Monday, September 30, 2013

... food ...


As salam...

How's your wiken?  mine so-so jer.... ada 2 jemputan tapi terpaksa ditolak sbb me tak brapa nak sihat... mata ku sakit... tapi bukan sakit mata... hurmmm ntah doktor cakap mata kena infection... wallualam.... dia bagi ubat drip tapi saya kirja ya...tak mc huhuhuhu...

Mood nak citer lum 100% mariiii... so layan tengok food jer lah ye....

Food yg from SABA restaurant tu, one of the bosses blanja w'ouls... sedappp...makacih my fren...smoga murahhhhh rezki u....


Yang gambar berlauk lemak ikan bakan, lemak ikan masin, ayam goreng and dessert fruit and cheese tartlets and oso dukong tu lak... makan-makan dgn geng floor i ni... buat collection skit-skit and cater the food.... sronoks....

Floor i nie, geng satu kepala... ada jer aktiviti makan-makan wouls... see this balang cili jeruk ni... hasil tangan geng i ler... hehehehehe...

Bawa cili ke opis, potong-potong, rendam dlm air diletak cuka & garam and tinggalkan jer kat pantry tu .... Leh sama-sama jamah makan bebila kena dengan menu w'ouls....

Bestkan bila ada geng sekepala gini.... datang kirja pun hepi... kurang skit stress nak ngadap kirja :D

Selamat bekerja my frenz .... sempat nanti i BW ye...

20 comments:

lizz said...

terliur ngan saba tu...tak saba nak ke kl nak makan nasi arab saba...hehe
cili jeruk makan ngan mihun goreng tak pun kuew teaw gorang sedap nih...

JunAina said...

Dapat geng satu kepala ni best ada motivasi nak gi kerja hari2. Eh cili jeruk tu bukan ke rendam cuka?

Rasp said...

JunAina:
eh eh betul betul, cuka ... amenda i lah taip ni, lain di fikiran lain yg ku taip ... hahahahaha... akan ku betulkan...tq darl...

Dee said...

moga cepat sembuh sis..cili jeruk tu teringat arwah my father buat dulu..yelah..peniaga mee kan..mestilah homemade gitu baru sedap..

adrianna syaz said...

Nanti nk wat cili jeruk jugak..sedap2 nya mknan...nyum2

Lyn Yusoff said...

weekend ni melepak kat rumah jer..
rehat2...
tgk cili jeruk tu terliur terus hehehe

attyfir said...

Sedapnya nasi arab kt Saba..terliur i.

cili jeruk kalo mkn ngn mee goreng , ngn char keaw tiaw ..mesti besh ni kan sis

Cinta Cinta said...

sedapnyer sis... semua meliurkan... lelagi ikan bakar tu..

:: Cik Viva :: said...

sedapnyaa..sedapnyaa...sedapnyaaa

Daddy Ziyyad said...

sedappnya Saba ..lama takpi makan kat sana....Get well soon okeh mata tu...ada pakai contact lens ke?

Amanda Suria said...

bergelodak perut tgok cili jeruk tuh..

GREENJADE said...

dlm byk2 food..2-3x tgn ku asik dok scroll ke cili jeruk tu jek..hikhikhik

cili jeruk mmg pembuka selera sis..nyammmehhh

Kesuma Angsana said...

hehehe mmg best kalau satu kepala ni kan !

Mummydearie said...

Aduhai cili jeruk ni merentap jiwa raga suruh melantaklah pulak!

Ati Masrif said...

bestnya dapat kawan2 kerja yg ramai
dan sekepala

masa kita kerja dulu...kawan2 takat makan luar jek :)

Rinna said...

Sedapnyaa tgk makanan tuh..
Bagus laa da geng2 satu kepala.. senang kan..

Kniedaz said...

best makan dgn kawan2 kan sis

seri.selaseh said...

Kalau dah sampai jeruk cili pon ada kat ofis mmg terbukti la kawan2 satu kepala... senang kan nak kluar makan sesama. Nasi arab Saba' tu antara nasi arab terbaik la pernah saya ngan kawan2 rasa. Ada kat Cyber & Wangsa Maju.

MaMa Rey said...

teringin nak buat jeruk cili tu tp sampai skrg pun tak buat2 huhu..

ZaloraTeamMY said...

Salam daripada Zalora Malaysia,
Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.
Pihak Zalora Malaysia begitu berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama pihak anda. Sila email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my