Tuesday, November 12, 2013

... terbaek dari ladang ...


As salam...

Aduhhh mood malas dah mula menjelma... citer lama lum bercerita, yg baru lagi ler kan terperap...camner tu??? isk isk iskkkkk....

So bila malas-malas ni kita layan makan buah ok.... terbaekkk dari ladang nie.... my fren balik kampung...katanya last kopek dari pokok-pokok kat kebun famili dia ... mata kucing and rambai....



My paberet... rambai... kidnap sebekas ke meja.... layan dengan nescafe o ... daebak!


Memang terbaek aaaa... manissssssss .... untung tul orang yang ada kebun kan..musim buah jer tak yah beli...amik kat kebun jer...fuhhhh heavan... mula lah i berangan nak ada kebun hehehehehehehe......


17 comments:

Mummydearie said...

Betul tu, sis. Kalau ada kebun sendiri best kan. Rasa nak makan aje, gi petik sendiri kat kebun.

Tetiba pula teringat kat durian, rambutan dan manggis :(

Lyn Yusoff said...

mmg lain macam klu ada kebun sendiri.. klu musim buah je sampai tak lalu nak makan.

tgh tunggu musim buah kat kebun Arwah Abah. harap2 thn ni byk lah mcm selalu..

lieyalatif said...

fuhh menarik ni sis...buah fresh dari ladang mmg syok...ni kalo beli dah lebam2 hah....tu lee cite2 lieya nak beli tanah pastu tanam ngan pokok buah2an...esok2 anak cucu senang nak mkn buah.....tapi tu laa ntah leh jadi kenyataan ke tak kan sis ekekeekekeke

eima said...

RAMBAI MY FAV TOOO KAK ........
KULIT DIE PUN AKU BANTAI MKN KAK

Yati Ali said...

saya suka mata kucing...

Kniedaz said...

dulu masa kecik suka makan rambai, duku...skang dah tua ni dah tak suka plak hehe

Rinna said...

Suka makan rambai gak tapi tuh ler kalau makan mesti tertelan gak laa ngan biji2nya tuh.. :)

Kesuma Angsana said...

hehehe mata kucing KA suka, rambai kureng sikit lah !

farra8979 said...

wah... macam sedap jer sis...

Dee said...

buah rambai sedapnya...lama tak makan..

lizz said...

Rambai besttnyer...hr tu balik kg pun makan rambai...kemain la sedap makan dpn tv kejap jer habis...

Daddy Ziyyad said...

Mata kucing yg menarik tu...lama betul tak makan mata kucing

LYAfrina said...

Sedapnye mkn y fresh2 ni.. Pling suka rambai.. Kulit pon leh msak sayur lemak

Seri Selaseh said...

tgh tunggu musim durian.

attyfir said...

sebut pasal buah rambai
masa kecik dulu selalu lepak atas pokok rambai, masa tu duduk kt Mardi .

lor ni lama dah tak makan rambai.

mamyharraz said...

sedapnya sis
ni semuaaa fav sy
kalau dpt mengadap yg segar begini puaslah mkn..

terliurrr.

Lady NurHeart said...

Ralit melayan buah2 ni sis.. tak leh berenti dibuat nya.. huhu