Tuesday, March 10, 2015

... another short getaway 2014 : Singapore ...


As salam...

Ni stori lagi lama....somewhere in May 2014 oooppssss.... dah draft lama tapi tak publish... so untuk today's story cheq publish ni je lah... tak yah pikiaq citer apa...selamatttt nghehehe...

Al kisah 9 hari selepas operation, cheq pi holiday ke Singapore.... gagah gak pegi sebab dah janji sebelum ni... Rasa xbest lak kalo cancel the trip, kesian kat anak-anak, yg dewasa tu leh faham, tapi si kecik yang tak brapa nak kecik tu susah kot nak fahamkan part janji tak dapat ditepati hurmmm ....But the trip was cut short instead nak pi untuk 4 hari we went for 3 days ... stay kat JB, jimat kos *wink* ... keluar masuk Singapore 2 hari je... cheq had kan skit lah ke-aktif-an cheq ni ...


What i can say yang best about Singapore Zoo... tak de bau smelly animals tu... ntah le rasanya kalo kat Zoo Negara ada je i terbau 'sesuatu' tapi even my kids pun komen benda yang sama.... overall biasalah kan tengok animals... budak2 lah enjoy ye...

Oh and the orang utans roams freely...tapi xde lah dorang turun sampai ke tanah .. mostly lepaking kat pelantar2 yang cam kat dlm gambar tu belakang my kids tu ...

Dalam banyak-banyak animals yang cheq tengok... bila tengok polar bear tu cheq rasa ohsem and jakun sangat, ye lah bila masa lak nak pi antartika pi interbiu polar bear tu kannn... cuma cheq kesian sbb dia tak de partner, tak dak kawan nak sembang2 ...

We stayed dalam zoo tu dari pagi sampai lah tutup... then we keluar and balik ke JB...next day masuk balik Singapore... jalan2 kat bandar ... lebih banyak sight seeing dari dalam kete je pun... we went to Marina Bay, Orchard Road and Pasar Geylang... lama masa spend kat Orchard Road... Shopping?  Idok ler.... cuci mata and lite lite shopping je... me lebih banyak dok rest kat mana2 yang ada stool tunggu the rest shopping... Depa dah puas shopping, depa mai kat cheq....



Tu je citer pasai my short getaway ... mengenangkan dah janji kat anak-anak cheq gagah pi gak.... and yup, i is jaga my food intake Doc ...  pantang food2 yang oily, berlemak and asam2... rasa sesudu bila teragak sangat huhuhuhu.... tak pe nak sihat kannnn....tapi nowwwwww slalu sangat terlupa cheq tak dak hempedu dah oooppppssss.....

Till then... take care ya uols....

10 comments:

Lyn Yusoff said...

seronoknya jalan2 holiday..

wahida said...

betul tu kak zue, zoo negara ya ampun busuknya...huwaaaaa...dah la harga tiket makin naik, tapi kebersihan, hrmmmm, binatang pun x aktif...grrrr...

tgk zoo singapore ni, nampak best la kak...mesti sapphire paling hepi...

nurbijen said...

Anak2 punya pasal, gagahkan juga untuk tengok kegembiraan mereka :)
Zoo kat sini pun tak berbau... Ingatkan sebab cuaca kering jadi kurang bau... Tapi hypothesis saya tu mcm salah sbb singapore juga cuaca sama dgn M'sia... huhuhu

Daddy Ziyyad said...

Spore Zoo mmg best kan?
Standard dia lebih kurang sama macam overseas punya zoo..

Saya harap sangat Zoo Negara kita boleh contohi Zoo Spore ni

Cho Zila said...

Zoo Singapura tu rasanya dari dulu orang duk komen benda yang sama.. best bersih dan yang baik2...

Zoo kita original.. baruler betul jumpa haiwan.. ha..ha.. nanti kat rumah anak busuk kita bolehler buat perumpamaan...

even Farm in the City yang bayo mahal dan tak sebeso manapun berbau nikan pulak Zoo Negara yang besotu..

syiok jugak gitukan duk kat Johor tapi ulang alik ke Singapura... menarik ... menarik.. masih boleh melancong... dah janjikan ngan anak2 .. semoga dah sembuh sepenuhnya...

GREENJADE said...

best jenjalan spore..sana mmg bersih ..

tak pernah smpai lg zoo spore tu...tggu hero dh beso sikit boleh lah terjah gamaknye..heeee

adianiez AIDA said...

aida in shaa Allah this year nak ke s'pore :)
jun may be...
naik train dari sini hingga sana.
stay sana :)

Mummydearie said...

Bila pulak you sempat jenjalan ke Singapore ni? I tertinggal bullet train rupanya! Yalah awal-awal tahun ni I memang superbusy (yalah tu...)

Tak pernah lagi masuk Zoo Singapore ni. Zoo Negara pun dah 5 tahun tak masuk :)

babYpose said...

betul la zoo singapore bersih, Alhamdulillah you dah sihat, jaga diri k.

nieda said...

bestnya singapore.bersih je