Friday, March 20, 2015

... finally it's friday ...

As salam...

Alhamdulillah dah jumaat... me still coti ya sebab tu no jejak kasih kat mana-mana blog... sabaq na cheq balik mai cheq jengah uols...
* pics credit sir google

Have a great wiken ya.... Sesapa balik kampung tu safe trip... don't angry-angry kalo stuck dlm jam... Taking cares uols....

* entry autopublish



Thursday, March 19, 2015

... road tour Dec '14 : Krabi ...

 As salam 

Today me still coti...so BW elek pocik tau... in sya Allah, i akan qada ye .... jom sambung citer...

Kalo gi Krabi tak gi snokeling adalah sangat rugi... iye ke? ntah lah... tapi rasanya sesapa gi Krabi mesti nak gi swim2 and snokeling kot... Ok kami amik package ke 4 pulau plus... masa pusing-pusing Krabi tu kami gi booking dah kat Chok Paisan Andaman ni... SH dah survey kat blog2 mana ntah... overall i am happy lah with the service...rege dah tertera kat situ tapi pandai2 lah uols minta diskaun....

Memang dorang akan pickup and drop uols kat hotel... so dorang cakap kul brapa-brapa, uols siap-siap lah tunggu kat lobi hotel...

Ok jom gi snokel... 1st stop kat Bamboo Island... memang cantik tempat ni tapi tak dapat explore sangat sebab nak ajar si Sapphire ni snokel ... takat berenang pakai life jaket tu no hal...nak pakai mask tu yg dia seriau skit....


Dah warm up 30 minit camtu, dorang ajak naik boat gi tengok Phi Leh Lagoon...cantik sangat... tapi tak ingat lak pasaipa tak swim situ..


Next baru pi snokel kat Loh Sa Ma Bay.... syiok gak snokel... yg payah skit sebab me tak dapat sangat snokel... dok layan Sapphire... 1st experience snokel... dia seriau sbb bila masuk muka dia tau she is floating and that sea bed tu jauuuuhhh ke dalam... tapi sib baik dia tak panik, all she needs is to be wif me and hold my jacket at all time..masa ni xde byk gambar sebab semua org turun swim...me sempat snap gambar Emerald je tengah dok swim sbb me naik dulu with Sapphire....


Dah snokel... depa bawa pi Maya Bay.. lepak2 sini cantik... lokasi citer "The Beach"....


Ok dah puas main air, perut lapar.... jom gi makan kat Phi Phi Island... Food adalah halal... Lepas makan.. sapa nak main-main air boleh lah... 


And lepas last Phi Phi depa bawak pi last stop snokel kat Runtee Bay...see me memang tak dapat nak snokel sebab Sapphire berpaut pada me... takpe lah... enjoy gak rendam2 gitu...

Dapat snokel 30 minit then guide soh cepat-cepat naik sebab hari nak hujan...ngam-ngam semua orang naik...boat gerak, hujan pun turun...sib baik tak lebat and laut tak bergelora....

Sampai hotel the kids nak sambung mandi swimming pool... layan dorang kejap je lah...lepas tu me naik and siap2 nak kuar lah ....

Tapi idoknya keluar... dorang habis mandi memasing takmo keluar sebab penat... so SH sorang je keluar beli pancake nutella & nasi goreng je... makan kat dlm bilik... lepas makan apa lagi...tidur aaaa ... penat main air kannn.....


Sambung citer ni next week je lah ek... cam bosan lak tiap2 hari citer ni... bila nak habis lak citer krabi nie....Ok lah uols... taking cares....

* entry autopublish & tuanpunya tanah masih coti...







Wednesday, March 18, 2015

... roadtour Dec '14 : HatYai-Krabi ...


As salam..

Siaran tergendala jap semalam bil tak bayor .... meh kita sambung citer.. AMARAN: ENTRI INI PANJANG LEBAQ so, kalo xmo baca takpa, sila tekan butang X *wink*....

Bekfas makan roti gardenia butterscotch & milo/kopi yg bekal dari KL, sebab malas nak keluar cari makan.... Siap pack jom kita check and sambung trip ke Krabi, yeay!

Kami ikut highway Patthalung ... nama je highway, tapi no tol and jalan dia ada tika cam hiway betul ada tika lalu kat kawasan kampung tapi tetap ler 2 lane each way... kiranya kena alert lah sbb bila lalu kawasan rumah ada je kete/moto keluar masuk... ada lak tempat2 untuk u-turn.... Tak kisah lah yang penting jalan elok and tak de tol...ada lak gerai2 yg jual petai & nenas... ada satu kawasan tu memang banyk tul orang jual nenas... me tak benti beli pun sebab me tak suka nenas... lagipun tak kan nak perap dalam kete lelama kannnn...


Halfway tru the journey, kena buat pit stop... i suka toilet dorang, bersih... tak de experience lak encounter toilet yang seblum masuk sebatu dah bau hancing dia tu.... memang bersih... bab tu memang lega dah lah kan.... masa pit stop ni lah rezki kami jumpa kedai makan kat bawah ni... nampak tak bumbung biru blakang banner tu... yg tu station minyak yang kami buat pit stop tu.... dekat je... so park je kete kat situ, then menapak ke Maryam Kedai Makanan... Alhamdullilah....

 Kedai dia sempoi tapi lauk dia superbbbbbb ... lagi mabeles dari Chekkar...


Jangan tergigit cili dia... berdesing telinga nanti.... tapi perghhh i tell you... ni mak mertua lalu pun tarak nampak sudaaaa..... lauk nampak sempoi kangkung belacan, ayam tumis halia & tomyam seafood... memang haiiishhhh Alhamdulillah..... yang best tu... tengok kedai sempoi kannn tepi hiway je ada wifi ko hehehehehe...everywhere in HatYai & Krabi access ke WiFi adalah super senang...i loike... dan tak dan je lak layan internet tu....

Perut dah kenyang jom sambung trip.... setelah about 4 hours drive from HatYai kami pun sampai ke Krabi, Alhamdullilah....

Cari hotel dulu... nak check in and rest jap...Bila sampai hotel i was like "Huh?????? Why did you choose this hotel?????" ada perasaan marah, suka semua nye ada.... sebab to me hotel ni agak mewah for me... iye lah gi holiday jejauh, kalo niat nak dok lepak kat hotel je takpe lah amik hotel mahal... tapi kalo lebih banyak aktiviti luar, amik je lah hotel2 biasa....


Suka memang suka tapi rasa rugi duit skit kat situ i is kedekut kan ... tapi kalo leh jimat duit why not kan... SH cakap sekali sekala gi holiday ke hotel yang up skit tak pe lah... memang i tak kisah, duit dia kan tapi kesian kat SH duit tu bagi kat i utk shopping lagi faedah hihihihi....neway we stayed at Pavilion Hotel (rasanya betul kot nama tu)

Ok dah rest/freshen up/solat jom kita pusing-pusing Krabi....ni area berdepan dengan pantai Aonang..

Dah puas jalan si, jom ke pekan Krabi...Kebetulan ada pasar malam, so pusing2, dapat lak pekena air kelapa sejuk yg sodap sbb haus yang amat masa tu.... dah lega skit tekak jom cari port makan.... SH jumpa tempat dia so jom aaa cari dinner ...


We had padthai and nasi goreng.... tengah makan ada lak baby gajah datang... kalo nak, bayor skit leh ler bagi baby gajah tu makan tapi memandangkan kami kelaparan, even Sapphire pun tak heran tengok gajah tu, makan lagi best lalalalalala...

Perut dah penuh jom balik hotel, tidorrrr... esok ada aktiviti... tapi leh lak dekat dgn simpang nak masuk jalan ke hotel, TERnampak gerai & TERjebak makan the pemes ames Pancake Rotee Yamilah.... pancake nutella & pancake susu terbaeeekkk dari ladang....


Ok ok perut betul betul betul kenyang, jom balik hotel tidor...

Sebelum i signoff the longgggggggggggggg entri...blanja satu gambar sunset dari pantai Aonang Krabi....


Oh by the way, i is cuti ye...cuti sampai hari isnin..yabedabeduuuuuuuu...so, see u till then, in sya Allah...Taking cares my darlssss...


*   tempat makan/hotel/jalan/itinerary semuanya dirancang oleh hubby darling ku SH..

** entry ni semua autopublish ye...



Monday, March 16, 2015

... roadtour Dec '14 : KL- HatYai ...


As salam

Hari ni bersiaran lewat... Let me the stori u citer roadtour ke HatYai-Krabi-HatYai, Thailand... ni citer last December... rasanya dalam 11-15 December, if tak silap ler...

Bertolak from KL seblum subuh...solat subuh stop kat rnr Sg Perak... Then drive on... Alhamdullilah, kete tak banyak....  Sampai kat Petronas Gurun dalam kul 9 pagi... Kena stop situ sebab nak beli white card, insurance kete bagai kan ... nak bawa kete masuk Thai... rasanya less than rm10 kot charge tu semua... Me masuk ikut Padang Besar... why?  No particular reason... saja je tak mo masuk ikut Bukit Kayu Hitam... and it was a good decision sebab sekejap je imigresen semua tu..  No pictures lak masa kat imigresen...rasa berdebor pun ada masa tu ... plus first time nak bawa kete masuk so kena alert itu ini.... Alhamdullilah semuanya berjalan lancar..... Ok, jom masuk Thai... Bismillahirahmannirhim....


Cocer sama je dgn kat Malaysia.. tapi memang teruja lah tengok tulisan cacing, kereta and suasana kat sana.... Kids pun tak tengok dah ipad bagai...memasing pandang keluar tingkap... Byk gak nampak lori kecik dorang yg kayu tu... comei je lori tu ... 1st stop HatYai dulu.... 

Sampai HatYai dalam sejam ke dua jam perjalanan gak aaa... Iyelah, drive slow-slow, tengok itu ini takde nak rush rush.... dah nama pun holiday kannn... Sebelum check in jom sapedek dulu...

Makan kat Chekkar.... oder tom yam seafood, sotong goreng tepung and kailan ikan masin (xde pic sebab yang tu sampai lambat skit and me dah start makan) ... air oder air teh ais mabeles sgt and air kosong sebotol... rege sori dah tak ingat sbb citer dah basi kannnn lalalalalalala....

Alhamdulillah, perut dah kenyang jom cari hotel.... book tru Agoda aaaa... Asian Hotel, dapat bilik 601...ada 2 rooms, 1 king and 1 queen size bed... kita rileks dulu kat hotel... freshen up, solat bagai dulu... bilik dia sangat selesa, toilet pun bersih...

Dah hilang penat, jom kita menapak cuci mata di pekan HatYai.... hotel sederet dengan Santisuk Market... me tak beli apa pun, survey and cuci mata dulu ... byk hari lagi kannnn nak dok kat Thai...rilek lah dulu ...Tengok motor hijau tu comei kan.... Sapphire soh bawa beli, agaknya dia ingat motor mainan ke apa tu tapi i pun suka sbb comei....


Okez sudah sampai ke destinasi idaman ku.... kedai pulut mangga Rabiah... wehooooo... ok ok rilek... jom masuk shopping mall kasi hilang peluh jap and hantor SH gi urut kaki ... aiks dlm mall tu ada lak Swensen... apalagi, pekena dulu eskrem.... dah settle makan eskrem, me gi beli pulut mangga and nasi lemak...seeeeee gi thailand tapi tak lupa ok dengan makanan malaysia.... sebenornya tu je yang halal utk dibeli lalalalala... okez... dah beli kami gi balik jumpa SH kat kedai urut kaki dia... 


Dah settle semua...apalagi balik ke hotel utk makan pulut yang sangat mabeles tak ingat donia tu and oso makan nasi lemaks yg sedap sebab lapar kot... then titon cukup-cukup sbb esok nak check out and sambung trip ke Krabi.....

* to be continued esok in sya Allah....


Friday, March 13, 2015

... tajuk apa ek nak letak? ....


As salam...

Malaih nak citer2 banyak arini... walhal tak tau nak citer apa kannn lalalala... wahhh minggu depan cuti sekolah seminggu tu... bila time cenggini teruih rasa cam nak jadi murid sekolah... best ooooo cuti-cuti ni kan....

Teringat zaman cheq cuti sekolah... macam2 aktiviti dibuatnya melainkan belajaq hahahahaha... betui la, kalo tak dak homework memang takdaknya nak rajin2 pegang buku sekolah aiihhhh.... cukup-cukup lahhh kat skolah tu pegang kan... kecualilah kalo time tu darjah/tingkatan yg ada exam yg 'special'... cam SRP or SPM tu... see uols tahulah kan cheq zaman mana ni sebab ada SRP & SPM *wink*.... tu pun tinggal 3, 4 bulan dekat nak exam baru lah mengigil2 nak baca buku, pegang buku tu tak kena, pegang hak ni tak kena, tak tau nak start mana satu dah hehehehehe ... camna lah result tak KO kan hehehehe...Tapi ya laaa zaman dolu2 pun tak banyak sangat saingan kan, blajaq last minute pun leh dapat results warna terbang (flying colors) ... Nowadays, uishhh budak-budak cerdik pandai aaihhhh... kekadang tu kelu otak & lidah gak nak jawab soklan2 cepumas anak-anak ni tau.... ooopppsss dah melalut apa ni...

So, camna dengan uols.... ada yg nak amik cuti ka?  Ya la, yg mak pak anak skolah time2 ni lah nak coti2 sama kan... ada lak yg sibuk dengan wedding.... asal cuti, orang kawin, asal cuti orang kawin, asal kawin orang cuti kannnn.... tapi nowadays, orang kawin pun dah tak dak sangat nak tunggu cuti skolah kan... ada ja yg buat wedding on wikens... ye lah, jalan lani sana sini highway... yg jauh leh naik flight "Now Everyone Can Fly" maaa.... kalo zaman dolu tak dak highway...uishhhh jenuh ooo nak travel naik kete Penang ke KL...mau amik masa 8 jam camtu....dengan benti2 nak rest...kalo dak kematu montots kan....

Aikkk melalut lagi..dalam kata tak tau nak citer apa...amik ko panjang juga ku melalut ni...see sampai nak letak post title pun tak tau.... i slalu suka draft citer dulu baru letak tajuk....ok ok .. dah dah cukup cukup sudah... cukup sampai di sini saja ngehehehe...



Take care tau... nak buat apa2 ingat pada yg tersayang *wink*

Thursday, March 12, 2015

... sukaneka sekolah ...


As salam...

Semalam hilang harini timbui.... gitu lah cheq skarang ni... harap bersabaq na... macam lah ada org dok tunggu nak baca citer basi cheq kan hehehehe...

Orait ni kisah tak brapa nak basi.... citer funny tapi benar ok... kejadian semasa sukaneka sekolah Sapphire.... 

Dia masuk 1 game je... tapi cer tengok tu... aishhh ... kata org utara "belemoih" iaitu sememeh gitu.... nasib baik menang dapat Johan... pergghhh bangga cheq tau... anak cheq naik pentas amik pingat... ibu dia fefeling macam dia menang pingat emas olympic gitu... hahahhahaha... dak aiiihhhh... cheq main main ja... ala takat menang 1st place dlm acara sukaneka ja pun, game "magic puzzle"...ngengada sangat aiiih kalo nak fefeling olympic winner gitu kannnn....

Sapphire cakap, budak lelaki tak puih hati sebab puzzle tu gambaq Elsa & Anna Frozen tu...hahahahha...mana macho utk budak2 lelaki nak main kannnn.... lawak tui budak2 nie... cikgu pun satu... cari lah tema unisex skit kannn mcm upin ipin kaaa hehehehe...

Sebenaqnya yg funny part tu yang ni... untuk kids tahun 1 ada game "Bawa Pundi Kacang" .... ala yg kacang hijau letak dlm kain sampul empatsegi bawa ataih kepala tu.... haaaaa.... mesti korang tau kannnn... and the funny part is.... masa cikgu yg jadi emcee tu announce.... terdiam sat lah satu dewan.... skali second annoucement benda yg sama... memang gelak satu dewan tu... kesian pun ada, tapi lawak yg lebih...compom cikgu tu malu kannnn, kesiannnnn ... nak tau dia announce apa....... Acara penyampaian hadiah berikutnya adalah untuk murid-murid Tahun 1 dalam acara "Bawa Pundi KENCING" hahahahahahahhaha.... aigooooo ticerrrrrr.... sila sebut betui2... hahahahahha...mau tak gelak semua orang kannn ......

Ok lah naaa... tu ja citer cheq ni.... see u esok, in sya Allah.... taking caresss....


Tuesday, March 10, 2015

... another short getaway 2014 : Singapore ...


As salam...

Ni stori lagi lama....somewhere in May 2014 oooppssss.... dah draft lama tapi tak publish... so untuk today's story cheq publish ni je lah... tak yah pikiaq citer apa...selamatttt nghehehe...

Al kisah 9 hari selepas operation, cheq pi holiday ke Singapore.... gagah gak pegi sebab dah janji sebelum ni... Rasa xbest lak kalo cancel the trip, kesian kat anak-anak, yg dewasa tu leh faham, tapi si kecik yang tak brapa nak kecik tu susah kot nak fahamkan part janji tak dapat ditepati hurmmm ....But the trip was cut short instead nak pi untuk 4 hari we went for 3 days ... stay kat JB, jimat kos *wink* ... keluar masuk Singapore 2 hari je... cheq had kan skit lah ke-aktif-an cheq ni ...


What i can say yang best about Singapore Zoo... tak de bau smelly animals tu... ntah le rasanya kalo kat Zoo Negara ada je i terbau 'sesuatu' tapi even my kids pun komen benda yang sama.... overall biasalah kan tengok animals... budak2 lah enjoy ye...

Oh and the orang utans roams freely...tapi xde lah dorang turun sampai ke tanah .. mostly lepaking kat pelantar2 yang cam kat dlm gambar tu belakang my kids tu ...

Dalam banyak-banyak animals yang cheq tengok... bila tengok polar bear tu cheq rasa ohsem and jakun sangat, ye lah bila masa lak nak pi antartika pi interbiu polar bear tu kannn... cuma cheq kesian sbb dia tak de partner, tak dak kawan nak sembang2 ...

We stayed dalam zoo tu dari pagi sampai lah tutup... then we keluar and balik ke JB...next day masuk balik Singapore... jalan2 kat bandar ... lebih banyak sight seeing dari dalam kete je pun... we went to Marina Bay, Orchard Road and Pasar Geylang... lama masa spend kat Orchard Road... Shopping?  Idok ler.... cuci mata and lite lite shopping je... me lebih banyak dok rest kat mana2 yang ada stool tunggu the rest shopping... Depa dah puas shopping, depa mai kat cheq....



Tu je citer pasai my short getaway ... mengenangkan dah janji kat anak-anak cheq gagah pi gak.... and yup, i is jaga my food intake Doc ...  pantang food2 yang oily, berlemak and asam2... rasa sesudu bila teragak sangat huhuhuhu.... tak pe nak sihat kannnn....tapi nowwwwww slalu sangat terlupa cheq tak dak hempedu dah oooppppssss.....

Till then... take care ya uols....

Monday, March 9, 2015

... short getaway : Colmar Tropicale ...


As salam

Aaaachhhuummm...pergghhh berabuk betul dah rumahku ni.... mau taknya dah dekat sebulan gak ler ye tak dijengah....amponnnn....Alhamdulillah, dah dapat cheq letak gambaq dalam blog ni.... Cheq buat kat rumah... rasanya memang kat opis tak leh buat kot... baguih juga camtu, tak lah cheq mengulaq lelama kannn.... hehehehehehe...

Apa nak stori ek.  Sebenaqnya banyak sungguh citer-citer basi sampai tak tau nak start tang mana .... hurmmm bedal je lah labu ... Slow slow cheq boh citer cheq na....Tu pun kalo ada lagi orang nak baca ngehehehehe... tak pa cheq suka syiok sendiri gak kekadang tu lalalalalalala...

Orait, kita terus je lah citer pasal ke Colmar Tropicale... bila peginya ek?  September, 2104 kalo tak silap.... haaa amik ko.... citer basi sangat dah ni...


Slalu pi balik hari...but kali ni kita stay semalam... Hotel book tru Agoda... sib baik masa cheq pi tak ler ramai sangat umat... bebaru ni my fren pi, masa CNY kan... katanya nak check in pun amik masa sejam lebih... kesiannnn.... Syukur, masa cheq pi last year, setengah jam dah settle leh masuk bilik rilek2...

Aktiviti biasa lah kat Colmar tu.... amik gambaq, mandi kat pool dia, jalan pi Japanese Garden... part ni memang mencabar sebab tahap stamina cheq yg superb low kan.... pecah peluh oooo nak sampai situ... dah sampai dok lama2 skit snap snap gambaq sambil amik napas hehehehehe... eh melalut lak... lagi pi animal farm dia... biasalah activiti kat Colmar kan... Bagi cheq pi 2 hari 1 malam dah elok sangat dah sebab rasanya kalo dok 3 hari, mati kutu gak lah kot hehehehehe... 


But for a short getaway, untuk lari dari stress ke, nak cari ketenangan ke, cari ilham ke ok sangat... Apa-apa pun kalo namanya cuti memang sangat enjoy kan.....

Orait...ada rezki kita jumpa lagi na....

Till then taking cares my dears.... smoooches!!!

* ini kisah autopublish yo



Monday, January 19, 2015

... what's wrong ...


As salam...

Aduhhhhh baru ingat nak up satu entry... tup tup tak leh nak boh gambor....what's wrong ni.... i ni dah ler buta tuli IT... hurmmmmm apakah ini salah satu penyebab utk ku stop blogging nghehehe... ada je cari alasan utk kaver penyakit "M" tu kannnn aishhh....

Tapi ini alasan memang betul punya, i tarak tipu tauuu....i memang tak tau pasaipa i tak leh nak download gambaq kat blog i ni....citer tanpa gambaq tak feel.......  Kena take a lottt of time to investigate ni.... aiyoooo... pc kat rumah plak kaput... hurmmm tak pa tak pa, jgn give up.... i slow slow akan cari jalan ok...

Till then... taking cares....

Thursday, January 8, 2015

... keropok vs papadom ...


As salam...

Lain orang lain ragamnya... lain anak lain tastenya *ihiks*... kat rumah i kalo goreng keropok mesti nak kena gorengkan papadom gak... sebab Sapphire tak gemar sangat keropok, dia lebih suka papadom... goreng sebalang kecil pun cukup je untuk dia....keropok kena bekas besor sebab ramai peminat....


Uols suka apa.... keropok vs papadom?


Wednesday, January 7, 2015

... frozen themed hairband ...

As salam...

Kalo dah minat bercraft ni...hurmmm memang ada je yang nak dibega-begakan hehehehe...

Before


After

Bak kata Sapphire, "My beautiful frozen themed hairband" ~ frozen themed lah sangat kann sbb riben yang kaler biru tu je ~ ... Tapi mak tetapppp vangga ooooo anak suka, kembang setaman i u... ater sapa lagi nak puji ibu dia kalo bukan anak sendiri khannnnn ....simple gini leh ler buat...cer soh buat yg vogue da vass...mau kejung jari-jari ku ngehehehehe...

OK lah....Sekian, terima kasih *tak tau nak sign off camne dah*

Taking cares my darls...



Friday, January 2, 2015

... my operation ...


As salam...

Alhamdullilah hari kedua 2015, ku masih mampu update blog .... ok kan dah kata nak berceloteh citer2 basi 2014...meh citer pasal kes batu karanganku....

Sebenarnya, lepas balik dari umrah saje je ku buat-buat lupa pasal batu karangku tu.... selagi tak sakit, selagi tu i buat dono tau... rasanya tu memang pe'el most of us manusia kannnn... tak sakit, buat dono, dah sakit, baru gigil-gigil cari doktor....

Memang menggigil i cari klinik pada malam 19 Mei tu, sebab sakit... dah ler tu, leh lak sakit dlm kul 8 lebih malam, time klinik yang memula diagnose i tu dah tutup, so terpaksa ler ke klinik lain ... masuk je bilik consultation doktor terus i cakap i ni memang dah suspect ada stone and nak minta referal letter admission ke hospital hehehehhehe... senang keje doktor tu tau dapat pesakit camni hahahaha... memang lah dia soal lite-lite skit kat i and dia pun gave the same diagnose yang i ada stone.... so dapat referrel letter terus admitted ke Ampang Puteri (hospital paling dekat dgn rumah i)...

The next day, 20 Mei 2014, doctor schedule my operation kul 4.00.... ni adegan pagi tu seblum dia nak balik rumah kena gi skolah...macam2 pesanan penaja dia bagi kat i... sebak lak tengok dia time ni...


Alhamdulillah by 6 gitu dah settle dah me dioperate...and syukur sangat kebetulan my doter, Agate bercuti masa tu... dapatlah dia yg jaga i kat hospital... ni gambar lepas i operate... biasalahkan budak2 amik gambar selfie ni sedangkan ibu dia still ting tong sbb bius kannn isk isk isk isk hehehehehe....


Hasil ternakan dalam perut i.... besar skit kot dari guli ... ada 4 ketul semuanya tapi nikmat sakitnya hurmmm tak terkata...


anddddd si kecik ni pun dah hepi sebab ibunya dah sihat plussss dia dapat percutian 4 hari 3 malam check in kat Ampang Puteri hehehehehehehe...


Alhamdulillah... dah sihat dah pun me... sebenarnya kan... seminggu je me dah sihat...cuma takde lah me buat keje2 berat.... tebuk dia kat 4 tempat je pun... bukannya major operation pun... sebab tu lepas 9 hari operate me dah leh gi holiday oooopssss hehehehehe....

Next week kita citer pasal tu k....

Have a great wiken and take care darls...

Thursday, January 1, 2015

... 1st ...


Assalamua'laikum...

* pics credit google *


Wahhhh.... 1st entry in 2015.... ngengada tul kan hahahahhaha....today semua cuti kan...me pun and me declare today my hari mengemas rumah sedonia.... in sya Allah, esok kita berceloteh ok... ada banyak citer basi 2014 yang leh kita sembang-sembang... orait then...

Take care darls....