Friday, March 7, 2014

... bus and train ...


As salam...

Last wiken me balik kampung SH, Segamat....yg rasa extra excited nak balik kali ni sebab balik kampung naik bas and balik semula ke kl naik KTM.  Lama gilos me tak naik public transport ok.... memang banyak improvement.  To me, selesa sangat dah kemudahan yang ada sekarang kalo nak bandingkan zaman i dolu-dolu....

Sapphire pun excited... Sebab this is her 1st time naik bas and train.  Bas naik kat Terminal Bas Sepadu (TBS).  Bus on time... syabas.... Untuk 20 minit pertama, Sapphire memang pandang ke luar je... lepas tu, ngadap hp and ipad je lah sampai sampai ke segamat....




KTM pun dah byk improvement... Selesa sangat and on time... memula plan nak naik 1st class tapi tiket sold out so beli jer 2nd class.. tu pun dah cukup bagus... tu pun orang ramai.... cuti sekolah confirm lagi penuh kan.....


Sama gak ler cam naik bus... she was excited untuk the 1st 20 minutes gitu, pandang ke luar je... Then ngadap hp and ipad...lepas tu dia tertidor sampai lah sampai kl....

Tanya Sapphire if next time nak naik lagi tak... she said she prefer naik kete je lah hahahahahaha..... well, at least dia dah experience it kan....Harga lupa lak nak tanya kat SH... dia yang blanja kan so kita diamkan aje lah hahahahahhaha...

So, this wiken apa plan uols?  Take care tau...

11 comments:

Mummydearie said...

Samalah sis, lama giler tak naik public transport. Teringat kat kawan pejabat ni, maknya and the surau gang nak naik bas sbb tak pernah merasa masa muda2. Tetiba one of them tanya kat driver, nak kena buka kasut tak? Keh3x...

Saya pun teringin nak bawa dua superheroes naik train. Mana-mana destinasi pun takpalah janji ada pengalaman :)(Saya sendiri tak pernah naik train hingga saat ini)

diana said...

saya pun dah lama tak naik train ke bus ke..susah sikit sebab anak2 bila naik je keta mesti nak tidur..hehe..

InaAchik said...

ina pun dah lama giler tak naik public transport. padahal dulu gi kerja hari2 naik bas jer. tambang seringgit sehari pergi balik. ;)

Kesuma Angsana said...

mmg seronoklah bila dpt merasai pengalamn baru macam ni kan ! best nyer !

Kesuma Angsana said...

mmg seronoklah bila dpt merasai pengalamn baru macam ni kan ! best nyer !

Daddy Ziyyad said...

KTM? Yang paling latest saya naik, itu pun komuter! haha Bas ekspres? Pun dah dekat 10 tahun kot tak naik

hainom OKje said...

Okje tak pernah naik ketapi...teringin gak nak naik...best tak?

Teena Tna said...

Saya pulak tak pernah train. Selalu naik bas express jer, tu pun dah lama tak naik sebab ni tgh pract kat uma. Tapi next week, akan naik bas semula sbb ada presentation...

Dee said...

Haha..dia terasa lama lah tu..tp at least dia dah experienced kan..

attyfir said...

aty komuter bus selalu gak lah naik..
tp kalo ktm yg lama..utk long journey, aty sendiri belum penah lagi naik buat masa nie

pengalaman yg terbaik utk sapphire,.

Wak Gelas said...

wak pon dh lama x nek keteapi jugakk.,ahHKs