Thursday, March 12, 2015

... sukaneka sekolah ...


As salam...

Semalam hilang harini timbui.... gitu lah cheq skarang ni... harap bersabaq na... macam lah ada org dok tunggu nak baca citer basi cheq kan hehehehe...

Orait ni kisah tak brapa nak basi.... citer funny tapi benar ok... kejadian semasa sukaneka sekolah Sapphire.... 

Dia masuk 1 game je... tapi cer tengok tu... aishhh ... kata org utara "belemoih" iaitu sememeh gitu.... nasib baik menang dapat Johan... pergghhh bangga cheq tau... anak cheq naik pentas amik pingat... ibu dia fefeling macam dia menang pingat emas olympic gitu... hahahhahaha... dak aiiihhhh... cheq main main ja... ala takat menang 1st place dlm acara sukaneka ja pun, game "magic puzzle"...ngengada sangat aiiih kalo nak fefeling olympic winner gitu kannnn....

Sapphire cakap, budak lelaki tak puih hati sebab puzzle tu gambaq Elsa & Anna Frozen tu...hahahahha...mana macho utk budak2 lelaki nak main kannnn.... lawak tui budak2 nie... cikgu pun satu... cari lah tema unisex skit kannn mcm upin ipin kaaa hehehehe...

Sebenaqnya yg funny part tu yang ni... untuk kids tahun 1 ada game "Bawa Pundi Kacang" .... ala yg kacang hijau letak dlm kain sampul empatsegi bawa ataih kepala tu.... haaaaa.... mesti korang tau kannnn... and the funny part is.... masa cikgu yg jadi emcee tu announce.... terdiam sat lah satu dewan.... skali second annoucement benda yg sama... memang gelak satu dewan tu... kesian pun ada, tapi lawak yg lebih...compom cikgu tu malu kannnn, kesiannnnn ... nak tau dia announce apa....... Acara penyampaian hadiah berikutnya adalah untuk murid-murid Tahun 1 dalam acara "Bawa Pundi KENCING" hahahahahahahhaha.... aigooooo ticerrrrrr.... sila sebut betui2... hahahahahha...mau tak gelak semua orang kannn ......

Ok lah naaa... tu ja citer cheq ni.... see u esok, in sya Allah.... taking caresss....


7 comments:

kehidupan sihat said...

hihi..pundi kencing pulak sebutnya..

salam kenal & jemput ke blog nana

lieyalatif said...

hahahaah pundi kencing sis? ya Allah mau tak gamat dewan gelak....org tak gelak kalo tak pay attention jek laaaa ....

sapphire kemain bangga tunjuk medal...tahniah budak comel....next time masuk lumbe lari berganti2 plak tau heheheeheh

Kniedaz said...

pundi kencing memang selalu bawa cikgu! ehehehe

nurbijen said...

kah kah kah... boleh pulak tersalah sebut....
Tahniah sapphire....

Lyn Yusoff said...

hahahaha..
mau gelak tak hingat.. apa lah..

dZah said...

nice blog...follow me
http://hadizah.blogspot.com

Mummydearie said...

Hahaha... sis, sebelum I baca habis pun I dah lap spekmata duplohlapankali tau! I pun baca you tulis ~Bawa Pundi 'Kencing'. Puas I nak gelak rupanya itu yang kelakarnya. Penglihatan cikgu tu nampaknya setaraflah dengan I *_*