Thursday, March 19, 2015

... road tour Dec '14 : Krabi ...

 As salam 

Today me still coti...so BW elek pocik tau... in sya Allah, i akan qada ye .... jom sambung citer...

Kalo gi Krabi tak gi snokeling adalah sangat rugi... iye ke? ntah lah... tapi rasanya sesapa gi Krabi mesti nak gi swim2 and snokeling kot... Ok kami amik package ke 4 pulau plus... masa pusing-pusing Krabi tu kami gi booking dah kat Chok Paisan Andaman ni... SH dah survey kat blog2 mana ntah... overall i am happy lah with the service...rege dah tertera kat situ tapi pandai2 lah uols minta diskaun....

Memang dorang akan pickup and drop uols kat hotel... so dorang cakap kul brapa-brapa, uols siap-siap lah tunggu kat lobi hotel...

Ok jom gi snokel... 1st stop kat Bamboo Island... memang cantik tempat ni tapi tak dapat explore sangat sebab nak ajar si Sapphire ni snokel ... takat berenang pakai life jaket tu no hal...nak pakai mask tu yg dia seriau skit....


Dah warm up 30 minit camtu, dorang ajak naik boat gi tengok Phi Leh Lagoon...cantik sangat... tapi tak ingat lak pasaipa tak swim situ..


Next baru pi snokel kat Loh Sa Ma Bay.... syiok gak snokel... yg payah skit sebab me tak dapat sangat snokel... dok layan Sapphire... 1st experience snokel... dia seriau sbb bila masuk muka dia tau she is floating and that sea bed tu jauuuuhhh ke dalam... tapi sib baik dia tak panik, all she needs is to be wif me and hold my jacket at all time..masa ni xde byk gambar sebab semua org turun swim...me sempat snap gambar Emerald je tengah dok swim sbb me naik dulu with Sapphire....


Dah snokel... depa bawa pi Maya Bay.. lepak2 sini cantik... lokasi citer "The Beach"....


Ok dah puas main air, perut lapar.... jom gi makan kat Phi Phi Island... Food adalah halal... Lepas makan.. sapa nak main-main air boleh lah... 


And lepas last Phi Phi depa bawak pi last stop snokel kat Runtee Bay...see me memang tak dapat nak snokel sebab Sapphire berpaut pada me... takpe lah... enjoy gak rendam2 gitu...

Dapat snokel 30 minit then guide soh cepat-cepat naik sebab hari nak hujan...ngam-ngam semua orang naik...boat gerak, hujan pun turun...sib baik tak lebat and laut tak bergelora....

Sampai hotel the kids nak sambung mandi swimming pool... layan dorang kejap je lah...lepas tu me naik and siap2 nak kuar lah ....

Tapi idoknya keluar... dorang habis mandi memasing takmo keluar sebab penat... so SH sorang je keluar beli pancake nutella & nasi goreng je... makan kat dlm bilik... lepas makan apa lagi...tidur aaaa ... penat main air kannn.....


Sambung citer ni next week je lah ek... cam bosan lak tiap2 hari citer ni... bila nak habis lak citer krabi nie....Ok lah uols... taking cares....

* entry autopublish & tuanpunya tanah masih coti...







8 comments:

babYpose said...

salam dear, cantik sangar krabi, yall nampak enjoy dengan air biru dan jernih. memang amazing.

NUNU EERA said...

rindunyer nk g krabi.. nk mkn pancake.. nk mcm2 la kt sna..

Rinna said...

Bestnyaa.. jln2 krabi

wahida said...

krabi mmg pulau2nya sgt cantik..tapi saya tak dpt byk buat xtvt masa pegi dulu sbb tgh awal preggy...huhu...

rasa nak repeat je krabi ni bila tgk n3 akak...

Lyn Yusoff said...

snorkeling yg paling best sis..
syok!!

Alin Marlini said...

krabi tempat impian nak gi gak ni

Mummydearie said...

Hiks! I baru jerk datang baca walaupun citernya belum habis lagi katanya..

Wah, I is angrybird jeles tengok you pi snorkelling. I tak pernah buat kerja macam ni! I ni penakut. Asal masuk air je takut. Fobia kata orang Spanish. Kena air pancuran shower tu pun I dah tercungap macam nak lemas tapi eh, I mandilah hari-hari *_*

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI