Wednesday, November 19, 2014

... Umrah : 19 - 20 Mac : Mekah ...


As salam..

Umrah : 19 Mac : Mekah

Jemaah bebas untuk memperbanyakkan ibadah Umrah & beribadah di Masjidil Haram... so like i said, we pakat-pakat bersama-sama, 2 teksi and 1 van besar yg bawa group kami gi ke Tana'im utk miqat umrah... Alhamdulillah...dapat kami menyempurnakan ibadah umrah... so memang gini lah rutin kami bila acara bebas...

Umrah : 20 Mac : Ziarah Luar

Tempat :  Jabal Thur...ni lah group jemaah umrah kesayanganku ... memang terbaek lah dorang ni...Alhamdulillah sampai skarang masih lagi contact dorang walopun ada yang sebenarnya dari Sabah... wassup kan ade lalalalalala...


Tempat : Jabal Rahmah... harus naik sampai ke mercu tanda tu... penat penat naik...dok atas tu dalam 5 minit dah turun balik tapi tanya gak kat SH doakan apa, seriau kan hahahahahahaha.......umat ramai sangat so tak nak lah berasak-asak sangat... simpan tenaga utk buat umrah jap gi hehehehehe...



Lalu gak Jabal Noor tapi amik gambar dlm bas je... malas lak nak letak sebab tak clear... oh ye, Mutawwif kami tunjuk ler Mina, Muzdalifah... tapi kami lalu je tak berenti pun.... so no pics ye hehehehe..

Last kami stop bermiqat di Ja'ranah dan pulang ke Masjidil Haram untuk mengerjakan umrah...

bersambung esok... in sya Allah...

* entry auto publish

6 comments:

Mummydearie said...

Kalau tak pernah pergi, teruja nak pergi. Kalau dah pergi sekali, rasa cam nak pergi berkali-kalikan. Insya Allah akan ada rezeki lagi.

Daddy Ziyyad said...

Alhamdullilah...mmg ramai yg jalin persahabatan selepas habis umrah..haji...macam mak ayah saya...

So suami jawap apa? ( soalan kat atas Jabal Rahmah) hahaha

Cik Puan Mimi said...

dulu masa mimi pergi, tak naik pun sebab ms tu tak tau ada tangga.. ingatkan kene panjat bukit. tp this time dah tau ada tangga kat belakang. so tak la semput sangat, cuma orang mmg terlalu ramai.. alhamdulillah suami doa kat sana, kita aminkan ajer.. (doa yg baik2lah kan sis)

Nora Karim said...

Alhamdulillah dah jadi tetamu Allah... saya pun berhajat nak ke sana... Moga Allah perkenankan... Amin... seronoknya tgk...

rasp said...

DZ : alhamdulillah... dia doa yang baik2 je hehehehhehehe...

Lyn Yusoff said...

tak tau nak comment apa...
sbb best sgt bila baca cerita org pg umrah dan haji..