Friday, January 2, 2015

... my operation ...


As salam...

Alhamdullilah hari kedua 2015, ku masih mampu update blog .... ok kan dah kata nak berceloteh citer2 basi 2014...meh citer pasal kes batu karanganku....

Sebenarnya, lepas balik dari umrah saje je ku buat-buat lupa pasal batu karangku tu.... selagi tak sakit, selagi tu i buat dono tau... rasanya tu memang pe'el most of us manusia kannnn... tak sakit, buat dono, dah sakit, baru gigil-gigil cari doktor....

Memang menggigil i cari klinik pada malam 19 Mei tu, sebab sakit... dah ler tu, leh lak sakit dlm kul 8 lebih malam, time klinik yang memula diagnose i tu dah tutup, so terpaksa ler ke klinik lain ... masuk je bilik consultation doktor terus i cakap i ni memang dah suspect ada stone and nak minta referal letter admission ke hospital hehehehhehe... senang keje doktor tu tau dapat pesakit camni hahahaha... memang lah dia soal lite-lite skit kat i and dia pun gave the same diagnose yang i ada stone.... so dapat referrel letter terus admitted ke Ampang Puteri (hospital paling dekat dgn rumah i)...

The next day, 20 Mei 2014, doctor schedule my operation kul 4.00.... ni adegan pagi tu seblum dia nak balik rumah kena gi skolah...macam2 pesanan penaja dia bagi kat i... sebak lak tengok dia time ni...


Alhamdulillah by 6 gitu dah settle dah me dioperate...and syukur sangat kebetulan my doter, Agate bercuti masa tu... dapatlah dia yg jaga i kat hospital... ni gambar lepas i operate... biasalahkan budak2 amik gambar selfie ni sedangkan ibu dia still ting tong sbb bius kannn isk isk isk isk hehehehehe....


Hasil ternakan dalam perut i.... besar skit kot dari guli ... ada 4 ketul semuanya tapi nikmat sakitnya hurmmm tak terkata...


anddddd si kecik ni pun dah hepi sebab ibunya dah sihat plussss dia dapat percutian 4 hari 3 malam check in kat Ampang Puteri hehehehehehehe...


Alhamdulillah... dah sihat dah pun me... sebenarnya kan... seminggu je me dah sihat...cuma takde lah me buat keje2 berat.... tebuk dia kat 4 tempat je pun... bukannya major operation pun... sebab tu lepas 9 hari operate me dah leh gi holiday oooopssss hehehehehe....

Next week kita citer pasal tu k....

Have a great wiken and take care darls...

10 comments:

adianiez AIDA said...

Da sihat la ye...
alhamdulillah :-)

GREENJADE said...

Alhamdulillah selamat2 semuanya

dah betul2 sihat ke sis?

amboi..kemahin dia yer...br 9 hari dh boleh g holiday hoye2 ya..

Kniedaz said...

Alhamdulillah...dah sihat...hehe..holiday punya pasal, sakit sikit tahan je la kan ;P

anis abdullah said...

Holiday yayyyyyyy.

Daddy Ziyyad said...

perghhhhh..4 biji batu!

Syukur Alhamdullilah dah buang..
Bukan apa, kalau biar lama lama, byk risiko komplikasi macam demam kuning/ bengkak hati /etc..

cuma lepas ni kena control sikit la makan benda2 yg oily ya :)

Lyn Yusoff said...

terlambat keretapi plak..
alhamdulillah dah sihat dah. Amin

mamy harraz said...

syukur alhamdulillah sis dah sihat.lega sy baca semuua berakhir dgn lancar.semoga hari2 mendatang kesihatan sis bertambah baik dan sihat selalu.love u :)

nurbijen said...

Harapnya akak dah semakin sihat sekarang selepas tujuh bulan berlalu :)
Besar juga batu karang tu...

Cho Zila said...

memang sakit amatlerkan... seriau rasanya.. dah bertambah sihat dah sekarangkan. samalah kita menjaga kesihatan...

Mummydearie said...

Oh, ini cerita tahun lepaslah ya! By the way, in first time I tengok batu karang tu. Empat ketul jerk pun tapi sakit tak payah ceritalahkan... Mahu kalau boleh tunjuk air mata, nak tunjuk air mata dalam blog. So, selesai sudah masalah batu karang ni ya, sis. Semoga tahun ni kesihatanmu baik-baik selalu!