Friday, April 26, 2013

... the words ...


As salam...

My mood earlier pagi tadi sangat ok.... datang ofis tup tup tup someone managed to spoil my mood hurmmmm....

Tu lah kan....kekadang tu manusia bila beremosi, cakap tak berfikir....

* pics credit google *


Aaarrgghhhh sebenarnya malas nak fikir coz i tau kata-katanya tadi is because dia marahkan orang lain and lashing it out at me but the words hurt ....


* pics credit google *


Tak pe lah... let things cool down dulu kan.... right now....

* pics credit google *


Life goes on and now i'm ok.... sib baik dah jumaat kan....then it's the wiken..... take care ouls and have a great weekend....



Thursday, April 25, 2013

... free gift milo ...


As salam....

Stok kat rumah i mesti ada cereal nestle fitnesse ni.... sebulan 3 kotak gak ler mesti habis....


Yang syioknya now ada free gift milo less sweet 3 in 1 ni lak.... jimat bajet, tak yah beli stok milo bulan ni....i bought 3 kotak cereal, dapat 3 pek milo ni....berbaloi-baloi kan kan kannnnn......

Wednesday, April 24, 2013

.... Langkawi finale : Dataran Lang & shopping ...


As salam....

Okez, citer Langkawi finale ....

Tak sah kalo ke Langkawi tak bergambar di sini.....



Dataran Lang.... pegi pepagi lepas breakfast.... tak lah panas sangat time tu.... jez nice je cocer...Kat tengah2 dataran tu ada lak cam small pool...dalam pool tu ada tortise... Sapphire syiok lak dok tengok....

Dah dah cukup...let's carry on next aktiviti... flight balik petang tu...so kena cepat, nak singgah kedai Idaman Suri....


Kat sini sesapa yang minat pinggan mangkuk memang rambang mata lah...i tak shopping apa-apa pun kat sini... Singgah tengok je... me memang tak minat sangat wif pinggan mangkuks......Gi sini tak sampai setengah jam pun.....

Nak top up skit cekelat...walhal dah beli dah the day before tapi ada penambahan pesanan penaja ... we went to Haji Ismail Group....



Dah kayo dah pakcik ni sampai kan ada kompleks nye sendiri....still under construction tapi bahagian utk supermarketnya dah operational...rasanya yang under construction tu is hotel kot, adjacent to the shopping complex.....

Barangan dari hasil gamat antara produk Langkawi yang pemes....


Tak beli banyak....cukup untuk stok kat rumah and oso souvenir skit for family members....dah settle shopping, balik bilik, pack up barang of off ke airport, nak balik kl semula.....

Tu je lah trip ke Langkawi w'ouls, thanks to SH for fully sponsoring our holiday :) ....


Kalo nak soh repeat balik memang nak aaaa....Seronok oooo gi Langkawi, i will never get bored :).... Sapphire pun suka.....


Tuesday, April 23, 2013

.... Langkawi : food, Ayer Hangat, Kota Mahsuri, Beras Terbakar, swimming ...


As salam....

Firstly, nak ucap terima kasih banyak2 atas ucapan dan doa sempena birthday Emerald semalam.....

Alrite let me the story the kisah the basi one, the Langkawi trip....1st day after check in we tak pi mana pun...SH gi meeting nye, me layan Sapphire kat pool jer.... petang, it rained so cepat gak ler dia stop mandi manda kat situ....

Malamnya we gi Pantai Chenang cari foooooood utk isi perut... lupa lak nama restoran tu....Restoran Haji Ibrahim ke apa ntah... memang lupa aaa...

Food sampai je dah terkam, kelaparan, ada satu lagi dish ikan 3 rasa...tak tak menyempat dah nak makan kannn...rasa biasa2 je, rege pun ok lah dalam RM60 gitu kot...gambar pun dari hp jer...tak koser nak snap2 bagai...

Next day lepas breakfast, we went of to Ayer Hangat Village....Al kisah Telaga Air Hangat ni...



Cantik kawasan dia....


Pool pool tu semua is air hangat tapi sebenarnya tak lah hangat sangat pun...i rasa skit dgn tangan, idok ler me dok rendam kaki bagai...tapiiiiiii kan why is the water cam ada lumut2 ek?  Ada tempat batu batu tajam refleks tu.... aduhhhh sakit kit kit jalan atas tu ok...tapi sapphire selamber jerrrr dia jalan dari hujung ke hujung....me, berpeluh peluh gak ler menahan 'sedap'nya tu hehehehe...

Ok next we went to Kota Mahsuri...


Sapphire ingat tempat ni ala-ala ada castle, princess2 gitu.... bila tunjuk kan rumah Mahsuri, dia terus cakap "Mahsuri ni princess kampung ke ibu?" hehehehehehe...ntah apa2 lah dia bayangkan kan.... Kat sini lama skit we stayed, sambil ceritakan kat Sapphire kisah Mahsuri ni ...

Lepas tu we singgah jap ke Beras Terbakar....


Kejap je kat situ...banyak gerai2 jual baju-baju, kain batik, pelikat bagai tapi i tak shopping apa-apa pun...SH nak kejarkan solat jumaat....

Makan dekat area Padang Maksirat je, restoran Jom Ikan Bakar...

Food sodappppppppppp and murah...air free leh refill refill lagi....tapi sorry nak cepat punya pasal..takat gambar sepinggan nasi je lah....


Lepas SH gi solat jumaat and we went shopping2....Tak banyak mana pun...mostly kiriman kengkawan and family members....esok insya Allah i story k.....  Lewat petang is time layan Sapphire swimming di pool....


Biasalah kids kan...ada pool dah complete holiday dia..sejam lebih gak ler dia berendam...sib baik pool tu tutup kul 7mlm...kalo kul 10 mlm mau dia berendam sampai kul 10 hehehehehe.....


Malam makan kat hotel tu jer...


Food sedap and rege is the very reasonable .... food ni sebenarnya untuk Sapphire & i je coz SH dah siap makan dulu sementara i gi tukar pakaian Sapphire...so sambil2 dia suapkan Sapphire dia pun makan sama :) ....

End of 2nd day.... Esok, insya Allah, last citer Langkawi...lega :) ....



Monday, April 22, 2013

... Happy Birthday Emerald ...


As salam....

Lum habis lagi me nak citer pasal Langkawi kan.... tapi today nak bagi laluan kat citer lain sbb malas nak sambung citer Langkawi....

Nak wish Emerald



Today is her birthday....Semalam visit dia kat asrama....she wanted a camera.... katanya ibu beli yang paliiiiiiinnnng murah nye camera... iyelah nak bawa ke asrama... at least katanya kalo hilang tak lah ralat sangat.... and she is happy with her gift...



So my darling Emerald...hepi birthday, jangan noti2 sangat, skit-skit boleh.... enjoy your student life... study hard and smart... play hard and smart too... and jangan tinggal solat ye sayang...Semoga menjadi anak yang solelah, berjaya dunia dan akhirat, aminnn..Ibu loves you sooooo much.... Happy Birthday Love....



Friday, April 19, 2013

... Langkawi : de Baron Resort ...


As salam...

Semalam me ke melaka sbb ada keje....Kul 5.30 ptg dah ada sampai ofis balik.... penat oooo terkejar-kejar gitu tapi apakan daya ku, diriku hanya lah kuli-ketip kannnnn...syukurlah semuanya went smoothly :)

Ok berbalik citer Langkawi.... Dah basi citernya tapi tak pe lah kan.... kalo agak2 boring nak baca korang tekan je butang X tu ye .... Ni al-kisah hotel yg i stay tu, de Baron Resort, Langkawi, hotel bertaraf 3 bintang ye....


Ekceli banyak je cawangan2 Baron ni kat Langkawi tapi the one that we stayed in situated kat Pekan Kuah...Lepas check in, amik kunci nak ke bilik.... i dah suspen time ni... siap dalam hati cakap, kalo bilik tak memuaskan memang i nak ajak SH pindah hotel lain.... nak tau sebab kenapa terlintas di fikiran i camtu...see corridor nak ke bilik...


Tak ke scary???? karpet uzur, bercapuk capuk, kotor.... sib baik tak de bau hapak.... memang gerun tgk kannnn...

Ok, iron ada kat luar kot...tak tau lah leh request ke room ke tak sbb i memang dah iron siap2 baju semua so memang i tak guna iron langsung lah masa kat sana...


Annnddd ada air coway ni kat corridor tu....


Tapi my room ada jug & cawan2 plus teh/nescafe bagai and also ada fridge so memang i tak guna lah air coway tu...but i tak tau ye if bilik standard ada ke tak....

Bila buka pintu bilik, fuhhhhh tarik nafas lega.....tad ta daaaaa....


Syukur alhamdulillah....bersih dan selesa sangat.....


Ini budak sangat hepi....ibu dia pun hepi sib baik tak loncat2 sama dgn itu budak kecik :D...

Bilik comes wif breakfast....food spread dia ok lah not bad.... variety gak ler....ni area dalam cafe dia...


and ni lak area luar...kalo nak dok kat pondok2 kecil tu leh gak tapi jauh lah skt nak menapak amik food...


and suasana dekat area pool ada lah best....


Petang-petang layan dok kat situ adalah sangat tenang.....

Overall, sangat2 berpuas hati wif this hotel....part corridor tu leh ler pejam mata sebelah...bukan kita nak stay kat koridor tu pun kannnnnn....i book tru Agoda ye...

Fuh, panjang lebar nye citer....gonna learn how to buat citer pendek2 hurrmm....

Ok then, have a lovely lovely wiken uols and take care....


Thursday, April 18, 2013

As salam

Today no entry sebab dah on the way ke Melaka atas urusan kerja...unplanned trip tapi nak buat camna, dah kerja kannnnn....

Take care uolssss....

Wednesday, April 17, 2013

.... Langkawi Skycab / Geopark / Oriental Village ...



As salam...

Kita teruskan ke destinasi 1st kami lepas menikmati pemandangan sana sini di Langkawi, kami terus nak gi naik skycab *cable car*.... ater nak check in hotel awal lagi kannn, kita jalan dulu.....Selamat Datang ke   Langkawi Geopark/Oriental Village...


Jom jom, kita terjah skycab nie .....


Fuh sib baik pegi minggu lepas...kalo gi minggu ni memang tak merasa lah naik cable car ni....


Tapi for info, sky bridge nye under major maintenance...so memang tak merasalah naik sky bridge tu huhuhuhu...mampu tengok dari kejauhan je lah..... Sapphire masa memula tu agak suspen naik skycab tapi bila naik utk turun ke bawah, dia dah steady ....


Dah puas posing-posing kat atas, jom kita turun ke bawah ... on the way down, we saw this waterfall.  Dalam skycab w'ouls masa tu ada sorang officer yg keje kat situ...dia cakap tu lah telaga tujuh....



Plan asal tu we nak gi situ...tapi memandangkan tinggi nye nak memanjat, cancel plan ... kiranya dah tengok dari kejauhan cam dah pegi lah gitu lalalalalala....

Ok sambung sesi posing2 :) .... suasana kat area Oriental Village tu....


Ada lak a small section with a poster of Winter Sonata nie....


Citer winter sonata i tak pernah tengok tau :D i tak pernah ke korea, sama ke suasana gambar kat atas tu dgn korea????.....

Kat area tu ada deer farm, tiger, naik elephant or ride horse..... Sapphire tak menyabar-nyabar nak naik horse so, we skip yang lelain terus ler gi naik horse nie.... feeling ala-ala princess on a carriage gitu...


Dia dah puas hati, jam pun dah kul 12 lebih, it's time for us to go and check in kat hotel...SH pun nak kena siap gi meeting petang tu... so itu je lah aktiviti pagi arrival tu ...

Tiket skycab tu rege dia RM30 adult & RM20 child tapi kalo produce MyKad/MyKid ada rate lain... tak silap i RM15 adult & RM10 child KOT... SH yang bayar, lupa lak nak tanya kat dia brapa ringgit....

Next i will story you pasal hotel lak k....


Tuesday, April 16, 2013

... Langkawi : Arrival Day ...


As salam ....

Morning all....Le't follow this lil' girl on her short vacation in Langkawi...Warning : entri banyak pics ye...

Kali ni pegi naik flight, Everyone Can Fly maaaaa.....

Flight pagi kul 7.30am..dia bangun kul 4am and in a very goooood mood sbb tau nak gi holiday kannnn...ponteng tadika 2 hari ok....tadika leh ler ponteng-ponteng, dah masuk school nanti kena strict skit ler....


Sampai je, sila gi sewa kete utk gi jalan ek.......

We sewa kete Honda City...disebabkan SH dah pegi sana masa LIMA...dia gi sewa kat orang yang sama yang dia sewa kete time LIMA tu and dapat a very good deal...


Ok jom jenjalan.... Suasana tenang je sebab pegi hari khamis and not musim cuti sekolah plus awal pagi kot.......


Memandangkan tak de orang time ni...this lil' girl nak pose extra skit...


dah pose skit lagi......


Dah dah jom follow to our actual 1st destination....eh esok lah sambung ek.... rasa cam banyak lak gambar hari ni....

Take care ya......


Monday, April 15, 2013

... tak sempat ...


As salam...

Tak sempat nak update citer aaaaa today.... biasalah alasan rasmi : busy....

* gambar pinjam en google *

Coti takat dua hari je tapi nak buek camne...ahkak ni hanyalah seorang 'kuli-kutif' kannnnnnn ... Insya Allah esok ahkak berceloteh panjang skit ek...

Taking caressss ....


Friday, April 12, 2013

... spek ...


As salam...

At last bertukar sudaaaaa....


Spek yang kat bawah tu usianya dah amat sangat tua, keadaan pun dah nazak..Uols tengok pun dah tau kan....see sampai senget2 'kaki'nya....banyak jasa tul spek lama akak tu ooooo....

Spek yang atas tu sebenarnya dah lama buat...tapi lepas buat, acapkali pakai asyik lah pening kepala...bila pegi balik ke kedai yg buat spek tu, katanya mungkin sebab mata i lum use to it.... try pakai dalam 3 minggu memang pening....So, at last simpan sampai setahun lebih gak aaaa....pakai je spek kengkang lama tu....

But then last month kot... i bawa spek yg tak brapa nak baru tu ke kedai optical yg lain...the optician check mata i and the spek...katanya lari jauhhhh sangat power tu...and ditukarnya the lens....rege dlm RM1++ gak ler...geram tul kat pekerja kedai 1st yg buat spek tu tapi tak pe lah... nak buat camne, benda dah jadi....Bersyukurlah dapat gak dibetulkan spek tu...and dari hari i betulkan spek tu sampai lah ke hari ni, i pakai tanpa was was rasa pening :D Clear sudah dunia ku *ihiks*  and now rest in peace lah wahai spek lamaku hehehehhehe....

Sekianlah cerita riwayat spek ku lasi itu....

Have a peaceful and enjoyable weekend Luv.....take care...Insya Allah ketemu kita di minggu depan.....


Thursday, April 11, 2013

... pe'el ntah apa-apa ...


As salam...

Sebelum apa-apa, i nak cakap, yabedabeduuuuuuuuuuuu...eh eh tak lah nak bagitau, ahkak cuti ye hari ni & esok...Cuti bekerje gitu, dekat2 je, not obersea pun but i heeepppi *wink* yg kejenya SH, ahkak mengekor bercuti je lalalalala ... last week tau je dia kena outstation ni, terus akak pun offer diri folo and paksa dia amik cuti 1 hari .... bab-bab mengatur keje noti gini serah lah kat ahkak :)   Dengan itu diumumkan tak dapek ler nak berBW... entri untuk 2 hari ni adalah autopublish ....

Today, al kisah budak nie dgn milo....


Dia tak suka minum milo...dari baby sampai now memang dia tak suka minum milo...ntah ler naper... TAPPPPIIII kalo diodernya air milo dinosour @ air milo tabur cam kat atas tu, tang milo tabur tu dia yang bedal, air nye ibu dbkl dia lah yg habiskan.... pe'el ntah apa-apa lah kan....

Tu je lah nak stori pun....

Take care ye uols....


Wednesday, April 10, 2013

... yum yum yummylicious ....


As salam...

Bila lama tak pekena....


Memang yum yum yummylicious......Tempat kejadian kekenyangan ini is at Johnny's :D Sila terjah ye *wink*

Tuesday, April 9, 2013

... hair cut ...


As salam.....

Yesterday bawa Sapphire ke hair salon to have her hair cut....


And tat ta daaaaa....


Sapphire memang suka berambut panjang tapiiiiiii kulit dia sensitif.  Kalau dah panjang walopun kerap berikat tapi tetap akan naik ruam....potong rambut sebab tengok ruam dah mula menjelma kat tengkuk dia...Sib baik Sapphire tak merajuk with her short hair.... ibu dia lega pun iye sebab senang nak jaga  bila rambut pendek ni....

Hopefully bila dah dewasa nanti leh ler berambut panjang... gegirls rambut panjang lah best kannnnnn....

Have a lovely lovely day darls.....


Monday, April 8, 2013

... class basic skincare ...


As salam....

Last friday agak kebizian ... tak sempat nak ngadap blog... ingatkan nak catch up masa lunch hour tup tup tup teringat i promised my colleague, CT, nak join her 'class'.... CT ni memang minat bidang yg berkaitan dengan beauty/image gitu.... Dia dah attend banyak courses kat luar...sanggup keluarkan duit sendiri for this...katanya insya Allah ada rezki, after a few years nanti, dia nak set up her own business....semoga berjaya dia kelak...


Her 1st class conducted is on class basic skincare.... ala yg guna cleanser, toner, moisteriser bagai lah and the right way of mencuci muka, how to use foundation bagai lah... barangan dia guna adalah Mary Kay... yang best nya about this is niat dia bukan nak menjual pun barangan Mary Kay... terus terang dia cakap, no obligation nak beli barangan tu... dia conduct the class sebab nak practise with presentation, practise makes perfect maaaa ... kami ni kira her 'trial class' lah... win win situation gitu kan... kami dapat belajar dan dia pun dapat belajar camne nak conduct her presentation in the future....

CT dah plan a few more classes.  Will be held on fridays, lunch hour sebab break lama, 2 jam lebih tapi will take up only 1 1/2 hours je... Next class insya Allah will cover topic on make up, grooming bagai... and all is FOC wuhooooooooooo suka i :) Dia tak charge apa2 langsung and dia tak kedekut ilmu... tanya lah apa-apa pun kat dia, dia ever willing to teach...

Semoga her dream will one day come true...


Thursday, April 4, 2013

... food wajib ...


As salam....

Kalo ke Carrefour..ooopss silap AEON Big...gerai wajib singgah is kiosk Daily Fresh ni utk beli food wajib Sapphire, waffle choc deluxe with peanut butter & chocolate...I lak suka corn in a cup...sedappppp...  


Sampaikan kakak tu dah kenal w'ouls... nampak je muka i or sapphire terus dia sendiri yg sebut menu tu hehehehhee...Tapikan Sapphire bukannya makan semua tu abis...makan half je...ibu dia gak ler yg terpaksa menjadi "DBKL" habiskan....see camne ibu dia nak diet *alasan semata kan*.....

Wokez....taking cares uols.....have a gorjes thursday :)