Thursday, January 31, 2013

... Pesta Buku ...


As salam....

Semalam very the busy body... tak dapat langsung nak ngadap blog...riiinnndduuu oooooo...walaupun ilham tak der nak merapu tapi tetapppppppp nak update kan hehehehehe....

Ok ok..malas citer panjang today...keje-keje ku lak dok mengenyit mata kat i tapi sebelum i mengundur diri....pada pencinta buku jangan lupa esok ada Pesta Buku ye....




Yabedabeduuuu esok cuti Hari Wilayah so jom lah kita gi menyesakkan diri dan menabur duit kat PWTC tu *ihiks*.... jangan lupa bawa ongkos dan list buku yang nak dirembat ye lalalalalalala....

Sehingga ketemu lagi di minggu hadapan....have a great day today, great weekend and take care!


Tuesday, January 29, 2013

... buah tangan ...

As salam....

Mood saya masih bercuti :) memang rasa malas tul nak perah otak cari idea nak mengarang ayat kan....

Pepagi tadi ke pantry ofis untuk breakfast tengok atas meja ada food ni.... 2 biji nenas and setupperware jeruk... dari opismate ku yang berholiday sana sini... nenas dari johor, jeruk dari utara....


Biasalah kan kalo berholiday harus bawa skit buah tangan untuk opismate kan.... yang atas meja pantry, untuk dijamah bersama...i pun ada bawa gak tapi tak leh buka kang berbau...apanya?

With love belacan from melaka ok hehehehehe....

Dah dah, tak tau nak merapu apa dah.... jom sambung kerja....:)


Wednesday, January 23, 2013

... from Beijing with love ...


As salam....

Semalam MC sbb migraine tapi still lum recover 100% but today keje.... Semoga by today leh ler recover.....

Today me dapat gifts from Beijing with love dari my fwen ....


Thanks darl.... *macamlah dia baca blog i kan hehehehe*  Semoga dimurahkan lagi rezki u....

Petang karang opis i ada anjurkan ceramah sempena Maulidur Rasul.  Rasa tak sabar lak nak join.  Jumaat ni uols cuti tak?  Me insyaAllah kot cuti....lum apply tapi jap gi nak inform big boss... hopefully dia bagi green lite lah....  

Till then have a great wednesday, Selamat Menyambut Maulidur Rasul and selamat berhujung minggu *bajet cuti approve nie*



Tuesday, January 22, 2013

... Awana Genting ...

As salam....

Treasure Hunt yg i pegi tu, gave us 2 bilik utk stay kat Awana Genting.... but my SIL book extra 1 bilik lagi... Bilik dia besaaaarrrrrr... muat utk 4 orang....




View from our room....leh nampak masjid, cable car station and Genting kat atas tu.... tapi pepagi tu satu apa pun tak nampak coz berkabus...pics nie amik dah kul 11 pagi dah... so cleared lah skit kabus tu...



The hotel walopun dah lama tapi still ok.... breakfast provided, byk choices and slalu di replenish....


Sayangnya pagi tu plan nak gi swim kat swimming pool...tapi bila lalu tengok dorang close the pool sbb malam tu they are having their annual dinner kat area pool tu... we can see they are preparing the stage kat situ....

Ekceli banyak aktiviti leh dibuat disitu...not forgetting sapa suka golf...ada golf course ya....

But we tak buat pun sbb rasa penat hari seblum tu lum hilang lagi...agaknya sebab mentally tired kot, perah otak bekerja keras cari jawapan kannn ... rugi lak rasanya...

Well, overall memang memuaskan lah.... dapat lah merasa stay kat Awana nie kan... FOC lak tu :D 


Lepas check out haruslah naik atas ke Kota Keriangan tu kan..... let the kids have fun jap....


Around 4pm gitu, we pulang ke pangkal jalan rumah....a tiring but had a fun filled weekend....


Monday, January 21, 2013

... al kisah treasure hunt ku ...


As salam...

Amacam weekend?  Best.... Mine was great....

Al kisah treasure hunt ku....Pukul 7.15 am dah sampai ke tempat registration.... ambil tshirts, car stickers bagai and attended the briefing....

Ni one of my team mates tengah lekatkan car sticker kat kete w'ouls... our car is lucky no. 13...


During the hunt...memang lah tak amik gambar... no time.... sakit kepala cracking our heads for the answer...Our team consist of : SH, Bri *opismate SH* , my SIL and of coz yours truly.....how did we do...

Syukur dapat 2nd prize... Hadiahnya, microwave oven sorang satu...yang dalam envelope brown tu petronas voucher RM150 sorang.....bukan setakat tu.... Bri dapat lucky draw 4 tikets ke Freez Show di Genting and i lak dapat hairdryer.....*pics taken without my SIL sbb dia dah balik bilik right after the dinner*


Syukur alhamdulillah.....

Opppsss camne Sapphire ada?  She tak join the hunt.... My brother naik bawa my nieces and Sapphire...After we finished the hunt, roger2 him to come up and join us for the wiken kat Genting...My SIL booked another room for her family....

Walopun penat cracking our heads tapi memang worth it...bonus point dapat enjoy the weekend with my family...


Friday, January 18, 2013

... treasure hunt ...

As salam....

Syukur dah jumaat.....InsyaAllah, andai tiada aral melintang, esok me join Treasure Hunt! yabedabeduuuuuuuuuuu.....


Lama sungguh tak join hunt nie, almost 6 years.  Kiranya semenjak ada Sapphire lah.... skill dah berkarat....ni pun last minute join.  Sebabnya company SH memberi sumbangan.  So, dorang tanya nak tak hantar wakil 1 kete from SH's company ...

Very the last minute kan...kawan-kawan SH memasing dah buat plan...last last SH informed big boss dia kata pegi je lah wif family... wuhuuuuu me leh tumpang dua kaki :D dapat 2 bilik free lak tu yeah yeah...All paid for sapa tak suka kannnnn...

Team w'ouls : SH, his colleague, my SIL and yours truly.... doa-doa lah we menang 1st prize ye ... hehehehe... Prize jangan ditanya sebab we pun tak tahu...dinner nanti baru tau....we enter pun for fun je ni sebab masing-masing nak lepas gian masuk hunt..Doakan lah semoga kami selamat pergi dan pulang ... insyaAllah next week we story morry ye how it went...

So, apa plan uols this weekend?  Have fun and take care tau....


Thursday, January 17, 2013

... kitty cat ...

Cat's cute expressions....


*credit google*

comei kannnn hehehehehe....


Ni plak Chi, kitty cat comel hakmilik my BIL....baru berusia 5 bulan, aktif tapi manja.....


So weekends kekadang tu gi terjah ke rumah BIL utk bermain2 dgn Chi....Sib baik setakat hari ni  Sapphire tak minta utk bawa balik sbb dia tau "No Pets Allowed" kat apartment w'ouls ...  dapat jumpa and main sejam dua dah cukup for us.....


Wednesday, January 16, 2013

... ada brani mau cuba ...


As salam....

My lil' mad hatter at work again....
Bahan : hairband 'kitty', cardigan hitam and keychain squirrel ...
* tension jer dia dipaksa posing *

Amacam ada sesapa brani mau cuba hehehehehe....


Tuesday, January 15, 2013

... novel-novel ku ...


As salam....

Haritu ada Big Bad Wolf nye sale tapi tak sempat lak nak terjah untuk re-stok novels omputih ku for this year....So, kenkonon merajuk gitu, ahkak beralih arah baca novel melayu lak hehehehe...

Novel-novel ku yang berjaya dirembat dan sudah dibaca .... 


Ni hasil dalam negeri yang latest....Uda & Dara...lum start baca, still dlm plastik u....wiken nie kot baru nak start...

Me amik yang lite2 reading jer....tak mo yg heavy weight nye ... untuk rilek-rilekkan minda pun kannnnn....

Tak sabar lak nak tunggu Pesta Buku tahun ni utk ber'shopping' lalalalala....


Monday, January 14, 2013

... noise pollution ...


As salam....

Kenkonon semalam nak up kan a few entries untuk diautopublish for this week....tapi tetiba rasa sakit kepala  lak....
* credit google *

Bukan sebab stress.... tapi sebab noise pollution....dah almost sejam lebih gak ler, setiap 5 minits dengar bunyi alarm kete "tut tut tut tut tut tut tut tut tut" kat luar tu...ntah ler kete sapa dok berbunyi tu...rasanya kalo yg parking kat rumah i nie, confirm guard tu dah gi panggilkan...mesti kete yg kat 'kawasan rumah bungalow' berdepan rumah i tu kot....jangan berbunyi sampai esok pagi dah ler.  Rite now is already 12.02 am tau ....memang very annoying.  Tadi nie I jengah dari balcony apartment i, ada a few tenants kat apartment i pun berdiri kat balcony memandang keluar....mesti dorang rasa sakit hati, sakit telinga kan...kesian kat w'ouls ... 

Terus rasa hilang mood nak up kan entries autopublish....ya ampon ye....see u esok lah... hopefully, malam nie sempat ler me buat satu dua entri autopublish tanpa gangguan....

Neway, have a great monday uols.....


Friday, January 11, 2013

... kam sa ha ni da unni ...


As salam...

Petang semalam ku terima parcel ni dari Sis Zahidah.  Tak terus buka...bawa balik ke rumah untuk diserahkan kepada empunyanya....



Sapa lagi kalau bukan Sapphire.....


Happiness bila dibukanya, dapat Little Mermaid book...



Apalagi direquestnya untuk dibacakan....tak puas hati, baca sendiri lagi bagus hehehehehe



Kam sa ham ni da unni..... ... *she loves it very much*...

Semoga dimurahkan rezki u sis.....



Have a great weekend uols....



# today me ada taklimat seharian kat opis.... susah skit untuk BW ye, akan qada soon.......



Thursday, January 10, 2013

... sama-sama beringat ...

Subhanallah...

Kita kadang-kadang leka dan ambil sambil lewa dengan sesuatu perkara atau perbuatan yg sebenarnya kita selalu lakukan....marilah kita sama-sama beringat dan menghayatinya semula.....


* pics credit google *





Wednesday, January 9, 2013

... my lil' mad hatter ....

As salam....

Uols mesti tau kan ni adalah mini sunshade kan...

Tapi bukan takat bagi shade jer tau..... ada kegunaan lain untuk shade nie... nak tau apa.... see....


Ha, amacam?  Ok kan hehehehehehe..... my lil' mad hatter at work agaiiiinnnn.... dia ni dari kecil sampai besar sukaaaaa sangat 'create hats' ok....if tak caya, tengok sendiri....she was around 3 years masa nie...


and this, i think masa nie umur dia 2 tahun gitu kot...


Gambar ni je i jumpa....malas dah nak godek2 gambar cari......tapi memang dari umur 2 tahun ada jerrrr idea  dia untuk buat hats nie.... not me yg buat ok...dia buat sendiri....as i am typing this *autopublish type semalam* ada lagi stylo... next week je lah ye.....


Tuesday, January 8, 2013

... ole-ole dari langkawi ...


As salam....

Ole-ole dari Langkawi me dapat dari my precious gems yg besar2 tu.... masa awal cuti sekolah lepas balik  dari holiday USS tu, dorang follow auntie dorang ke Langkawi sbb ibu dorang nie tak dapat coti time tu huhuhu....Kkdg my kids i yg besar2 tu i memang izinkan follow their aunties, uncles or kezens berholiday, bila diajak join samalah ye...of coz lah i will pay their part...i izinkan sbb kkdg tu i tak dapat cuti and timing tu dorang lak cuti... lagipun dorang dah besar kan...tak lah menyusahkan sesapa, dah pandai buat hal sendiri and jaga diri sendiri... kkdg tu cam my sis, lagi suka bawa anak2 i so that leh tolong tengokan anak2 dia sama ala-ala babysitter lah my kids tu hehehehehe... sambil babysit, sambil makan angin gitu kannnn...eehh melalut lak ni.... 

Neway, I kirim bam gamat and minyak gamat jer tapi dorang beli coklat, fm, key chain and topi utk Sapphire ohhh ada gak 1 tshirt untuk Sapphire....

Adik dorang walaupun tak dapat pegi tapi dia gumbira dpt coklat nie tapi satu balang tu bukan utk dia sorang, sharing is caring ok...tengok aksi tangan dia... Katanya "Unnie, Oppa, saranghaeyo" hehehehe..betul betul tu yg dia cakap...pengaruh korea kan...tu jer yg dia tahu pun hahahahaha...... 

Tapi sampai hari ni coklat tu tak habis-habis, masih ada half balang... bukan tak suka tapi mungkin dari kecil i control coklat intakes for them... so sampai now, memasing memang makan coklat berpada-pada.  Kalo satu coklat bar sederhana besar tu, leh tahan sampai 2, 3 minggu gitu...

Nak gi langkawi aaaa *ikutkan hati semua tempat i nak gi lalalalaa*... rasa cam lama tul tak pegi....nanti lah kan.... kita tunggu ada promo leh gi kannn :)...

Till then... jom gi melancong eh silap....jom kirjaaaa.....have a gorjes day!


Monday, January 7, 2013

... kerja ...


As salam.....

Hari ni 1st day saya bekerja pada tahun 2013 hehehehehe... dah syiok cuti seminggu kannnnn mengeliat pun iye, bersemangat pun iye hehehehe camner tu ...

Peringatan untuk diri sendiri ni....
* gambar credit en google *


So, jom buat kirja.....andaikata ada kelapangan nanti barulah leh BW tapi andai kebzan melanda, urusan kerja harus didahulukan ye....malam-malam nanti saya akan cuba berBW k.... 

Take care and have a lovely monday uols :)


Friday, January 4, 2013

... miss this moment ...

Miss this moment......

Pic ni gambar last having dinner kat luar sblum start balik school/uni memasing bebaru ni...Lengkap satu famili..... bila anak dah besar, masuk asrama / uni... from then on, this moment susah skit ler nak dapat.... harapkan cuti2 sekolah je... tu lum dorang kerja and stay jauh-jauh or kawin have their own famili.... 

Dan wiken ku mula lah aturan lawatan ke 3 destinasi yg berbeza setiap minggu.... sib baik 2 orang dekat2 in KL... sorang jer tercampak jauhhhhh nun di sanaaaaa.... tapi takpe, selagi terdaya, selagi sihat ni, insyaAllah aturan schedule ku akan ku tepati :)

So, sementara anak-anak still staying with us, enjoy the moment!  Have a lovely wiken....


Thursday, January 3, 2013

... dc yang superb ...

As salam....

So, pada mereka yg ada anak-anak baru masuk alam persekolahan, macam mana perasaan uols and anak2....hari ni 2nd day of school....ok tak?  My kids semua dah masuk uni & school....rumah sunyi sepi ler skarang.... sib baik lah ada Sapphire kan.... peneman lah katakan.... Dia still tadika kat skolah sama cuma dapat sorang teacher baru.  She is ok...Semalam tanya dia how's school and teacher baru.... Dia cakap "ohhh everything's fine ibu...ibu no worry ok" ammbbbooiii macam mak nenek ko jawab ye :) tapi sebenarnya lega hati i dengar that she's ok.... 

Ekceli ni nak citer pasal Durian Crepe @ DC nie.... me makan lum puas puas.... makan buah durian tu pun lum puas puas... walo makan dah berkali-kali and ada sekali tu my bro borong 2 bakuls ok sbb makan ramai-ramai wif my bro's family tapi tetappppppp lum puas.... ater dah sememangnya i ni 'durian ghost' kannnnn *read : hantu durian* .... mana pernah puas makan durian... lalalalala..... Hari tu SH dah belikan untuk i DC,  infact next day tu pun beli lagi dari opismate dia.. but then one day his ex-ofismate called tanya nak tak beli DC.... i cakap beli lah...try lain lak.... 

And memangggg i dah jatuh hati dgn this DC..... walopun krekot tapi tetap mantop....krekot tu sbb i tak handle wif care ok...bukan sebab buatannya....gi tgk kat websitenya ghupa sebenar DC tu hehehehe.

Super duper maveles.... 4 pcs dc yg montoks @ RM10 ..... 1st time beli Sapphire makan 3 ketul u..... terkulat2 lah i dgn SH  share seketul ok.... tak leh jadi... order lagi .... kali nie beli 2 pack... Satu i dgn SH settlekan lagi satu pack Sapphire makan 3 i dgn SH share lagi seketui hehehehehehe....

Tapi the funny thing is, 1st beli tru ex-ofismate SH tu, she amik from the 'seller' and we gi amik kat dia .... 2nd time, kawan SH tolong orderkan, we went to collect it direct from the 'seller' since both of us cuti... 

Dah amik, masuk kete...tup tup tup dapat sms dari Si Pembuatnya.... eh eh.... rupanya Aqish  lar....dia  dah terdetik dlm hatinya cam kenal i as a blogger tapi tak sure....dia naik atas ke ofis and check kat FB then memang confirm lah it's me.... aduhhhh rugi lah sis tak cakap awal2...kalo dak memang sembang lama skit aaa hehehehehehe....ampon ye sis...i bab2 mengecam orang nie agak fail lah..... but what a small small world kan..... So, glad to have meet you walaupun hanya untuk 2, 3 minit....

She used to have this blog tapi mcm dah aktif sangat....busy wif her business kot...well camne tak busy *she's doing it part time* tapi cam tak menang tangan....sbb serious sedap hasilnya ....sesapa yg tingin nak rasa DC yang superb....should give hers' a try...so, sila roger2 lah dia ye utk order...in fact, she has other desserts too, check it out at her desserts' website  .....

Memang yummylicious! Melts in your mouth gitu....... order jangan tak order tau :)



Wednesday, January 2, 2013

... mad hatter ...


Mad Hatter in da houseeeeee.......bukan Johnny Depp @ Mad Hatter nie tau.....

* pics credit google *

tapi nie haaaa... my own lil' mad hatter ....


hahahahaha...Sapphire wif her creative 'hat' again!  1 doll's shirt, 1 small bag and 1 hairband and this is the outcome......  Hasil dia sendiri ok bukan i yg pakaikan....dia memang ada jer 'akal' nak do something 'creative' bila kat rumah ok... gambar ni dia tak sedar pun i amik coz too engrossed with her game :D