Wednesday, January 15, 2014

... kisah sekolah ...


As salam & salam Maulidur Rasul...

Sorry lah skarang ni memang i is tak ngadap blog sangat dah... dah suam suam kuku gitu... semoga jangan lah pulak tahun ni blog ni berkubur gitu jer kan... sayangggggg sangat aiihhh... 

Dah almost 2 minggu dah Sapphire bersekolah Darjah Satu... Alhamdulillah, dia enjoy pegi school...ada jer citer-citer dia tiap tiap hari... mostly lucu aaa :D Ni her pics on 1st and 2nd day of school... 

Everyday dia akan bawa bekal food, plain water and oso fulus RM2 i bagi untuk berbelanja... takut takut dia nak beli something, takde duit then dia pow duit kengkawan dia ... kids besar tu rasanya lum betul betul paham maksud pinjam and kena bayar balik kannn....


Biasalah kot kalo dia 'hilang' eraser or pencil... tapi setakat ke hari ni, if barang hilang hari ni, esok tu dapat balik ler...gamaknya parents kawan dia pun bising kot kat budak2 tu if amik barang kawan... tu semua i tak kisah sangat asalkan jangan ada kes buli dah kannnn....


Pegi balik sekolah i dah arrangekan transport..Eh eh ... van dia ada tertulis "BASAH" lak ek ... ekceli it's "BAS SEKOLAH"..... hehehehehehe......Anyway senang amik transport ni....  iyelah kami berdua kirja jauh dari kawasan sekolah dia so, biarlah ada transport...tak yah nak risaukan if tetiba jam and tak sempat nak rush balik amik dia kan... kl punya trafik is unpredictable maaa...

Me skodeng dia 2 hari jer.... Next week tu dia dah totally on her own... kalo ikut dia, rasanya 2nd day tu dia dah ok dah... tapi tak pe lah dah alang-alang i cuti kannn....skodeng lah apa-apa yang leh *wink*

Anyway, i hope she will study smart and enjoy her schooling days ... 


12 comments:

ch@ said...

tu la, jadi basah pula.
nmpk matang sgt sapphire ni. tetapla bergaya dgn cutenya.
all the best sapphire!

Lyn Yusoff said...

besar dah anak dara u sis..
sebaya my granddoter..
tapi budak2 skrg dah kurang menangis dah 1st day school..

eima said...

wahh hebat hari ke2 dah ok dah ....

zahidahwahid said...

pakai baju sekolah macam tu pun nampak macam model... aura itu penting kata member... pakai apa pun lawa... hehehe

Kniedaz said...

seronok tengok anak2 dah ke sekolah...kan? heehe

GREENJADE said...

oh mcm x percaya si putih gebu ni dh darjah 1..sure happy dpt kwn2 baru tu...

lama jugak follow blog sis dr sapphire ni tecit2 comel2 lg gitu hehehe

Mummydearie said...

Kalau tak cakap tak perasan pun bas sekolah dah 'basah' . Comel Sapphire pakai uniform sekolah dah macam muka anak Cina :) Hopefully Sapphire will enjoy her schooling days. Budak perempuan ni rajin sikit kan daripada boys :)

attyfir said...

jap je sapphire dah sekolah darjah satu ..

Daddy Ziyyad said...

bagus tu tapau...
berapa kos van sekolah sebulan?

Gee Lion said...

dia akan enjoy hari sekolah dia.
trust me.
haha.. ^^

Kesuma Angsana said...

hehehe baguslah mamanya rajin siapkan makanan dari rumah !

lizz said...

ololo comey sangat la sapphire nih...dah masuk dajah satu dia nih...comey sangat....