Monday, September 30, 2013

... food ...


As salam...

How's your wiken?  mine so-so jer.... ada 2 jemputan tapi terpaksa ditolak sbb me tak brapa nak sihat... mata ku sakit... tapi bukan sakit mata... hurmmm ntah doktor cakap mata kena infection... wallualam.... dia bagi ubat drip tapi saya kirja ya...tak mc huhuhuhu...

Mood nak citer lum 100% mariiii... so layan tengok food jer lah ye....

Food yg from SABA restaurant tu, one of the bosses blanja w'ouls... sedappp...makacih my fren...smoga murahhhhh rezki u....


Yang gambar berlauk lemak ikan bakan, lemak ikan masin, ayam goreng and dessert fruit and cheese tartlets and oso dukong tu lak... makan-makan dgn geng floor i ni... buat collection skit-skit and cater the food.... sronoks....

Floor i nie, geng satu kepala... ada jer aktiviti makan-makan wouls... see this balang cili jeruk ni... hasil tangan geng i ler... hehehehehe...

Bawa cili ke opis, potong-potong, rendam dlm air diletak cuka & garam and tinggalkan jer kat pantry tu .... Leh sama-sama jamah makan bebila kena dengan menu w'ouls....

Bestkan bila ada geng sekepala gini.... datang kirja pun hepi... kurang skit stress nak ngadap kirja :D

Selamat bekerja my frenz .... sempat nanti i BW ye...

Friday, September 27, 2013

... macam art gallery ...


As salam...

Skarang i dah tenggelam timbul gitu hehehehehe... don't angry bird aaaa....seperti uols sedia maklum... nowadays citer2 i ada lah citer2 yg dah terperap... 3 minggu menghilang kannnnn....

Salah satu penyebab kepeningan ku masa my new big boss join the ofis ...Lain boss lain ragam and taste kannn.... This new big boss bagi mandat kat i pilih out of 50 keping lukisan...amik 19 lukisan untuk digantung kat opis i and his new ofis... berpinau mata ku memilih....

Sib baik ofis yg satu lagi tu seberang jalan wif my ofis jer... Terpaksa lah berulang alik menapak ke ofis big boss yg satu lagi nak tengok dinding2 dia kat sana... iyelah lukisan ni semua bermacam-macam size....nak kena pilih which size fits which wall gitu....


Ok ni gambar 2 out of 19 yang terpilih .... dah siap frame and gantung dalam bilik big boss ....


Dah ghupa macam art gallery gitu... tapi iyelah kan taste big boss gitu...kita kuli-ketip ni ikut jer ler.... syukur lah semua lukisan yg dipilih dia suka.... boss kasi up ek i nye increment hahahahahahahaha...

Ok lah... have a great wiken uols and take care....

Tuesday, September 24, 2013

... demi mu Elly ...


As salam

Kisah lama di suatu petang, walopun hujan turun selebat-lebatnya....tapi demi mu Elly and semangkuk laksa yg sedap meletop2 sampai 3 kali ku tambah, ku gagahi jua utk meredahnya ...ayat poyo sungguh hehehehehehe....

Gambar ramai yang kat atas tu, iyra dah balik dulu... kalo dak dapat gambar full korum... sib baik dapat gak snap pics wif her masa dok makan-makan sblum dia balik......


Kejadian ni minggu terakhir syawal kot kan...Elly buat open house .... sib baik hari tu ku dapat gak menyelit pegi.... cheq slalu jer ketinggalan aktiviti dorang tauuuuu sedihhhh ooooo tapi nak buat camne... cheq ni banyak bebenor komitment sana sini *mostly famili matters*.... sib baik lahhhh dorang ni memahami cheq....

Masa i sampai, langit dah mendung and yessss selamat jer ku sampai kat khemah, hujan pun turun selebatnya-lebat... dalam lebat2 tu, 3 kali ko ku tambah laksa yg mantopsss tu... menu lain dah tak nampak...laksa gak yang ku repeat sampai sendat perut tak dapat rasa dah char keow teow, pulut kuning bagai....

Walopun keadaan sebelum hujan berhenti tu agak kebasahan...aktiviti makan, sembang and posing rancak gak berjalan....Tak caya?  See the proof... hehehehehe.. A lil bit of water makes no difference to us kannn... enjoy tetap enjoy hehehehehehe....

Elly, makacih menjemput..... sib baik dapat jumpa semua pelangi....lepas gak rindu i kat uols....

Citer-citer lama ku kuarkan balik .... korang layan kan aje lah iye hehehehehehe...

Monday, September 23, 2013

... a lil' summary ...


As salam...

Uiishhhh lama sungguh ku tinggalkan blog ni.... Rindu tu tak yah cakap ler.... so now i'm back... tapiiiiii tak tau ler leh back to normal update tiap2 hari ke tak... cheq been busybody skit of lately ni....

Sebenarnya tak tau nak start kat mana dah ni... so today a lil' summary of what had happened... citer 2, 3 even je dulu ye....kasi warm up skit skill berceloteh i ni skit hehehehehe...

Ni sehari sebelum birthday Sapphire...Celebrate kat school dengan kengkawan... bagi 2 coklat kek...satu gambar princess for the girls and satu gambar ben 10 for the boys....


Oh... ni plak sesi makan-makan at rumah my bro... ekceli dia buat kenduri doa selamat coz he was going untuk mengerjakan haji...


Alhamdulillah syukur, my bro and my SIL dah selamat berlepas pun pada 7 sept....semoga selamat pergi dan pulang dan semoga mendapat haji mabrur....


Ok... ni lak hari sukan tadika Sapphire... this year last lah dia bersukan di tadika ni...next year dah nak masuk darjah 1....

Overall she had fun... 4 acara dia join...3 acara jer jer dapat hadiah... ok ler tu kan...

Ok lah tu skit-skit antara kisah yg dah berlalu....

Hopefully akan bersambung lagi citer2 ku ni nanti... and i will have to find time to BW gak...rindu ooo nak dengar citer uols semua....

Till then take care ya...