Tuesday, December 17, 2013

... Johnny Rockets ...


As salam

Sapphire wif her kezen, Ulfah.... my sis naik over last wiken... ni citer wiken lah ni... so i 'kidnap' si Ulfah ni... stayed wif me seharian... we went to the Curve... shopping lite-lite... then bawa dorang makan kat Johnny Rocket Restaurant, the curve ....



Sementara tunggu food, the waiter bagi kertas & kaler pencils utk kaler-kaler... suka lah both of them... food datang pun.. dorang nak habiskan kaler-kaler dulu baru nak hadap the food... opkos i guna kuasa veto i soh dorang finished up skit-skit and makan...bestnya jadi adult, skali skala leh jadi hitler gitu...hehehehe...


Ni lah yg di order... lupa lah nama food ni... gambar yg atas skali kecil tu its hot dog ala-ala coney dog with onion rings.. yg pic bawah lak for the kids, chicken tender gitu and gambar memanjang tu chicken salad... dalam semua-semua tu , i loike the chicken salad but the hot dog not my taste sangat aaa ... menu kat sini specialty dorang adalah burger, ater tagline pun "the original burger"  tak kan kome nak oder begedil kannn... hehehehe... tapi ada gak pasta...i should have tried the pasta .. neway, price wise... reasonable gak aaa with its big portion....

Ni dessert for the kids sbb well behave throughout the shopping....

Of coz lah dorang suka kannn.. cer tengok senyuman memasing...manisss mcm dessert tu, kek ceklat & eskrem....ulfah punya lesung pipit dlm kan... suka tengok... Sapphire nye tak noticeable sangat...skali skala jer muncul ....

Ooohhh kat sini every hourly kot or every 2 hourly tak sure sangat... 2, 3 org waiters akan dance... it's their attraction gitu... tak lah i amik video time tu sbb memang tengah busy ngadap food kannnn.....

So, if you guys wanna give it a try, nak nak peminat burgers ... gi ler kat the curve...it's deretan kedai kat flea market tu...


11 comments:

lieyalatif said...

aduh sis...semua menu buat lieya telan airliur...semua sedap2 nampaknye nieh.....yg petning harga okey dan sis kate portion die besar so boleh le order lain2 menu n sharing2 kan....

platting dessert pun menarik tuh...jgn kate sapphire kalo lieya pun senyum lebar tgk ckek camtu sis.....

Amanda Suria said...

anak dara dah besar boleh dah ajak teman pi jenjalan kan...same like Dania...mana2 pi mesti nak ikut mama...

Lyn Yusoff said...

byk kli jugak tgk waiter & waitress dance dlm ig. tapi tak pg lagi pun..
sedap nampaknya

Kesuma Angsana said...

muka sikit2 ada iras2lah... sedap menunyer tu !

Dee said...

wah..sedapnya food..dua anak dara tu pun punyalah manis cam dessertkan..tangkap leleh gitu..

u pya blog belum kena blocked lagi..yg lain..nanes..huhu..

Cinta Cinta said...

sedapnya menu tu... lelagi tgk saphire senyum simpul macam tu.. bertambah manis..

lizz said...

Rindu ngan sapphire tau...seronokla dier dpt kaler2 makan pun best ni terliur ni..

adrianna syaz said...

Mknan sedap...lapaq2..semua nmpk sdap ni..sya g cri nsik dlu la kak..ngeh..ngeh..

nurbijen said...

Hitler ler sgt... kalau betul2 hitler, mesti tak dapat snap muka budak2 senyum cenggitu :)
Btw, makanan tu looks yummy.. especially tang desert tu :)

Mummydearie said...

Kuasa veto tu akan hilang ditelan masa, sis. Lebih baik guna semaksimum mungkin selagi boleh. Selalu gi the curve tak perasan pulak si rocket2 nih.

Anonymous said...

Restoran ni ada sijil halal JAKIM tak?