Tuesday, December 31, 2013

... azam ...


As salam...

Today is the last tuesday and the last entry of 2013......cepat sungguh masa berlalu kan....Pelbagai memori dan pengalaman, pahit dan manis telah kita lalui.... another journey is about to begin....

* pics credit google *


Pada parents yg anak-anaknya baru nak masuk alam persekolahan... all the best... selamat meng-adjustkan diri... semoga anak memasing menjadi anak yang membanggakan di dunia dan akhirat.... Sapphire pun akan memasuki Darjah Satu...dia excited nak gi sekolah ni... doakan semoga semuanya berjalan lancar.... 

Azam?  Me bukan spesis nak berazam-azam sangat... when the need arises, i will set a goal and aim my efforts towards it .... so idok ler nak tunggu tahun baru, then nak set azam bagai.... some people do kan .... well, lain orang lain cara nye maaa...So those yang ada buat list azam tu... camne... semua dah settle or ada yg nak kena carry forward?

Uols kalo nak gi celebrate malam ni... hati-hati ye... Me? no plans so maybe celebrate dalam mimpi je kot hehehehehe... Kita jumpa lagi di tahun hadapan, in sha Allah....


16 comments:

nurbijen said...

Selamat melangkah ke alam persekolahan buat Sapphire.... sebaya dgn Aisyah rupanya.... kalau kat M'sia, Aisyah pun akan masuk darjah satu jugak....

lizz said...

Selamat tahun baru...dan selamat memulakan alam persekolahan untuk anak2 kita...maknyer yang lemau ni nak start sekolah hehe nak mulakan rutin gosok baju hehe
waa sapphire nak masuk darjah satu yer...seronokla dia lepas ni dapat ramai kawan baru...

adrianna syaz said...

Slmt thn baru akk..sya pun tgk org smbut bru kat tv je la..nk kuar sgt malas2..hehe..miss u akk..lama x snggh sini ^_^

LYAfrina said...

alhamdulillah..berahir 2013..
mudahan 2014 mbawa kita ke tahap y lebih baik drp sblum ni..

slamat bsekolah buat sapphire

msredcheesecake said...

samalah...akak pon malas nak berazam2 ni...hheee

tak perasan blog dlm bloglist...nanti akk masukkan dlm bloglis akk k...thanks dear...

attyfir said...

happy new year sis..sama lah . aty pun azam gtu gtu je..

Gee Lion said...

the end of 2013 but a brand new for 2014. happy new year cik rasp.. :)

Lyn Yusoff said...

Happy new year sis.
semoga apa yg dihajati akan dipermudahkan oleh Nya. Amin

Wak Gelas said...

salam tahun baru dr wak yg jauh dimato yeer.,ehHHeee

msredcheesecake said...

akk da masukkan cik rasp dlm bloglist akk... thanks again..

memang panggil rasp ke?

Kak Aya said...

selamat tahun baru...moga 2014 mentari lebih cerah buat kita semua

lieyalatif said...

selamat tahun baru sis...moga tahun baru 214 memberi 1001 keberkatan pada kite semua....

lieya dok umah jek...tak pi tgk bunga api pun...malas laa nak bersesak2...tgk kat tv pun leh nampak jelas bunga api tu heeheheheh

MulutPayau said...

Selamat tahun baru.
Semoga segala impian mnjdi knyataan.

adrianna syaz said...

Akk..slmt thn baru ya kak..semoga sntiasa dirahmati dan ceria bersama kluarga ^_^

Mummydearie said...

Hehehe...lambat singgah. Hari ni dah 9 hari dalam tahun baru. I pun takda main azam bagai ni. Kalau dulu, biasa juga dan biasa jugalah terbengkalai segala azam tahun baru. This tahun baru pun I sedap tidur krrohh, krrohh aje kat rumah, tak kuasa nak tengok bunga api bagai.

zahidahwahid said...

Not too late kot nak wish happy new year 2014? Hehehe.. Tengah adjust lifestyle.. How sapphire 1st day at school? Lama tak baca story dia... Hehhe