Thursday, October 31, 2013

... plat baru kete lama ...


As Salam...

Al kisah a few weeks ago.... plat no kete ku dah bertukar font .... so now, plat baru kete lama ...

Naper lerrrrr si somiku suka bebenor modified kete ek.... ehhh tapi modified plat jer pun... kete SH & mine dia tukor tau ...tukar font plat masa memula beli kete ler ... amik yg jenis mirrored tu .... ahkak tak brapa gemor sangat tapi bior je ler, duit dia kannnn... and syaratnya kalo kena saman, jgn soh ahkak bayor ye....


Bertahun gak ler plat tu 'terlepas' pandang dek polis.... TAPI last few weeks SH kena saman sbb plat no. hehehehehehehe... ahkak mampu senyum sinis jer ler.... dan dan tu pegi kedai gi tukor plat... pilih jangan tak pilih ...

Itu ler lenkali dengor cakap wifey ... tak pepasal kena saman kan... dari dibayor duit tu ke saman, hulur ke wifey ni lagiikkkkk bagus kannnnnn lalalalalala....

Wednesday, October 30, 2013

... eskrem malaysia ...


As salam...

Eskrem malaysia in da houseee..... homemade ... buat 2 perisa, milo & asam boi....



Teringat masa dolu-dolu... bonda Z ku buat niaga eskrem ni... tapi yg slalu ngadap anak-anak nya termasuk diriku... memang tak masuk untung la hehehehhehehe....

My paberet, yg asam boi... uols nye?



Tuesday, October 29, 2013

... tenggelam timbul ...

As salam...

Tatadaaaaaaaaaa.... i'm back.... tenggelam timbul diriku... nak login tadi pun tersasul password ok...sib baik ingat....

Lama sungguh i mendiamkan diri kan.... bukan dah lupa diri blog tapi jawapan standard tapi benar kekangan masa....nak ditinggalkan blog...sayang...sayang pada blog ni and also pada kengkawan maya ku...so, bertabah ler wahai sahabat ye ... hurrmmm ada ker lagi org yg sudi membaca blog ni hihihihhihi ..... 

I skrang slalu balik lewat.... see this pic.... Ni salah satu hari yang i balik lewat... tengok lah Sapphire pun dah bertukar baju pakai pyjamas jer datang amik ibu dia... sib baik lah somiku memahami keje wifey ni.... after office, dia balik rumah & dia lah uruskan hal anak-anak kat rumah... lepas tu tunggu wifey calling2 minta datang amik kat opis.... ada masa i drive ke keje tapi slalunya SH yang hantar dan amik i....sayang bini lah kata kannnnnnnn auuww *perasan sendiri*....

Ni kat salah satu restoran area Kampung Baru...apa ntah namanya lupaaa aaa... dekat dengan Masjid Jamek Kampung Baru tu... moto tu mmg ada kat situ... budak2 leh dok untuk posing2 and verangan cam ride motor tu....



Ni food yg di order... ekceli i sorang jer yang makan sbb i sorang jer lum dinner ... dorang semua dah dinner dah dulu...so dorang minum2 jer  sambil temankan i makan ... i order mix grill ker mix steak gitu lah namanya... hilang ingatan jap... ... ada ayam & mbeeekkkkk... sharing2 makan bersama ...

Food, taste wise is ok ... rege pun ok... cuma susahnya parking... ada one small lot utk parking muat dlm 10 kete... tapi kena bayar RM3 jer pun... tapi it's not a proper parking space and also kalo ada parking and park along the roadside it's free hehehehehehe .. tapi nak makan punya pasal bayor gak ler...

Ok, for a start tu je lah citernya  .... insya Allah slowly akan ku hapdet lagi ok...