam


One's destination is never a place, but a new way of seeing things ~ henry miller
* throwback - view from train trip from Bangkok to Hatyai 
24 - 31 Dec 2015




Tuesday, March 15, 2016

... gold coast morib ...



As salam

Ini kisah basi gi Gold Coast ostolia Morib masa CNY (7-8 Feb. 2016) ...hotel book tru Agoda.. pegi 2 hari 1 malam je pun (Ahad-Senin) tapi happiness sebab kali ni famili ku cukup korum semua ada.... bila anak2 dah dewasa, masuk U memang susahhhhh sgt nak dapat holiday bersama full korum ok...I dah kena redha pegi memana dengan siapa yang ada je... kalo nak tunggu semua ada, memang susah ler nak berjalan hehehehehe...

Neway, kami gi hari Ahad balik senin... tak de tempuh jem langsung, Alhamdulillah... to me, bilik semua ok... Pool nye plak, Sapphire lah paling suka... 

Kami-kami main rendam2 gitu temankan Sapphire... nak ke pantai, air tengah surut soooo ahkak malas... main pool dah ler...orang pun makin petang makin ramai....

Lepas Sapphire puas mandi manda, naik bilik, siap2, terus cari keluar food... makan kat Juvita Seafood Restaurant kat Kanchang Darat... kami pegi awal, seblum maghrib, menu ni tak lengkap sbb kuah tomyam campur & sayur lum datang... tapi lepas snap ni, terus ngap sampai langsai so no pics lah ye hehehehe...Food sedap, rege berpatutan....Burpppp Alhamdulllilah....


Then balik hotel semua org lepak2 & gone zzzzz .... Next day turun, breakfast kat hotel, kasi chance Sapphire main air lagi sblum check out and balik rumah.... Short, simple & happy vacation for us....

Ok till then... take care!!


* entri autopublish



Monday, March 14, 2016

... look at the clouds ...


As salam

Goooooood Morning abelibodi.... Rise & shineeeeeee....


Ceria sungguh ahkak pagi ni kan... mau tak ceria, coti kannnn cer keje mau mood lemau ... apa nak citer pagi ni haaa... 

Cantik kan gambar kat atas tu... I ni sukaaaa tengok clouds tau... kkdg tu bila drive pepagi gi opis, i leh senyum tengok when i see beautiful clouds...if SH ada or my kids ada mesti i point out "look at the clouds...cantik kan" hehehehehe... kkdg tu siap i snap gambar ... masa kena time jerebu last year, sakit jiwa raga mata i tau tak nampak awan nano biru ....

Ekceli i tak prasan pun pe'el i ni.... until one day, I was looking out and enjoying the 'clouds' Sapphire cakap, "Ibu, look at the clouds, cantik....your favourite kan"... I was like "huh??" and dia cakap... "Ibu kan suka look at the clouds... your hobby" hahahhaahahha...masa tu lahhhh baru I realise ah'ah lah...betul ckp dia....tapi I tengok bukan berangan tau, I menikmati ciptaanNya.... 

Ni lah dia kan... kekadang tu kita ingat kita parents kenai sangat dah pe'el anak-anak.... well ekceli, vise versa... dorang pun kenal gak pe'el mak pak dorang .... annnd at times kita pun learn a few life lessons dari anak-anak kita....

Ok enuf berceloteh .... have a beautiful day uols...take care...

* entry autopublish





Friday, March 11, 2016

... yeay! it's friday! ...


As salam

*throwback : Sapphire comot @ Fort Cornwallis, Penang
5 Jan 2015

Yeay! It's Friday...next week cuti sekolah seminggu plak tu.... Happiness!

Haaaavvveee a great holiday semua! Take care tau....


Thursday, March 10, 2016

... not in da ofis ...


As Salam..

* throwback :  Hua Lamphong Train Station, Bangkok, Thailand

Life is A Journey... Find Your Way & Enjoy the Journey...


Ekceli yesterday & today me ada kursus... not in da ofis, ...So, tu yg tak terjejak kasih kat blog uols.... then Friday me start coti2 malaysia sampai habis cuti sekolah ...yeay! Fefeling cam budak skolah lak kannn coti-coti ni hehehehe... Tengoklah if ada kerajinan, ada ler auto publish posts hehehe ... yang ni pun auto publish :)  

OK lah, till then taking cares my lovelies ....

Wednesday, March 9, 2016

... wordless wednesday ...


As salam..

The Anantha Samakhom Throne Hall, Bangkok


Travel & make memories to treasure




* autopublish entry...not in da ofis


Tuesday, March 8, 2016

... proud of you ...


As salam...

HAPPY WOMENS' DAY!!!

* throwback : Emerald @ Asoke BTS Terminal, Bangkok.
Penang - Bangkok - Hatyai - Penang (Train Adventure)
                 24 Dec 2015 - 1 Jan 2016 

My lil' Emerald is all grown up... jez a simple note to let you know I'm proud of your achievement girl! U did great ... A new beginning is gonna start soon .... you've got a longgggg journey to go, have fun, eyes wide open, have a warm heart to greet the new adventure ... remember that Ibu loves you sooooo much and will always have your back! Fighting girl!! mmmuaaahhhh...

Kalo leh nak je soh semua dok bawah ketiak acham ni kan tapiiiii opkos kenot, dah tak muat hehehehhehe rasa cam korang nie semua baby2 lagi hurmmmm  Well, masa berlalu too fast, another cute birdie will be flying off the nest soon... 

Monday, March 7, 2016

... great monday ...

As salam...

* throwback : 5-6 December 2015
Pantai Klebang, Melaka


Pesanan penaja Sapphire :  Chase away your blues and have a great monday and superb week!  Take care...

Friday, March 4, 2016

... great moments ...

As salam ...

Salam Jumaat..

*gambar throwback 18 - 21 Mac 2015
Chang Puak Camp - Damnoen Saduak, Bangkok, Thailand


Selamat berhujung minggu and have great moments with your love ones over this weekend ...Taking cares all...


Thursday, March 3, 2016

... setahun sudah ...




As Salam..

Oh yes! Dah setahun sudah masa berlalu me tak update blog... hahahhahahaaaaaccchummm... memang berabuk lah kannnn .... tetiba malam ni rasa rindu plak nak jengah blog.... sib baik lah password masih ingat after 2 tries hehehehehe... 

Si biskut chipsmore ni tak sure samada akan sambung berblogging atau punnnnn..... tengok lah camne ye... nak sambung cam dah tak reti nak start mana..plus mood suam suam kuku malas/rajin...  apa-apa pun... walaopun dah bulan march ni... cheq nak wish gak lah ... Hepi New Year... taking cares my lovelies... smooocheesss....