Friday, December 6, 2013

... Hamleys and BBW...


As salam....

I'm back in the ofis.... dgn semangat baru... iye lah tu... rasanya sama jer cuma rasa refresh skit jer sbb 2 hari out of the ofis lalalalala... then esok lak wiken so yabedabeduuuuuu... sehari jer kerja memang semangat lah sangat kannnnnnnnnnnn.....

Ni last wiken nye citer.... bukan ada janji apa-apa pun dgn Sapphire tapi after a looooonngg discussion between us, hubby and wifey, we decided why not we give Sapphire a treat coz she did  quite well for her finals kan...

So jom kita ke Hamleys, 1Utama .... wahhhh melangkah masuk ke Hamleys kami pun terus verangan konon cam masuk yg kat London punya lah walopun SA situ rata-rata orang melayu dgn cina khaaaan ... verangan is free maaaa..... hehehehehe

Suka lah this lil' bubble gummer ... sebenarnya bukan dia jer yg suka... kami sekeluarga suka ok :D  Dalam tu ada "Come & Play" kiosk... singgah-singgah tengok apa yang di demo by SA at the kiosk ... cam gambar bawah yg SA berbaju merah tengah demo tiup belon, lepas tiup dia offer ler soh beli and belon tu dia bagi ler kat sesapa kat situ.. ada lah promo2 dia tu....we tak dengar... dah tengok terus gi pusing-pusing layan diri lak.....
So, after almost sejam lebih pusing-pusing, belek-belek, sentuh-sentuh, testing-testing..... baru we bagitau Sapphire ... she can choose 2 items not exceeding a certain budget as a treat from us... hepi sakan mek ni ok ... hehehehehe...

And ni lah pilihan dia.....barbie toys....


Tengok ler tu muka excited budak yg sebenarnya dah tertidur dlm kete on the way balik rumah...excited punya pasal leh bangun tidor, basuh muka, main dulu sekejap sebelum masuk tidor semula hehehehehehe....

So if you guys wanna shop toys wiken ni, leh ler terjah Hamleys sambil2 feeling berada di kota London ... Tak pun... those yg minat buku... leh terjah ke....


Me still 50-50 nak pi ker tak....stok buku dah habis baca tapiiiiiii ikutkan nafsu nak beli, ikutkan akal nak jimat.....hurmmmm kita tunggu dan lihatttttt nanti..... nafsu vs akal sapa yang menang ngheheee...

Have a great wikenzzz uols..... and taking cares....


8 comments:

adianiez AIDA said...

bbw?
best nyer if ada lagi kat melaka...

Suzana Ikram said...

Salam gak sis.. i pon lama giloss.. X singgah kat sini. Ank dara u ni pon dah besar dh.. Sngt ayu gitu.
Pasti kena Terjah Hamleys ni juga.. Uqail mesti suker.

Klu shopping org pompuan nafsu la menang.. Hihihi

Lyn Yusoff said...

niat hati mmg nak pg BBW ni..
tapi schedule tight sungguh...
verangan jer lah.. huhuhu

hainom OKje said...

Seronok sakan le Sapphire dapat dodoll...ni mmg faveret budak pompuan ni Rasp....anak bongsu yg umur sepuluh tahun tu pun masih suka main benda ni lagi

nurbijen said...

gegirl and barbie mmg sinonim...
senyum panjang dapat hadiah kesukaan.... best nyer la...
vote for BBW... sekali sekala ikut nafsu... hahaha
mcm saya skrang ni pun, selalu tewas sgn nafsu... sale sana sini sempena krismas.... asyik ketap gigi jer depan komputer, ekekeke

MulutPayau said...

Wahh seronoknya sapphire dapat apa yg diingini....

wahida said...

teruja sapphire ye...dah tidur sanggup basuh muka semata2 nak main...budak2 mmg camtu la, dah dpt apa yg dia suka, mmg tak ingat apa dah...

Mummydearie said...

Takpakan sis, verangan kan free aje. Kalau tak verangan pun susah juga, takda mission dalam hidup huahaha... I mmg confirmed tak pergi BBW tapi pagi ini itu teman sudah confirmed belikan buku2 yang disenaraipendek. Alhamdulillah, boleh dok verangan sambil baca buku dalam kereta next year!