Monday, January 19, 2015

... what's wrong ...


As salam...

Aduhhhhh baru ingat nak up satu entry... tup tup tak leh nak boh gambor....what's wrong ni.... i ni dah ler buta tuli IT... hurmmmmm apakah ini salah satu penyebab utk ku stop blogging nghehehe... ada je cari alasan utk kaver penyakit "M" tu kannnn aishhh....

Tapi ini alasan memang betul punya, i tarak tipu tauuu....i memang tak tau pasaipa i tak leh nak download gambaq kat blog i ni....citer tanpa gambaq tak feel.......  Kena take a lottt of time to investigate ni.... aiyoooo... pc kat rumah plak kaput... hurmmm tak pa tak pa, jgn give up.... i slow slow akan cari jalan ok...

Till then... taking cares....

Thursday, January 8, 2015

... keropok vs papadom ...


As salam...

Lain orang lain ragamnya... lain anak lain tastenya *ihiks*... kat rumah i kalo goreng keropok mesti nak kena gorengkan papadom gak... sebab Sapphire tak gemar sangat keropok, dia lebih suka papadom... goreng sebalang kecil pun cukup je untuk dia....keropok kena bekas besor sebab ramai peminat....


Uols suka apa.... keropok vs papadom?


Wednesday, January 7, 2015

... frozen themed hairband ...

As salam...

Kalo dah minat bercraft ni...hurmmm memang ada je yang nak dibega-begakan hehehehe...

Before


After

Bak kata Sapphire, "My beautiful frozen themed hairband" ~ frozen themed lah sangat kann sbb riben yang kaler biru tu je ~ ... Tapi mak tetapppp vangga ooooo anak suka, kembang setaman i u... ater sapa lagi nak puji ibu dia kalo bukan anak sendiri khannnnn ....simple gini leh ler buat...cer soh buat yg vogue da vass...mau kejung jari-jari ku ngehehehehe...

OK lah....Sekian, terima kasih *tak tau nak sign off camne dah*

Taking cares my darls...



Friday, January 2, 2015

... my operation ...


As salam...

Alhamdullilah hari kedua 2015, ku masih mampu update blog .... ok kan dah kata nak berceloteh citer2 basi 2014...meh citer pasal kes batu karanganku....

Sebenarnya, lepas balik dari umrah saje je ku buat-buat lupa pasal batu karangku tu.... selagi tak sakit, selagi tu i buat dono tau... rasanya tu memang pe'el most of us manusia kannnn... tak sakit, buat dono, dah sakit, baru gigil-gigil cari doktor....

Memang menggigil i cari klinik pada malam 19 Mei tu, sebab sakit... dah ler tu, leh lak sakit dlm kul 8 lebih malam, time klinik yang memula diagnose i tu dah tutup, so terpaksa ler ke klinik lain ... masuk je bilik consultation doktor terus i cakap i ni memang dah suspect ada stone and nak minta referal letter admission ke hospital hehehehhehe... senang keje doktor tu tau dapat pesakit camni hahahaha... memang lah dia soal lite-lite skit kat i and dia pun gave the same diagnose yang i ada stone.... so dapat referrel letter terus admitted ke Ampang Puteri (hospital paling dekat dgn rumah i)...

The next day, 20 Mei 2014, doctor schedule my operation kul 4.00.... ni adegan pagi tu seblum dia nak balik rumah kena gi skolah...macam2 pesanan penaja dia bagi kat i... sebak lak tengok dia time ni...


Alhamdulillah by 6 gitu dah settle dah me dioperate...and syukur sangat kebetulan my doter, Agate bercuti masa tu... dapatlah dia yg jaga i kat hospital... ni gambar lepas i operate... biasalahkan budak2 amik gambar selfie ni sedangkan ibu dia still ting tong sbb bius kannn isk isk isk isk hehehehehe....


Hasil ternakan dalam perut i.... besar skit kot dari guli ... ada 4 ketul semuanya tapi nikmat sakitnya hurmmm tak terkata...


anddddd si kecik ni pun dah hepi sebab ibunya dah sihat plussss dia dapat percutian 4 hari 3 malam check in kat Ampang Puteri hehehehehehehe...


Alhamdulillah... dah sihat dah pun me... sebenarnya kan... seminggu je me dah sihat...cuma takde lah me buat keje2 berat.... tebuk dia kat 4 tempat je pun... bukannya major operation pun... sebab tu lepas 9 hari operate me dah leh gi holiday oooopssss hehehehehe....

Next week kita citer pasal tu k....

Have a great wiken and take care darls...

Thursday, January 1, 2015

... 1st ...


Assalamua'laikum...

* pics credit google *


Wahhhh.... 1st entry in 2015.... ngengada tul kan hahahahhaha....today semua cuti kan...me pun and me declare today my hari mengemas rumah sedonia.... in sya Allah, esok kita berceloteh ok... ada banyak citer basi 2014 yang leh kita sembang-sembang... orait then...

Take care darls....