Friday, November 29, 2013

... change ...


As salam...

Suasana kat ofis i ni agak intense of lately... there's gonna be some changes.... and these changes is gonna effect many lifes and lifestyles....


It MIGHT be a positive thing but at this very moment things are not looking good and a lil' bit chaotic.... I am just a bystander... tak terpalit tapiiiiii bila kengkawan yg kita kenal bertahun lamanya datang mengadu...sedikit sebanyak terusik jiwa ni... iye lah, i is hati tisu maaa....

I believe setiap kejadian tu ada hikmahNya tapi iyelah... nanti cakap lelebih, dikatanya "tak kena kat muka so tak paham" so amik jalan jez to give them my ears and shoulder jer lah....bagi kata-kata semangat skit-skit.... 

Hopefully over the wiken ni things subside skit... Hoping that by next week ada some good news to lift up everyone's spirit.... syukur lah esok lusa ni cuti.... hilang skit kot semak perut i and my frenz :D

Taking cares and have a wonderful wiken uols....

Thursday, November 28, 2013

... cekam/cagu kuku ...



As salam....

Meh citer citer lama i ungkit semula ok ... asalkan ada citer.... gambar-gambar yang baru lum di download lagi...malas maaaaaaaaaaaaa nak buek camno....

Tengoklah si Agate bersama jarinya yg berbalut.... dulu sakit pun jari kaki yang sama gak... yang dulu sbb tersadung so kena cabut kuku tu...now sebab salah sendiri... potong kuku tu pendek sangat sampai jadi cekam/cagu kuku tu .... sooooo nak tak nak, seblum melarat and menanggung kesakitan kat asrama bila register nanti ...jom kita gi clinic settlekan ....



Anddddd ibu dia berjaya memberanikan diri untuk hadir bersama-sama merakam saat-saat getir ini demi blog terchenta .... hahahahaha sangat poyo kan .... Sebenar-benarnya ibu ni takut-takut gak...tapi memandangkan si anak tu cool and steady...so ibu pun kena lah maintain cool and steady kan...kalo dak malu aaaa kat anak hehehehehe


Dapat bius kat jari tu jer.... syukur everything went smoothly .... tu yg gambar jari kaki berdarah tu..kira end product lah... kuku tu dah dipotong... legaaaa....

So Agate... lepas ni tolongggggggggggg lah jaga elok-elok.....ni sib baik jadi masa kat sini... if kat asrama nun sapa nak temankan and amik gambar ni semua hehehehhehehe...

Dah dah ... she is now well dah pun..tak der berbalut dah bagai.... dah register and kat happily belajar nun jauhhhhhhh di selatan tanahair....

Oraits... taking cares uols....


Wednesday, November 27, 2013

... her last few days ...

As salam...

Kisah lama ... on her last few days of kindergarden .... Ni hari last day dia sekolah... bawa ole-ole utk cikgu-cikgu sebagai tanda terima kasih....jasamu di kenang....



Hari Graduasi....skrol dan hadiah saguhati graduasi... best kan budak-budak zaman skarang... kecik-kecik dah merasa pakai jubah konvo gitu....

 

Hadiah sempena mendapat keputusan cemerlang peperiksaan akhir tahun...

Gambar konsert tak amik lak sebab dia dok kat belakang and tak leh nak nampak sangat muka dia huhuhuhu.....

Dan hadiah sebagai Tokoh Pelajar untuk cawangan Ampang... satu kezutan untuk kami sekeluarga sebab baru tahun ni tadika dia buat ada Anugerah Tokoh Pelajar untuk setiap cawangannya (Ampang, Kemensah & Keramat) and memang tak menjangka langsung yang dia akan dapat hadiah ini....congrats dear! Proud of you....

Alhamdulillah... habis sudah kisah Sapphire di alam tadikanya.... dan akan bermula lak kisah hidup dia sebagai pelajar sekolah rendah tak lama lagi ....

Dah besaq anak-anak ibu ..... happy to see them growing and proud of each one of them...

Wednesday, November 20, 2013

... farewell ...


As salam...

Ni citer last week.... my geng sumat kat opis ni... salah sorang telah minta ditransfer ke cawangan kat kampung dia, besut, ganu kita .. So, hari khamis lepas we went to have lunch together2.... dia request nak makan tomyam bagai... so senang citer gi jer ke Juara Tomyam kat sebelah opis ni....


Hari Jumaat last day dia di hq sob sob sob... walopun masih bekerja di bawah syarikat yang sama cuma dia akan berada di cawangan tapi masih terasa kehilangan dia di sini.... gambar ramai2 tu muka ceria utk posing jer...tapi lepas tu semuanya uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Neway, to my darling sis (bajet cam dia baca blog i ler ni)... enjoy lah your time kat kampung tu... eh eh silap... have a great time working kat cawangan kita kat kampung mu itu ye.... leh balik rumah lunch sokmo dgn parents and anak2 ek...jeles weiiiii hehehehehehe.....




Tuesday, November 19, 2013

... test & belum khatam ...

As salam...

Today i is cuti... Satu hari jer pun...no special plan...Sapphire gi tadika utk kem solat n ngaji utk 3 weeks... Iye lah dari dok rumah and tak buat apa-apa kan....

Mood malas still meresap dalam jiwa so blog terabai gitu sob sob sob.. Nak BW pun tak tersempat skarang ni... Me gotta buck up aaas aiyaaaaa

Ok lah got to go... Nak masak sempoi2 for lunch and nak gi amik sapphire... Sorry no pics utk santapan mata.... Test update dari hp jer hihihihi...lum khatam load gambar camner...

Till then take care darlingsss

Tuesday, November 12, 2013

... terbaek dari ladang ...


As salam...

Aduhhh mood malas dah mula menjelma... citer lama lum bercerita, yg baru lagi ler kan terperap...camner tu??? isk isk iskkkkk....

So bila malas-malas ni kita layan makan buah ok.... terbaekkk dari ladang nie.... my fren balik kampung...katanya last kopek dari pokok-pokok kat kebun famili dia ... mata kucing and rambai....



My paberet... rambai... kidnap sebekas ke meja.... layan dengan nescafe o ... daebak!


Memang terbaek aaaa... manissssssss .... untung tul orang yang ada kebun kan..musim buah jer tak yah beli...amik kat kebun jer...fuhhhh heavan... mula lah i berangan nak ada kebun hehehehehehehe......


Wednesday, November 6, 2013

.... selera dah bertukar ...


As salam...

Alkisah lama dah ni.... in my family yg makan sushi hanyalah my son Aqua and me... so if nak makan sushi slalunya we beli skit2 jer lah bawa balik rumah to eat... i tak pernah jejak kaki lagi makan kat Sushi King bagai ok... opismate pun x gemar sgt... so geng xder cam xsyiok kan nak layan sushi kat restoran....

Ni i beli sushi for my dinner.... to kononnya lah si Sapphire nak berposing wif my sushi...



TAAAAPPPIIIIII sumthing unsangkarable dah terjadi..... i keluar bilik after solat kot rasanya... sushi ku dah nak habis weiiiii...... ini dua makhluk dah melangsaikannya, Si Emerald & Si Sapphire......


Bila i tanya sejak bila makan sushi... selamber jer dua dua jawab... baru jap ni jer... konon nak rasa terus terpaut.... amboiiiiii mak aihhh...selera dah bertukar ek...... takpe lah...sib baik ibu ni tak kempunan tau... welkam to the sushi club :D  bebila tunggu Aqua ada, leh terjah Sushi King lalalalalalalala.....





Monday, November 4, 2013

... glitter glue & mohon maaf ...


As salam...

Uols cuti tak ni?  Akak kirja huhuhuhu....kalo ikutkan hati ni memang nak cuti tapiiiiii.... diriku kuliketip kannnnn... nak buek camno.. ok ok... dah cukup cukup sudahhh... cukup sampai di sini saja... hihihihi...

Wiken bebaru ni tak kemana-mana pun... pegi melepaks rumah my bro and my kezen jer... tapi Sapphire ada jer aktiviti dia... contohnya ni...her arts and craft time...

She enjoys doing arts and craft... dah lama dia nak kan glitter glue ni tapi ibu dia baru je belikan...i beli kan yg murah jer pun .. tak sampai RM5 kot... boleh ler kan utk dibawa main...


Tekun dia melukis...



Dan hasilnya yg tak seberapa...


Ni 1st trial dia sebab nak tengok how it works... Tak brapa nampak kan glitter dia tu ... and kena guna kaler pensil dulu then baru leh letak the glitters... tapi tak tau ler kan sbb yg ni yg murah tak de brand bagai... kalo yg mahei tu mungkin tak perlu kaler pencil kot kan.... and you can see the glitters kot kannnn....

Apa-apa pun yg penting, she is hepi and satisfied ....

SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARRAM 1435..


Friday, November 1, 2013

... petani cilik ku ...


As salam....

Petani cilik ku... hehehehehehehe....


Berbangga sungguh dia bila dia tengok pokok taugeh dia menjadi .... terus cakap... "ibu, nanti boleh ler kita beli rumah with a bigggggggggg garden because i can tanam taugeh dah.  Boleh kita masak skit and jual kat pasar skit .... " hahahahahahahahaha.....

Anak ohhhh anak.... ada-ada jer your funny remarks ... hehehehehehe...