Monday, January 27, 2014

... oh tidaakkkkk ....


As salam...

Aaachhoomm..... banyak tul habuk sampai terbersin i dibuatnya...... sat na i vakum skit2 *wink* 

Pekabor kengkawan?  Sihat?  Hope semuanya sihat.... i is well, not in the well and not sewel but wellll *ihiks*

Alasan lama tak berblog sebab external hard disk i kaput.... oh tidak tidak tidakkkkkk.... sedih tau sebab kena reformat and gone gambar-gambar dalam tu uwaaaaaaaaaaaaa..... itu alasan yg benar tapi alasan yang sebenar-benarnya.. MALAS oooopppsssy daisy....

* pics credit google *

Tapi memang sedih laaa gambar-gambar tu dah gone with the wind ...  ada gak i save dlm cpu ni tapi ada yg i tak save... memang takde rezki lah.... tu lah kan... zaman skarang, semuanya simpan dlm folder kat cpu/external bagai... zaman-zaman dolu terus jer leh hantar kedai develop n masuk album...xde lah masalah gini kan... well, semuanya ada pros and cons.... neway, benda dah jadi, redha jer lah.... 

Ok ok... malam nanti i round-round 'rumah' uols ye.... taking cares!

Thursday, January 16, 2014

... tea anyone? ...


As salam

Tea anyone?  Dah siap terhidang tu....kelazzz gitu kannn....


Kejadian dah lama sebenornya... masa i cuti balik penang last month... i roger-roger my aunt kata nak gi rumah dia and kebetulan my kezen pun bercuti ada kat rumah bondanya tu... so i took the opportunity nak catch up with them lah.... sampai-sampai rumah my aunt dah siap terhidang ni.... wahhhhh homemade semua ok... kecuali the jam, butter and stoberi lah... my kezen tu sempat bake the cheesetarts, biscuits and scones... perghhhh i loike...dan dan tu kena skipping read speaking london hahahahahahaha....

My kezen tu memang gila baking.... she jez lovesssss to bake... my aunt cakap, asalkan anak dia balik kampung dia mesti stock up baking ingredients utk anak dia bake... kami kami yg gi melawat lah untung... dapat makan delicious homemade with love foods lalalalalala....

So, let's have some tea, sugar or milk? .... dah dah ler tu....cukup cukup lah verangan tu... pi amik tea kat pantry cicah biskut kering je lahhh hahahahahaha...

Wednesday, January 15, 2014

... kisah sekolah ...


As salam & salam Maulidur Rasul...

Sorry lah skarang ni memang i is tak ngadap blog sangat dah... dah suam suam kuku gitu... semoga jangan lah pulak tahun ni blog ni berkubur gitu jer kan... sayangggggg sangat aiihhh... 

Dah almost 2 minggu dah Sapphire bersekolah Darjah Satu... Alhamdulillah, dia enjoy pegi school...ada jer citer-citer dia tiap tiap hari... mostly lucu aaa :D Ni her pics on 1st and 2nd day of school... 

Everyday dia akan bawa bekal food, plain water and oso fulus RM2 i bagi untuk berbelanja... takut takut dia nak beli something, takde duit then dia pow duit kengkawan dia ... kids besar tu rasanya lum betul betul paham maksud pinjam and kena bayar balik kannn....


Biasalah kot kalo dia 'hilang' eraser or pencil... tapi setakat ke hari ni, if barang hilang hari ni, esok tu dapat balik ler...gamaknya parents kawan dia pun bising kot kat budak2 tu if amik barang kawan... tu semua i tak kisah sangat asalkan jangan ada kes buli dah kannnn....


Pegi balik sekolah i dah arrangekan transport..Eh eh ... van dia ada tertulis "BASAH" lak ek ... ekceli it's "BAS SEKOLAH"..... hehehehehehe......Anyway senang amik transport ni....  iyelah kami berdua kirja jauh dari kawasan sekolah dia so, biarlah ada transport...tak yah nak risaukan if tetiba jam and tak sempat nak rush balik amik dia kan... kl punya trafik is unpredictable maaa...

Me skodeng dia 2 hari jer.... Next week tu dia dah totally on her own... kalo ikut dia, rasanya 2nd day tu dia dah ok dah... tapi tak pe lah dah alang-alang i cuti kannn....skodeng lah apa-apa yang leh *wink*

Anyway, i hope she will study smart and enjoy her schooling days ... 


Wednesday, January 8, 2014

... stylo ...


As salam...

Membaca pun ada style ok...


Buku ni beli masa sale Big Bad Wolf ... 3D book which comes with the spek 3D... stylo tak? hehehehehe...