Monday, March 9, 2015

... short getaway : Colmar Tropicale ...


As salam

Aaaachhhuummm...pergghhh berabuk betul dah rumahku ni.... mau taknya dah dekat sebulan gak ler ye tak dijengah....amponnnn....Alhamdulillah, dah dapat cheq letak gambaq dalam blog ni.... Cheq buat kat rumah... rasanya memang kat opis tak leh buat kot... baguih juga camtu, tak lah cheq mengulaq lelama kannn.... hehehehehehe...

Apa nak stori ek.  Sebenaqnya banyak sungguh citer-citer basi sampai tak tau nak start tang mana .... hurmmm bedal je lah labu ... Slow slow cheq boh citer cheq na....Tu pun kalo ada lagi orang nak baca ngehehehehe... tak pa cheq suka syiok sendiri gak kekadang tu lalalalalalala...

Orait, kita terus je lah citer pasal ke Colmar Tropicale... bila peginya ek?  September, 2104 kalo tak silap.... haaa amik ko.... citer basi sangat dah ni...


Slalu pi balik hari...but kali ni kita stay semalam... Hotel book tru Agoda... sib baik masa cheq pi tak ler ramai sangat umat... bebaru ni my fren pi, masa CNY kan... katanya nak check in pun amik masa sejam lebih... kesiannnn.... Syukur, masa cheq pi last year, setengah jam dah settle leh masuk bilik rilek2...

Aktiviti biasa lah kat Colmar tu.... amik gambaq, mandi kat pool dia, jalan pi Japanese Garden... part ni memang mencabar sebab tahap stamina cheq yg superb low kan.... pecah peluh oooo nak sampai situ... dah sampai dok lama2 skit snap snap gambaq sambil amik napas hehehehehe... eh melalut lak... lagi pi animal farm dia... biasalah activiti kat Colmar kan... Bagi cheq pi 2 hari 1 malam dah elok sangat dah sebab rasanya kalo dok 3 hari, mati kutu gak lah kot hehehehehe... 


But for a short getaway, untuk lari dari stress ke, nak cari ketenangan ke, cari ilham ke ok sangat... Apa-apa pun kalo namanya cuti memang sangat enjoy kan.....

Orait...ada rezki kita jumpa lagi na....

Till then taking cares my dears.... smoooches!!!

* ini kisah autopublish yo



6 comments:

mamawaiz said...

cantiknya saphhire berkimono

babYpose said...

Assalamualaikum, cantik tempat ni, comel pakai kimono :)

Lyn Yusoff said...

alamak sis...
lama betul menghilang..
moga2 lepas ni ada mood menulis balik yer.. hehehe

nurbijen said...

teringin jugak nak ke sana...

NUNU EERA said...

comel pki kimono.. :)

Cho Zila said...

nak.. nak gi jugak.. kalau der rezekikan.. cam bestjer bertenang di sanakan... sejuk... damai...