Thursday, November 28, 2013

... cekam/cagu kuku ...



As salam....

Meh citer citer lama i ungkit semula ok ... asalkan ada citer.... gambar-gambar yang baru lum di download lagi...malas maaaaaaaaaaaaa nak buek camno....

Tengoklah si Agate bersama jarinya yg berbalut.... dulu sakit pun jari kaki yang sama gak... yang dulu sbb tersadung so kena cabut kuku tu...now sebab salah sendiri... potong kuku tu pendek sangat sampai jadi cekam/cagu kuku tu .... sooooo nak tak nak, seblum melarat and menanggung kesakitan kat asrama bila register nanti ...jom kita gi clinic settlekan ....



Anddddd ibu dia berjaya memberanikan diri untuk hadir bersama-sama merakam saat-saat getir ini demi blog terchenta .... hahahahaha sangat poyo kan .... Sebenar-benarnya ibu ni takut-takut gak...tapi memandangkan si anak tu cool and steady...so ibu pun kena lah maintain cool and steady kan...kalo dak malu aaaa kat anak hehehehehe


Dapat bius kat jari tu jer.... syukur everything went smoothly .... tu yg gambar jari kaki berdarah tu..kira end product lah... kuku tu dah dipotong... legaaaa....

So Agate... lepas ni tolongggggggggggg lah jaga elok-elok.....ni sib baik jadi masa kat sini... if kat asrama nun sapa nak temankan and amik gambar ni semua hehehehhehehe...

Dah dah ... she is now well dah pun..tak der berbalut dah bagai.... dah register and kat happily belajar nun jauhhhhhhh di selatan tanahair....

Oraits... taking cares uols....


8 comments:

Cinta Cinta said...

klakarlah sis.. tetap cakap takder sape nak amik gambar untuk blog ni ye.. sis.. sy pun suka gak potong kuku pendek2.. hehehe.. sebab pk lambat sikit nak panjang balik.

Mummydearie said...

Demi blog tercinta, kutahan juga rasa takut membuak-buak tukan, sis. Ini kira orait ler boleh lagi masuk pastu snap photo. Kalau saya, memang dah terpengsan dah nih. Sebelum doktor bius saya dah pengsankan diri!

Lyn Yusoff said...

alahaiii siannya dia..
dah mcm my nephew, tersadung main boleh terus melarat. siap buat minor operation kt SDMC lagi. mcm2 kes..
lama jugak nak recover sampai pg U tak pakai kasut. tu pun kena ade surat doc.

Kesuma Angsana said...

kdg2 bab anak2 ni, benda2 cenggini lah yng buiat kita risau, apa yg kadi bila kita xde bersama mereka kan.. Sebab tu kdg2 kita leh jd over risau even perkara2 yg kecik !

Amanda Suria said...

Adoiiiii....terus rasa ngilu di jari kaki....

hainom OKje said...

Hish seramnya Okje pun pernah gak tercabut kuku bukan cekamlah...mmg berdenyut denyut le!

nurbijen said...

selalu juga kena cengkam kuku ni.. setakat ni tak sempat melarat.. mmg jadi doktor fix kuku tu sendiri.... nasib baik menjadi :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy pernah tercbut kuku kat ibu jari lak tu
Alhamdulillah guna ubat farmasi tu ok. cegam pun boleh guna
ada momoy cerita kat blog
jemput baca


http://momoy-blogirl.blogspot.com/2014/03/tips-rawat-kuku-cekam-atau-kuku-cagu.html