Friday, August 16, 2013

... kisah raya ...


As salam...

Al kisah raya di kampung SH.... biasalah pagi raya lepas solat raya harus salam-salaman and amik pics kan... so for info...setiap kali bila balik kampung SH, camera i akan disimpan sebab my biras ni memang profession dia photographer and my BIL pun lebih kurang sama gak... dua2 memang professional photographer.....

Malu ler i yg amatur ni nak amik gambar kannnn...camera i simpan kat kl tak yah bawa balik kampung ler....harapkan kamera dia and hp je hehehehe... see dah set up utk nak posing.... nampak tak kamera tu siap ada tripod bagai....


TETAPI  masalahnya adalah nak dapatkan gambar yg dah siap adalah sangat lamaaaaa ok ... kkdg sebulan lebih baru dapat hasilnya .... so kiranya halal ler 1 gambar di atas tu je hahahahahha... tu pun dari camera hp cap ayam i ni.... ada lagi satu gambar dari camera hp SH... tapi lupa nak download pic tu.... tunggu next week ye ... Gambar sangat funny.... i think i will buat WW nye entri with that pic....

Tema tahun ni adalah caca marba... ikut suka ler korang nak kaler apa..me and girls kaler ala-ala putih, purplish pinkish peach gitu, Aqua peach and SH brownish ...see caca marba tak...next year kita sedondon semula ok....

Lepas bergambar tak sampai setengah jam ... dah sampai kumpulan raya yg pertama... memasing stop amik posisi kat dapur....Kamera ke mana, posing ke mana... semua bersilat di dapur sampai lah ke malam.....1st day rumah SH memang agak busy....

2nd day we went raya rumah relatives....raya sampai ke malam... pics mostly kat hp SH *kalo ader ler*... hp ahkak dah buat hal ... rasanya bateri dia dah nak kong kot... kena tukar bateri lah... iyelah hp kurang pintar yg dah berusia kannnn....bajet lum ada utk hp baru.... 

3rd day dah bertolak balik ke KL....  tu je lah kot alkisah beraya 1-3rd day.... mood nak citer elek sebenarnya ni... tapi nak upkan gak 1 entri today....

Smoga by next week mood i kembali semula.... ok lah till then...take care ok....selamat beropen house this weekend....


16 comments:

Zana Nordin said...

untung ler sis ada tukang ambil gambar cun2 di pagi raya..
x kisah ler dapat lambat ke cepat...hik hikhik....cuma kalau cepat tu boleh ler buat modal membebel di blog kan..

this year...zana tak byk gambar...
ada henbeg bambam tu..x menyempat nak berposing sakan

SYANI said...

Raya wajib ada gambar kan... Kenangan tu..

Rinna said...

Waahh tentu gambar raya cun melecun nie..tak per lambat hasilnyaa cantikkan.. :)

Selamat Hari Raya Rasp.. :)

lizz said...

aah mesti cantik gambornyer tu...boleh simpan wat kenangan tu....mesti comel si anak dara sapphire berposing tu...

Teena Tna said...

Minggu ni memang ramai org buat open house termasuklah saya. Busy jugak hujung minggu ni.

#Selamat hari raya :)

Kniedaz said...

balik kampung tak sempat nak bergambar pun
hehe samala kita..minggu depan baru enjin panas kot

MulutPayau said...

kalau tak brgambar rasanya macam tak meriah jer raya..hihihi...
Bukan apa. sbgai kenangan...

MuMMie BeRRy said...

best jgk ada inlaw yg cameraman prof ni!! x payah bazir duit nk bayar...selamat hari raya...

Daddy Ziyyad said...

hahahaha..raya next year,kena la bawak kamera sendiri ya...:P

suruh la sedara tu tag aja gambar kat FB..senang..cepat :)

Kesuma Angsana said...

hehehe raya & sessi bergambar mmg x boleh tinggalkan !

Softtouch [Hanim] said...

Wa photog ye sis ...lg cntik sis gambarnya...xsabar nk tgk pic raya sis....mesti cantik...
Wa...phot

lieyalatif said...

untugn la sis ade biras photographer ....kite tinggal posing jek laa ekekeekek tapi betul gak sis, bile dah kamera org ni, mmg lame nak tunggu gambar kan heheeheh....takpe la sis, yg penting hasilnyer debomb!

lieya tahun ni tak bawak balik kamera pun...malas...so pakai hp jek heheeheheh

Cho Zila said...

memang betoiler kalau suruh amek gambar gituler kenalah menunggu.. kita ni lak nak cepat tapi terpaksalah sabarkan...
tu tak sabar nak tengok ww yang menariktu..

Mummydearie said...

Samalah kita, alpemalu tang snap2 photo depan org nih. Untung ada professional photographer yg leh amik gambar free. Lambat ke cepat takpa, yg penting gambar cantik leh gantung kat dinding!

eima said...

tp ok la dpt gambar yg kompoom cun kan ....

wahida said...

ok lah tu kak, ada jugak up n3 raya...saya ni, tak up apa pun lagi...hahaha...