Friday, March 13, 2015

... tajuk apa ek nak letak? ....


As salam...

Malaih nak citer2 banyak arini... walhal tak tau nak citer apa kannn lalalala... wahhh minggu depan cuti sekolah seminggu tu... bila time cenggini teruih rasa cam nak jadi murid sekolah... best ooooo cuti-cuti ni kan....

Teringat zaman cheq cuti sekolah... macam2 aktiviti dibuatnya melainkan belajaq hahahahaha... betui la, kalo tak dak homework memang takdaknya nak rajin2 pegang buku sekolah aiihhhh.... cukup-cukup lahhh kat skolah tu pegang kan... kecualilah kalo time tu darjah/tingkatan yg ada exam yg 'special'... cam SRP or SPM tu... see uols tahulah kan cheq zaman mana ni sebab ada SRP & SPM *wink*.... tu pun tinggal 3, 4 bulan dekat nak exam baru lah mengigil2 nak baca buku, pegang buku tu tak kena, pegang hak ni tak kena, tak tau nak start mana satu dah hehehehehe ... camna lah result tak KO kan hehehehe...Tapi ya laaa zaman dolu2 pun tak banyak sangat saingan kan, blajaq last minute pun leh dapat results warna terbang (flying colors) ... Nowadays, uishhh budak-budak cerdik pandai aaihhhh... kekadang tu kelu otak & lidah gak nak jawab soklan2 cepumas anak-anak ni tau.... ooopppsss dah melalut apa ni...

So, camna dengan uols.... ada yg nak amik cuti ka?  Ya la, yg mak pak anak skolah time2 ni lah nak coti2 sama kan... ada lak yg sibuk dengan wedding.... asal cuti, orang kawin, asal cuti orang kawin, asal kawin orang cuti kannnn.... tapi nowadays, orang kawin pun dah tak dak sangat nak tunggu cuti skolah kan... ada ja yg buat wedding on wikens... ye lah, jalan lani sana sini highway... yg jauh leh naik flight "Now Everyone Can Fly" maaa.... kalo zaman dolu tak dak highway...uishhhh jenuh ooo nak travel naik kete Penang ke KL...mau amik masa 8 jam camtu....dengan benti2 nak rest...kalo dak kematu montots kan....

Aikkk melalut lagi..dalam kata tak tau nak citer apa...amik ko panjang juga ku melalut ni...see sampai nak letak post title pun tak tau.... i slalu suka draft citer dulu baru letak tajuk....ok ok .. dah dah cukup cukup sudah... cukup sampai di sini saja ngehehehe...



Take care tau... nak buat apa2 ingat pada yg tersayang *wink*

5 comments:

lovelywa said...

Salam rasp,
cuti skolah ni rasp tak bercuti gak ke?? sy petang ni jugak balik kampung..seronok sgt rasanya..mcm kita plak yg bersekolah kan..kekeke

nurbijen said...

Zaman kita dulu memang enjoy jer sekolah...
Tak pegi tusyen pun..
Tp skrang semua berebut nak kejar A.... huhuhu
Kesian anak2 kecik2 lagi dah stress...

Dee said...

apa projek cuti sekolah ni? holiday ke..hihi..

babYpose said...

betul tu nak start hat mana tak tau kalau dah kelam kelibut naik bot :) happy holiday!

Mummydearie said...

I pun tak pi mana cuti sekolah baru ni. Maklumlah cuti tu untuk budak sekolah and me, nehi, nehi, bukan budak sekolah lagi! Tapi bab teruja dengar cuti sekolah tu ada ler ...

Biasanya kalau tak tahu nak tulis apa, itu yang macam-macam benda ditulisnya. I dah biasa buat peel gini. Kalau I tahu nak tulis apa, I tulis tajuk dulu. Kalau I tak tahu, I karang assignment siap-siap pastu pejam mata letak tajuk gitu *_*