Wednesday, October 30, 2013

... eskrem malaysia ...


As salam...

Eskrem malaysia in da houseee..... homemade ... buat 2 perisa, milo & asam boi....



Teringat masa dolu-dolu... bonda Z ku buat niaga eskrem ni... tapi yg slalu ngadap anak-anak nya termasuk diriku... memang tak masuk untung la hehehehhehehe....

My paberet, yg asam boi... uols nye?



16 comments:

attyfir said...

feeveret ni sis..saya suka milo,asam boi,kacang ijau dan kacang merah.

Daddy Ziyyad said...

asam boi is my fav too!

kalau homemade,buat milo nya kow kow...baru best!

ch@ said...

Yummy...nnt nak buat jugaklah. Puas hati bila buat sendiri. Kita suka asam boi too.

CikPuanHaLia said...

yeay..nk buat gak la.
Kt umah tu ada jer plastic tp buatnya tak :')

Mummydearie said...

Favorite ni macam kecil2 dulu. Yalah zaman dulu-dulu ini ajelah yang selalu jumpa. Saya suka kacang hijau.

Kesuma Angsana said...

sedap KA pun suka .. & tq sudi mendoakan kesihatan Adik yer !

adrianna syaz said...

Eskrem ni jgk yg sdap kak..smbil mkn tu goyang2 kaki kt tngga umah..hehe..asam boi my feveret..kak,pos sikit kt sini..hehe

Lyn Yusoff said...

paling suka asam boi & cendol..
yummyyyy

Dee said...

sedapnya..i dah beli bekas daiso..nti nak buat gak kt umah utk anak2..dan bapaknya..hahaha..

eima said...

buat sendri tak pe .. jgn yg kat kedai tkt air tak masak yg digunanye

Amanda Suria said...

Suka...suka...lama x mkn tau....

Kniedaz said...

zaman dulu2 memang popular...ida suka aiskrim milo ngan aiskrim bubur kacang hijau

mamyharraz said...

fav sy asam boi

nyam kecur ayaq lio hehe
bestnya sis buat sendiri boleh boh asam boi 2 bijik
pastu milo buat pekat2.

lizz said...

ermmm sedapnyer...
memang jadi fav saya jugek masa kecik2 dulu...
tambah biler balik sekolah 2 ketul pun habis hehe...

adianiez AIDA said...

kedai area umah aida jual lagi aiskem ni :-) and mak mertua aida rajin buat. perisa milo kegemaran cucu2 nyer :-)

GREENJADE said...

feveret zmn skolah dulu ni..nak pulak yg ada asam boi mmg heaven di tekak :)