Friday, November 21, 2014

... UMRAH : Finale ....



As salam...

Beriya je semalam cakap ada entri info.... tapi sebenarnya tak tahu lak nak info pasal pe hehehehhehe....

Ok..Me dgn food mana leh pisah... see the body lah kan ngeheheheh.... ok ni pasal eskrem. Eskrem kat Mekah ni uols harusssssssss cuba.... memang superb sedap.... see tak menyempat nyempat i nak makan... baru tingat nak amik pics.... rege dlm 3 riyal kot if tak silap... memang sodappppppp... ni i campur 3 perisa... passionfruit, coklat & vanila kot... xleh jumpa lah kat sini....Setiap hari, paling kurang 2x i makan... yg pasti setiap kali lepas habis sempurna ibadah umrah, wajib beli, tak kira walopun kul 1 pagi, tetap beli... kiosk lak sebelahhhhh je dengan hotel..then alasan konon ler haus kan.... kalo haus patut beli air ni tak, dibedalnya eskrem.... kat sana alhamdulillah, sihat wa'afiat... balik malaysia...terus kong kong kong batuk seminggu lebih...penangan eskrem rasanya tu lah kot kannn hehehehehe...


Food.... well i banyak makan kat hotel sbb dalam package kan... sekali je pun kot beli nasi arab kat gerai luar... bawa balik hotel then share makan dgn SH & lagi 2 org jemaah lain... calling2 dorang soh datang bilik makan sama-sama sebab portion byk gilos.. walhal beli utk sorang je... pics sorry xde... 

Tapi masa kat Madinah i slalu makan kebab, murah and to me sodap... kedai dia on the way je dari masjid nabawi tu me nak balik hotel .... sebab kkdg bila nak ke Raudah, i skip dinner kat hotel, so balik tu, utk lapik perut makan kebab... sedapppp.... see me tengah menjamah kebab tu kat lobi hotel hahahahaha...tak menyempat nak naik bilik kan isk isk isk....


Dari segi shopping lak....terus terang cakap me memang tak shopping banyak...sebab gamaknya memang niat tu takmo shopping, tertutup lah nafsu shopping tu kannnn...So bila SH tayang and offer jubah2 yg vogue utk dia beli for me, semua i decline...untungnya dapat bini baik camni muahahahaha.... tapi kannnnn bila baik sini .... aiseyman, i cam terbayang-bayang lak jubah jubah tu hahahhahaha....So, ekceli for me nak komen pasai shops susah lah skit...

Ni kat kedai yg shopping lite-lite je.... Yg gambor lelaki kurta hitam tu lah Haji Rashid... empunya both kedai : kedai jubah wanita & lelaki... with him in sya Allah dapat diskaun baekkk punya... yg boboy kat bawah tu Hj Rashid punya workers... baik, peramah & slalu suka ngusik w'ouls... kedai Hj Rashid ni dlm bangunan hotel yg i stay kat Madinah tu... dua tiga kali gak i pi...temankan jemaah umrah i pi beli kat situ....


Gambar bawah ni lak kedai sederet dengan hotel yang i stay kat Mekah...Ada lagi banyak kedai....ala2 arked gitu.... yg shopping mall yg up skit, kat area Safa Tower tu..... Gambar kat hotel mekah lupa lak nak snap, Hotel Saraya Ajyad (lebih kurang 280 meter dari perkarangan Masjidil Haram) .... Kat mekah lagi ler me kurang shopping.... tapi pada pandangan i lah.... jubah kat Mekah cantik-cantik lagi dari kat Madinah...rege pun lebih kurang je ....



Package Umrah i ni kami sepakat nak folo FELDA TRAVEL SDN BHD... and Alhamdulillah, saya sangat-sangat berpuashati....kalo ada rezki pegi lagi and if SH pun ok...rasanya i nak maintain gak dengan FELDA TRAVEL ni...layanan sangat memuaskan....

Alhamdulillah, group jemaah i pun sangat-sangat best!  Sampai ke harini, we kept in touch tru wassup group jemaah... tiap-tiap hari ada je yg berchatting kat wassup tu.... semoga ukhwah yang terjalin ini berkekalan, aamiin....

Tu je lah lebih kurang info pasal umrah i.... Alhamdulillah... settle gak ler citer pasal ni....

Have a great wiken... budak-budak pun dah start cuti skolah.... so, haruslah uols pun ada plan holiday kan.... nak ke mana tu? hehehehe.... taking cares my lovelies and have a great weekend & holiday ....







13 comments:

Kakcik Nur said...

Setiap kali baca catatan tentang Umrah - setiap itu juga kerinduan memuncak dan berharap dapat ke sana lagi...

Lyn Yusoff said...

dah ku pun teringin nak makan ice-cream sis..

selalu bila niat nak menunaikan umrah or haji, shopping lite jer pun dah cukup.. yg penting ibadah nya..

Daddy Ziyyad said...

Mak aya saya, mak mertua saya, sedara mara saya yg ke sana, pun cakap ice cream kat sana sedap...hahahaha...maybe mmg sedap, tambahan lagi dgn faktor cuaca kat sana yang panas kering kot, lagi sedap makan aiskrim..

Baru saya tahu Felda pun ada buat pakej umrah!

Hj Rashid tu orang Malaysia ke?

eima said...

alhamdulillah ... doakan kami sampai sana juga ye

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

wida said...

wah..memang nmpk sedap sungguh aiskrem tu. my ferveret..kt rumah wajib ada stok aiskrem, hehe

LYAfrina said...

mmg nmpk mcm sedap je aiskrim tu..
waa..kebab sana mmg la ori sbb org arab buatkan..msti sedap

Prince of Noob said...

bestnya pergi umrah. harap saya dapat peluang juga untuk mengerjakan umrah dan haji.

btw done follow u... follow mine too :) - Noob

Mummydearie said...

Laaa...dah sampai ke penghujung rupanya. Awat tak sedar. Yalah that week I membusykan diri lagipun cuti tiga hari lepas tu ^_^

Untunglah SH dapat bini macam ni. Memang takda merasalah HD nampaknya. Kalau I belum tanya I dah jawab ya, panjang je harakahnya tau ^_^

Anonymous said...

Amazing !
I just got 3500 RP code for totally FREE ! Come and download code too
>> rppointsfree.com <<

MaMa Rey said...

bestnya dapat pegi umrah..bila agaknya dapat kesana..

hehe..beruntung suami..

selamat bercuti juga Rasp..^^

Cik Iman said...

asi krim tu macam sedap je ekeke

nurbijen said...

Banyak terlepas kisah umrah ni... Ada masa kena lepak lama2 kat sini dan baca kisah2 umrah tu...