Friday, June 28, 2013

... frust ...


As salam...

Frust tul lah.... my external ni buat hal plak.....tak leh read .... tak tau naper...


Udah ler dalam tu banyak drama-drama korea gambar-gambar kenangan and gambar utk bahan blog.... i hope idok ler rosak  ... jap lagi nak tanya geng IT opis i ni, hopefully leh recover or save .... sesungguhnya i  frust hukhukhukhukhuk ..... 

Ok uols have a lovely lovely friday.... esok dah wiken...jerebu pun dah almost gone so have fun and take care!


Thursday, June 27, 2013

... limau bali ...


As salam...

My fren went to Ipoh and bawa balik 3 biji Limau Bali ipoh mali tapi kat Bali takde lak limau ni .... so, apa lagi... letak kat pantry opis and w'uols kerjakan....hasilnya....tad ta daaaaa...


Limau bali 'disaluti' kicap cili padi perggghhhhhh dap ooooo ... geng, kalo ke Ipoh, sila bawa balik lagi ye hehehehehehe....


Tuesday, June 25, 2013

... mengemaskini ...


As salam...

Memandangkan wiken bebaru ni we tried to stay indoors lebih....dapatlah i 'mengemaskini'kan my brooch.... andddd membetulkan apa-apa yg patut....


Batu berlian *ihiks* yang tercabut tu, semua dah settle digamkan balik.... bagus gak dok rumah ni...banyak lah benda-benda remeh temeh yang dapat i buat....


Monday, June 24, 2013

... jerebu ...



As salam...

Amacam pagi ni?  Sihat tak semua?  Jerebu makin teruk skarang ni...walaupun dok rumah, rasa tak selesa sangat sangat... boleh bau asap sentiasa kan... dan dan tu rasa cam nak fly gi London amik udara fresh kat sana hahahahahahahaha...

See pagi ni me gi keje.... me memang guna AKLEH utk ke ofis....slalu naik-naik jer AKLEH dah leh nampak dah KLCC....tapi nie dekat nak sampai dgn tol dah...tapi tak nampak-nampak KLCC pun lagi....

Area yang i kotakkan tu lah sepatutnya KLCC .... isk isk isk......tak leh ku bayangkan keadaan penduduk kat area muar, ledang bagai....kesian kat dorang kan...

So, sila minum air masak banyak-banyak, stay indoor, pakai mask....semoga hujan turun and the weather returns to normal soon....

Take care ya uols....and selamat bekerja *bestnya jadi student, leh coti dok rumah* .....


Friday, June 21, 2013

... keropok ...


As salam....

Sebelum me menghadirkan diri ke  rumah Amy, me ada order 2 paket keropok tru her,  .... Stok kat rumah dah nak habis... kat rumah i memang ada stok keropok ni... Layan ooooo makan keropok cicah sos sambil layan tv....

Ni keropok yang diorder.....


And keropok yang telah berjaya digoreng dan di-ngap berjemaah hehehehehehehe...


Now tinggal sebungkus..... hurmmmm patut order lebih kannnn....

Ok uols...Wiken ni try to stay indoor and lessen outdoor activity k... sbb jerebu is getting worse ni.....take care and have a great weekend :) ....


Thursday, June 20, 2013

... birthday Ika & Zaim ...


As salam....

Ahad lepas, we pegi rumah Sis Amy .... dia buat birthday celebration untuk anak2nya, Ika & Zaim....


See, baju Ika pun berlayer2 cam kek jelly,  comei kan.... and Zaim lak best sebab dia mau jer kat semua orang...no hal...good boy betul dia.... Sapphire sibuk plak dok main game ... soh bergambar pun buat dono....

Ok time to potong kek, .......



Food spread macam2 ado tapi main course nya adalah Bakso Mabeles & Nasi Dagang Yummylicious.....


Nilah my 1st time makan bakso tau ....fuhhhhh i tell you.... memang mabeles.... sib baik i ni jenis pemalu gak aaaa so makan beringat2 ler kat orang belakang...kalo tak ingat mau 2, 3 kali repeat ok hehehehehehhehehe....


I tak dapat stay lama coz dah promise Aqua to see him petang tu...sempat jumpa dgn Sis Dee jer...yg geng Pelangi lain baru on the way huhuhuhuhuhu...me cannot wait, got to make a move... sorrryyyy darls.....


Amy, thx ek atas jemputan and for the lovely food spread.....I miss my Pelangi girls....tapi thanx to wechat group, dapat kita sembang2 kat situ selalu....

Take care uols....


Wednesday, June 19, 2013

... Miss Chatterbox ...


As salam...

Citer ahad lepas....gi amik Report Book Sapphire.... Dalam fail tu ada exam papers yg dia dah buat plus her Report Book...

Syukur dari study ok.... tapi i cakap kat cikgu...apa yg dia tak ok...i nak tau.... iyelah baru lah kita leh betulkan kannnn...kalo setakat nak tau ok jer baik tak yah.... the only BIG problem wif her is jez that dia banyakkkkk cakap.... sambil buat keje sambil pokpek.... kekadang lambat habis keje sebab asyik sembang jer....

Memang i tak nafikan Sapphire ni banyak cakap sampaikan we satu famili gelarkan dia Miss Chatterbox...tapi rasanya bila wif outsiders dia kureng skit lah nak bercakap tu..... haiiisshhh tak tau ler camna nak kawal pokpek dia tu...

Okez darls...have a lovely day k and take care....


Tuesday, June 18, 2013

... spek emerald ...


As salam....

Hehehehehehhehehehehe... belum start dah gelak....aiyaaaaa.... memang dah sah I ada keturunan hulk ok..... petang semalam, masa kat opis, emerald called from asrama...katanya spek dia patah, tak termarah i tapi terusssss i gelak besor ok ...dia pun cam heran why ibu dia gelak sakan ....see, see proven kan w'ous ada keturunan hulk hahahahahahahhahaha.....

After opis, berdesup pegi kat dia and bawa dia ke kedai spek yg berdekatan.....Ni speknya....gambar tak clear sorry... patahnya kat tepi sebelah dgn skru *tak nampak aaa tapi kat tempat yg i kotakkan tu* and lens spek pun tercabut sudah....

SA kedai spek tu cakap leh siap within 1 hour.... alrite cantik.... jom kita makan dulu..... bawa gi makan kat Burger Bakar Abg Burn kat Taman Dagang, Ampang....


Dia & Sapphire jer yg makan, burger ayam & sosej.  Kebetulan SH & i, dua2 had a late lunch, so  masih kekenyangan....Sedang elok dia habis makan, SA kedai tu tu call cakap spek dia siap.....


Emerald with her new spek, syukur ada promotion utk student...all in RM199... lepas dah amik spek hantar dia balik asrama.....Sib baik ler asramanya dekat jer.... kalo jauh, nak tak nak, tunggu jer lah sampai wiken  baru leh buat spek tu.....

Gitu lah al-citer keluarga hulk malaysia....muahahhahahahahahahaha...


Monday, June 17, 2013

... patah lagi ...


As salam....

Ahkak rasa ahkak ni memang ada keturunan hulk lah.... aritu kes patah kunci rumah ....kali ni lak ntah apa nama ni, pemegang pintu kete lak yang patah akak kerja kan hehehehehe..sorry my darling SH....kete dia lak yg kena huhuhuhuhu....fuh! sib baik dia tak marah, katanya dah benda nak jadi kannnn...lega! ......

See dah lopong...ehhhh bukan akak yg lopongkan gitu...ni dah dilopongkan oleh pekerja kedai aksesori kete tu.....


Dah siap pasang yang baru... tak sama kaler... kaler hitam...tapi ok lah skali pandang tak prasan.... sib baik murah...


Total damage RM37, siap pasang .... now nak buka kete memang i is very the careful....lemah gemalai gitu sbb takutttt hehehehehehe....

Oraits jom keje jom......have a lovely monday!



Wednesday, June 12, 2013

... WW - art ...


As salam...


She said "my art for you, ibu....no crayons no watercolor, jez my magic hands and magic pens" ....iyoler tu, sib baik tak habis ink pen-pen ibu tu....hehehehehe...

Tuesday, June 11, 2013

... thanx to Wahida & Dee ...


As salam....

Today, tak nak cakap banyak....jez to say a million trillion thanx to Sis Wahida and Sis Dee for the souvenirs ..... ahkak suka banget!


Jam yg comei....


FMs


anddddd pen ado, key chain ado, bracelet pun ado....


Cepat or lewat dapat tidak menjadi masalah, *ater, i ni yg susah bebenor nak berdating dgn uols kannnn*  Well, it's the thoughts that counts....love you girls..... Kamsahamida!


Monday, June 10, 2013

... uncertain ...


As salam...

Monday bluess... takde maknanya blues bagai plus ahkak pakai pepel today *ihiks*.... well, ekceli macam takde mood sangat...nak update blog, lupa lak nak bawak cable bagai...celoteh tanpa pics adalah tak best....

Me rasa cam tak syiok sangat datang kirja sebab kedudukan ku yang uncertain ni...ke mana arah tujuanku...pada siapa akan ku report duty and bila nak start * me still kat opis lama, cuma bos jer bertukar or kemungkinan akan ditukar division.*   Rite now me working without a boss ...

* pics credit google *


Tu lum termasuk tetamu/opismate tidak diundang yang tak bosan-bosan datang untuk bertanya soklan-soklan cepukmas lagi.... nak kata no entry, kang merajuk lak kengkawan ku... so, tadahkan aje telinga and kalo leh nak je ku recordkan jawapan standard ku ni utk diulangtayang..hurrrmmm......

How i wish .............

Sekian, terima kasih .... hahahahahahaha... tetiba sekian terima kasih kan...iyelah, terima kasih ler mendengar celoteh ku yang takde hala tujuan ni......uols jangan blues2 ok.... have a lovely lovely day and try to make the most out of today....


Friday, June 7, 2013

... jeruk salak & asam kelubi ...


As salam....

Jemput makan....

Jeruk salak & asam kelubi.... sedappppp sangat.... fresh from the paket hehehehehe...ole-ole dari opismate yg bercuti ke Penang.... ada lagi dlm tupperware besar...ni setakat amik skit utk jamah2 kat meja yum yum yummylicious....

Next week confirm jalan jam semula sbb dah habis cuti sekolah kan...2 minggu rilek jer datang jer...jalan clear...so next week sila kuar rumah awal ok....

Till ketemu next week....have a great wiken...

Thursday, June 6, 2013

... israk mikraj ...


As salam...


Salam Israk Mikraj kepada semua muslimin dan muslimah....

* pics credit google *


Sama-sama lah kita menghayati pengajaran di sebalik peristiwa israk mikraj dan dan meneladani perkara yang baik dan menjauhi perkara yang tidak baik .... Dan semoga ianya menjadi pengajaran kepada kita dan seharusnya memberi keinsafan kepada kita agar sentiasa mengingati Allah swt dan takut akan kekuasaan-Nya ..... 

Wednesday, June 5, 2013

... bibir selembut satin ...


As salam...

Me order lip balm ni dah lama, lepas buat basic skincare class tu.... baru dapat je ni.... RM35 satu...

Lips i jenis kering...minum air bergelen2 tetap kering..Slalu i guna nivea lip balm.... tapi my fwen rekomen soh try ni.... nak try sampai habis and see...if ok leh continue....kita tunggu and lihat perbezaan dia nanti ye... adakah mungkin bibirku selembut satin nanti jeng jeng jenggggg.........



Tuesday, June 4, 2013

... nasi ayam ...


As salam...

Hari Ahad, on the way balik dari kampung SH tu.... we ikut jalan dalam...maksudnya tu tak masuk Plus Highway... Around lunch hour sampai kat Gemas....konon nak pekena Nasi Ayam Gemas Mustafah .... tapi sayangnya kedai tutup.... so, we decided to move on and tengok lah singgah makan kat mana-mana... tup tup tup...masa lalu kat Tampin... tad ta daaaaa..... mataku nampak kedai ni.... patah balik and singgah sebentar utk isi perut .....


Dapat gak makan Nasi Ayam Gemas Mustafah ni tapi lokasinya kat Tampin hehehehehe....


Bagi tekak i yang bukan nasi ayam lover ni.... rasanya adalah biasa jer.... tak tahu lah spesialnya kat mana kan..... overall cost utk 4 set nasi ayam *sapphire share makan wif me* and air 4 gelas is RM29...

Perut dah kenyang, jom sambung perjalanan pulang ke kl.... syukur our journey went smoothly.... tak de tempoh jam... ikut jalan dalam then ikut LEKAS... memang lekas lah sampai rumah lalalalalalalala.....

*Alkisah Toy Museum semalam tu kan, lupa nak cakap ada dikenakan entrance fee : RM6 utk adult, kids RM4 kalau tak silap i ....  tapi we dapat diskaun... masa nak bayar tu, i said 4 adults and 1 child patutnya total RM28... tapi apek tu said RM23...i ulang sekali lagi and then apek tu cakap takpe takpe RM23 sudah....kira diskaun lah tu dia bagi kan hehehehehehe....


Monday, June 3, 2013

... unplanned trip ...


As salam...

Ni trip balik kampung SH....tapi sblum sampai kampung singgah sebentar ke Melaka.... unplanned trip.... Sabtu pagi bangun tetiba SH cakap jom balik kampung.... sebenarnya malas nak pegi sebab my planned nak shopping keperluan Agate & Emerald seblum habis cuti ni.... tapi zap zup zap siap gak ler berpacking hehehehehe....

Lepas exit Ayer Keroh yg jam tak hengat tu, we drove on...tapi tetiba sampai exit Jasin, SH belok mas.....katanya jom singgah jap ke Melaka, eh eh dah pulak but i no hal.... tapi masyaAllah Melaka is the jam ok...memang tak leh masuk ke bandar hilir bagai... so w'ouls round jer outskirt kota melaka tu....

Tetiba nampak Toy Museum ni... terus emergency break ... hahahaha real jer bunyi...takde maknanya nak emergency break.... pusing jap cari parking sbb rumahnya kat main road.... last2 park gak kat main road..... Jom kita terjah.....



Rumah kecil so barangan pun tak banyak... tak macam yang kat Penang tu...but kids tetap enjoy gak.....


Mak pak pun enjoy sbb a few items brings back old memories.... sejam lebih gak melayan tengok the toys....

Lepas tengok ni, we went to eat2 and jenjalan kat AEON big.... then we head off balik kampung SH.... gambar2 kat kampung pun elek...malas...rilek-rilek, makan-makan, tidor tidor.... tu je lah kisah wiken i.....

Jap gi me nak ke Melaka...aiks melaka lagi kannnnn dah tu big boss orang melaka kannnn.....dah habis packing barang-barang big boss and nak gi menghantor nya..BW akan dilakukan malam karang k...... Take care tau and selamat bekerja........