Thursday, February 28, 2013

... projek mega ...


As salam....

Sila sediakan tisu untuk lap air liur yg merembas keluar tu menatap gambar dibawah nie hehehehehehe....



Projek mega opismates ku nie...... Semalam opismate i bawa seplastik mangga yg agak masam.... so memasing tak leh nak makan cicah2 tu... hurmm...idea pun datang... Air + Gula + Garam + Mangga =


I think esok baru sedap makan ni.... tadi one of them dah try.... bau dia perggghhhh memang bikin kecur je tapi katanya lum cukup messssrrrraaaa..... esok should be jez nice..... mangga ada lagi half plastik... untuk dibuat hari jumaat.... so monday masuk keje dah leh makan berjemaah lalalalalala.....

Amacam terkecur tak? hahahahahahhahahaha......



Wednesday, February 27, 2013

... layan quotes ...


As salam....

Layan quotes je ye today.....







Have a lovely wednesday and take care....

Tuesday, February 26, 2013

... hatiku berbunga-bunga ...


As salam ....

Semalam kul 10.00 mlm.... hp ku berbunyi....

Along  :  Assalamua'laikum bu....
Ibu      :  Wa'alaikummussalam.....eh naper ni long?
Along  :  Aik...apsal along tak leh call ke?
Ibu      :  Laaaa boleh....tapi tadikan ibu dah call along...tu yg ibu pelik ni...
Along  :  *gelak*  ala ibu ni, saja je lah call...
Ibu      :  ok tell me wassup? you need duit or you need my ears?
Along  :  tak lah....
Ibu      :  then? what do you need...
Along  :  I jez need to tell you that i love you and miss you lah ibu....
Ibu      :  *terkezut*  aaaaaa ok...love you too, miss you too...i'll be seeing you this weekend kan....
Along  :  Yup..ibu, tidor awal tau & sweet dreams & minum air suam banyak2 & take care....nite nite!
Ibu      :  *still mode terkedu*  oohhh ok...u too take care love...assalamua'laikum..
Along  :  Wa'alaikummussalam.....


Off hp dlm keadaan yg cam binggung.... lepas seminit terdiam... tetiba rasa terharu and sebak....


My oh my... jez with a simple act like that, my 20 year old son had managed buat hatiku berbunga-bunga hehehehehehehe....


Monday, February 25, 2013

... golden eagle ...

As salam...

Dah lama sebenarnya me dapat prize dari Hadiah Dari Hati ni... key chain langkawi....golden eagle gitu.... mahei ok :)

Thanx sooooo much Sis.... .... me dapat jawab soklan cepumas so dapat lah this beautiful keychain...ni bukan nak show op kat korang tapi sempena meng-appreciate-kan pemberian sahabatku.....

Again thx sis for this lovely gift...Hopefully one day kita dapat ketemu.....

Dah lama me tak buat GA kan....memang niat nak buat tapi disebabkan takut tak sempat nak gi pos kan hadiah tu yang dok tertangguh tangguh.... nanti lah i akan usahakan gak lah untuk buatkan..

Have a lovely monday uols....

" Jangan sekali-kali kita meremehkan sesuatu perbuatan baik walaupun hanya sekadar senyuman "


Friday, February 22, 2013

... kabuki calendar 2013 ...

As salam....

"Kabuki Calendar 2013" ni i dapat awal January semasa delegasi Jepun datang melawat my big bos.. Kabuki is a classical japanese drama dance .... so gambar2 dalam ni mostly watak-watak yg muncul lah kot dalam tarian drama tu....


Tapi i tak bawa balik rumah sbb rasa cam tak kena lah dengan jiwa i...


Seram lak tengok gambar watak-watak kabuki utk bulan Jan & Feb ni kan... dah ler tu, cuti dia tak sama dengan kita...dia ikut Japan nye coti2....

Sayangkan.....pemberian hadiah yg tak dapat dimanfaatkan.... Rasa rugi je...dia bagi 2 keping...1 i dah bawa balik bagi kat my chinese neighbour so 1 nie dibiarkan tergantung cam kat 1st pic tu kat opis i...

Today ahkak coti 1/2 day... esok kazen SH nye wedding so petang nie nak gi tolong-tolong lah.... my PIL pun sampai petang karang.... gonna have a busy weekend sehinggakan tak dapat nak join aktiviti pelangiku huhuhuhuhu....

OK lah have a great wiken and take care tau!


Thursday, February 21, 2013

... summarize trip ke Melaka ...


As salam..

Kisah lama, end of Jan kalo tak silap aaa ... We went cuti2 ke Melaka 3d2n ... Summarize je lah ye sbb tempat yg we went mostly ramai yg dah tau plus mostly tempat yg i dah pernah pergi & citer...gambar pun tak banyak amik...masing2 malas :)

We stayed kat Avillion Legacy Melaka.  Booking tru Agoda


Overall, hotel nie memuaskan hati....breakfast spread dia so so je takde food yang walla terbaek.... asalkan kenyang, alhamdulillah....

Believe it or not...berkali2 i gi melaka tapi ni lah 1st time i pergi nite market kat Jonkers Walk ok....


Umat memang ramai, nak nak dah dekat dgn CNY kan.... adalah kot dorang nak bershopping nak raya.....Hurrmmm w'ouls tak beli apa pun ... don't ask me why, memang tak membeli.... ada gak benda yg menarik perhatianku tapi kekadang tu nak shopping pun mood kena ada kan kan kan......

Oh, ni lak Hard Rock Cafe yang kat melaka tu....


Masa i pegi tu, cafe lum beroperasi jez the Rock Shop je yg buka... 

Syukur alhamdulillah, dapat w'ouls bersolat kat Masjid Selat nie...


Lepas solat Zohor tu, we lepak2 dulu kat situ....walopun time tu cocer agak terik tapi angin sepoi-sepoi bahasa so memang terasa tenang sangat....Nak tau lebih lanjut mengenai masjid nie, boleh ler baca hasil google i kat sini . 

Tu je lah kot citer2 me bercuti di melaka.... byk lagi sebenarnya aktiviti w'ouls.... main layang2 kat Pantai Klebang, pekena coconut shake, cuci2 mata kat Dataran Pahlawan, gi AFamosa bagai tapi tu semua kan dah pernah citer... so malas lak nak repeat....

Sebenor2 me tengah mood malas..... tapi ok gak kan citer camni... xde lah boring sangat uols nak baca.... Gambar semalam adalah pics kat dengan Casa Del Mar...tingin nak stay situ one day nanti.....mahei tunggu ada promotion hehehehehe....

Sekianlah citer summarize trip ke melaka i...... Take care ya uols....


Wednesday, February 20, 2013

... malaysia pun ok per ...


As salam ...


Tak dapat gi holiday jauh, kat malaysia pun ok per ....cantik gak kannn.....

Tuesday, February 19, 2013

... program di Kem Isi Rimba ....


As salam....

Pagi Sabtu, ofis i organise program "Save Gaza" bersama media.... dekat je kat Kem Isi Rimba, Kemensah, yg kat blakang zoo negara tu ...so i went lah, tunjuk support kan....



Cantik gak ler deko kat situ....see ada tempat menggiling....kalo blender rumah rosak, leh gi pinjam satu dua biji....hehehehe


Eh korang pandai tak menggiling nie?  kecik2 dulu i terer aaaaa sbb slalu tolong gilingkan rempah ratus utk my aunt, tapi skarang skill dah berkarat kot...sbb zaman skarang kan...tekan jer butang, zzzreeettt, settle lah blender lada kering bagai....i think my doters pun tak pandai giling sbb zaman skarang kannnnnn...


Tempatnya ok lah kalo nak buat outing wif family or ofismates tapi rege i tak tau ler .... ada paintball...


Ok sakit ok bila kena tembak...i main 1 game je, lepas tu surrender, takmo main dah hehehehe..lebam ooo kat peha i huhuhuhu... tapi ekceli yg buat i tak nak sambung bukan sbb sakit sangat pun tapiiiiiii sbb mask dia tu berbau aaaa...iyelah benda tu disewa2 kan kat macam2 manusia kan...so alahai.... tu pun i dah siap 'improvise' ok, letak saputangan i tauuuuu....alahai, maybe i was unlucky kot dpt yg berbau...i tgk yg lelain tu steady jer main...takpe lah, dpt gak ler i merasa main paintball *ihiks*....

Dalam hutan leh terpekik terlolong ok sbb ada karaoke....

Tapi idokler berkaraoke sangat pun....we kasi chan kat pihak media utk menimbulkan bakat-bakat mereka yang tertenggelam timbul tu hehehehhehe.....


Then makan-makan... ada mihun, nasi goreng bagai...tapi see got kambing mbeekk mbeek yg dah baik nye posing tu....


Sayang sungguh sbb isinya tak masak sangat tapi the gravy sodapppppp layan lak dgn chicken yg dipanggang memang sodapppppp sehingga menjilat jari.....


After lunch, ahkak dah make a move sbb nak hantar Sapphire for her class.....

Masa pegi SH hantar i, dia tinggal kat rumah wif her brother & sister...tapi masa ambil i, dia ada...dia nampak lak ada horse kat situ...dia nak ride but i said no.... amik pics leh ler...dia nak gi pegang, tapi i said no sbb agak dirty aaa keadaan kat situ.... sana sini ada 'baja' dari horse tu hehehehe lagipun, i tak tau ler leh ke tak naik horse tu...takde sapa lak yg menjaga kat situ utk i bertanya....

Program kat kemensah diteruskan wif aktiviti menangkap ikan bagai....tapi sayang tul i really have to make a move dah.... 

annddd jeng jeng jenggggg eh eh sapa tu ....


hehehehehehehe feeling retis gitu hahahahahahhaha..... dah dah dah ler tu.... sila sedar diri dan balik ke pangkal jalan...

Have a lovely day ouls..... take care!


Monday, February 18, 2013

.... breakfast ...


As salam...

Uols dah breakfast?  Me lum...jap lagi...ekceli tadi dah malas nak breakfast sbb dah minum milo *kenyang* tapi sebab my fwen belanja me sebungkus nasi lemak....well.... rezki jangan ditolak kannn so akan ku gagahi memakannya lalalalalalala....



Strepsils tu baru beli tadi ... suara ahkak dah leh kalahkan suara ella ok.... ada sesapa nak book ahkak utk buat konsert tak? *ihiks* .... Batuk tak baik2 dari last week sampai lah hilang suara....Air masak bergelen-gelen dah minum... takpe takpe... ahkak redha jer... insyaAllah sehari dua ni baik lah tu.....

Ok lah malas nak celoteh sangat pun....biasalah mondays kan... mood tertinggal kat rumah hehehehehe...

Take care darls....

Friday, February 15, 2013

... kakak yang baik hati ...


As salam....

My doter, Agate @ Angah, menjadi seorang kakak yang baik hati semalam sebab belanja adik-adiknya....belanja beli buku..*belanja lah sannngggattt*..


Sebenar-benarnya dia belanja guna voucher buku RM250 yg gomen kita bagi tu.... not a single sen dikeluarkannya hehehehehe patutlah beriya-iya ajak ke MPH .... well, dapatlah adik-adiknya nye merasa membeli buku-buku rujukan sekolah and dua tiga buah buku 'leisure' ..... makacih angah & makacih Malaysia lalalalalala.... Along lak lupa bawa voucher tu...takpe Along, next trip you lak belanja ye hehehehehe.....

Have a splendid wikenz ye uols....take care!


Thursday, February 14, 2013

... birthday @ Wadihana Islamic Steakhouse ...

As salam....

12 February, Tuesday, it was my son's birthday ....


No celebration, jez had a simple lunch, kek pun dia takmo ... hadiah dia pun lum beli sebab dia lum put in his request....anak-anak dah dewasa ni, i tanya je nak apa...so, beli hadiah yg tak membazir kan.... last year hadiahnya was external hard drive...this year ntah apa lak yang dia nak....still waiting for his request till today....

Lunch kali ni we went to Wadihana Islamic Steakhouse...makanlah tanpa was was *wink* ... Orang tak ramai sebab we went pun dah kul 3 lebih.... probably kalo kul 1 ramai lah kot....


1st time makan kat sini, branch ni pun baru sangat dibuka kat Setapak, kedai row dekat dengan Hospital Colombia tu..tapi kedainya baris belakang so dari main road tak nampak ...baca a few review, not bad ... so we decided to give it a try.... our menu for that day....


1.  Turkey Sandwich
2.  Spaghetti Marinara
3.  Grilled Sirloin Steak
4.  Grilled Lamb Chop
5.  Combo Avanza  -  portion besar leh share makan berdua nie...

Enam orang semuanya tapi Sapphire takmo makan, dia kata nak share-share....semua orang nye makanan dia merasa :)  Overall food was delicious...my fav is the grilled lamb chop.... memang sodap....

Our drinks pun 5 je sbb air ice lemon tea leh refill so cukup lah kan.... sharing is caring maaaaa.... tu pun sekali refill je pun sbb dah kenyang....


Total cost .... bayaran tunai, tiada servis credit card ye :)


For a change leh ler try makan kat sini..nak kata terbaeeeekkk tu tak lah sangat tapi to us sefamili, ok sangat and price dia pun very reasonable .. Tekak memasing kan :D  Ohhh kat bandar baru bangi pun ada cawangannya.... lupa lak i nak snap pics of alamat cawangan2 dia....uols google je lah ye :)

Tu je lah alkisah celebrate birthday anak teruna i.... very the simple and kenyang one hehehehehe....

Thank you, please come again lalalalalalala.....



Wednesday, February 13, 2013

... skodeng burung ...


As salam....

Mood :  malas ... segala-galanya malas ok.....

Alkisah w'ouls syiok skodeng burung.... kome jgn pikior yang bukan bukan ok..no no no don't be noti... ..... jengah keluar tingkap bilik Sapphire je nie ha ada birdie ni....


Sapphire sangat suka ok.... dari hari Jumaat sampai ke hari nie wajib dia jengah tingkap pepagi and petang2.... and slalu pesan w'ouls suruh senyap so that the bird tak fly away.... walhal mulut Sapphire lah yg bising semedang *ihiks*

Actually, this lil' birdie dok mengeram telurnya....see the egg...sebiji je pun....


Tapi kan tengok the nest rasa cam tak secure je, seriau takut telur tu tergolek ke bawah ... well we will jez have to wait and see the result nanti....

Dah dah cukup cukup lah skodeng tu.....time to cari mood sat.... keje jom keje....


Wednesday, February 6, 2013

... hasil rembatan ...

As salam...

Al kisah me pegi ke Pesta Buku 2013  masa Hari Wilayah bebaru nie.... dan hasil dalam negeri rembatan....


Novels for me ajer 7 ketui lalalalala ... then lelain tu reading for the whole famili.... oh yang super best tu, ada mini Big Bad Wolf nye section oooo, dapat me rembat 3 books on travelling for SH & i, and oso 2 buku Dora for Sapphire .... terubat gak ler hati nie tak dapat terjah sale dorang end of last year.... dengan stok nie cukup kot to keep me occupy untuk beberapa bulan :D

Jom kita membaca :) 

Have a wonderful day uols......... 


Tuesday, February 5, 2013

... thousand apologies, kursus ...

As salam...

Dari wiken sampailah semalam me agak kesibukan..... 
 * pics credit google *

Thousand apologies ya sebab tak dapat nak BW and up entri....


Hari ni and esok lak me tak de kat opis.... kena attend kurus kursus....

* pics credit google *

InsyaAllah, if larat and rajin, malam malam nanti i BW k.... 

Till then, selamat bekerja and take care darlingssss.....