Monday, January 27, 2014

... oh tidaakkkkk ....


As salam...

Aaachhoomm..... banyak tul habuk sampai terbersin i dibuatnya...... sat na i vakum skit2 *wink* 

Pekabor kengkawan?  Sihat?  Hope semuanya sihat.... i is well, not in the well and not sewel but wellll *ihiks*

Alasan lama tak berblog sebab external hard disk i kaput.... oh tidak tidak tidakkkkkk.... sedih tau sebab kena reformat and gone gambar-gambar dalam tu uwaaaaaaaaaaaaa..... itu alasan yg benar tapi alasan yang sebenar-benarnya.. MALAS oooopppsssy daisy....

* pics credit google *

Tapi memang sedih laaa gambar-gambar tu dah gone with the wind ...  ada gak i save dlm cpu ni tapi ada yg i tak save... memang takde rezki lah.... tu lah kan... zaman skarang, semuanya simpan dlm folder kat cpu/external bagai... zaman-zaman dolu terus jer leh hantar kedai develop n masuk album...xde lah masalah gini kan... well, semuanya ada pros and cons.... neway, benda dah jadi, redha jer lah.... 

Ok ok... malam nanti i round-round 'rumah' uols ye.... taking cares!

11 comments:

Dee said...

Alahai..siannya..jgn merudum terus mood blogging tau..i pun dh seminggu x blogging..office semua blocked..huhu..

Amanda Suria said...

kalau dah kaput sure semua x bleh selamat dah...sygnya....sabar na...

lieyalatif said...

TU LE SIS!!!! RINDU TAU...rindu nak bace cite sapphire gebus tu laa heheeheheh...rupenye sis ade problem tu...ish kalo lieya pun jadi lemau nak update....aduh gambar2 semua gone begitu saje yg buat hati sentap tu sis...sila tabahkan hati yeak sis heheehehe...bab malas haaa no! no! weolls miss u already okey heheheeheh....

Gee Lion said...

samalah kes kita.
dulu pernah juga jadi macam tu.
saya karang novel sampai 4 part.
sekali external tu rosak before sempat buat back-up.
part 1-3 dapat diselamatkan.
part 4 hancus.
bila keluar tulisan tak dapat baca.
sayang betul.
sampai sekarang trauma nak tulis novel lagi..
)':

attyfir said...

kalo ikut mmg rasa ralit kan sis..
takpe..redha je.

aty ni pun byk gmbr tak cuci lg nie

msredcheesecake said...

kalau simpan picca kat mana2 pon kene backup...

nurbijen said...

Antara benda paling scary - hilang gambar dalam hard disk... mmg sedih sgt2, tapi redho aje la kan dari duk menangis tak berlagu..
Skrang ni saya ambil langkah proaktif... print gambar2 tu dalam phtobook.. sayang tau gambar anak2 masa depa kecil... mmg tak dapat nak ulang semula memory2 tu..

MulutPayau said...

Alahai Siannya....nak buat mcm manakan..sabar ya..

Kesuma Angsana said...

tahniah yer ! tunggu reviewnya nanti http://kesumaangsana.blogspot.com/2014/02/tahniah-5-blog-ini-akan-ka-review-nanti.html

Mummydearie said...

Itulah yang paling saya takutkan, kalau gambar2 hilang selamanya. Saya tak suka bergambar tapi suka ambil gambar anak-anak. Kalau hilang memang wa nangis punya!

Yang mana sebenarnya penyebab utama? External dah kaput or mood blogging merundum? Whichever it is, rindu gak kat you ni sis!

Kesuma Angsana said...

Dtg baca kalau x busy yer hehehe
http://kesumaangsana.blogspot.com/2014/02/last-review-blog-rasp.html