Thursday, July 11, 2013

... Restoran AlAndalus ....


As salam ...

Al kisah hari ahad lepas rasanya ni... 1st time tried arab food kat Al Andalus Restauran, Jalan Delima, KL dekat gak ler dengan spital Prince Court tu.... kat situ banyak tau factory outlets utk ceklat... 


Interiornya  seangkatan lah dengan restoran-restoran arab lain..... leh choose nak dine luar wif fresh air fresh lah sangat kann leh and dok dlm ekon pun boleh.....


Food yang diorder :  Ciken mandy ~ SH nye but he still said SABA tetap terbaek kat tekak dia...i tak try pun... I lak share wif Sapphire : Mixed Grill, ada lamb & chicken which came wif the rotis ... tekak i sedap, licin plate i tau ... i buat ala-ala kebab gitu... stuff kan the meat, carrot, garlic sos kot and cili sos ke dalam roti tu and ngap.... Minum Teh O yg dalam teko jer *gambar ... sbb Sapphire n SH tak suka sangat mint mint bagai... Total cost RM50 lebih... ok lah kan....


So if sesapa nak gi cuba berbuka leh jer roger2... tapiiiiiiii i tak sure lah keadaan surau dia camne, in fact tak prasan lah kat mana surau nye huhuhuhu coz masa i pegi tu around 3pm, dah siap2 solat kat rumah... so bab surau i tak leh nak komen lah....


So, if nak try, sila roger2 buat tempahan dulu and ingat  ye, lain org lain standard citarasa tekak nya ye hehehehehehehhe...

Ok lah have a lovely day....


15 comments:

Lyn Yusoff said...

menarik..
tapi jauh sgt nak ke kl time puasa ni..
jgn jammed ya amat nnti

atty's said...

kira okeh price nya ye sis..tp jauh..

cikpia said...

JB ada tak? hehe

Kesuma Angsana said...

nampak best ni, boleh dicuba juga nanti tq share yer

lizz said...

ermmm ni yang teringin ni...saya selalu makan kat nasi aran ni kat saba...

lieyalatif said...

nasi arab terbaik pada lieya pun kat saba sis...lagi2 ciken mandy ngan lamb kabsah die...lieya kan hantu lamb ekekeekekek

comel sapphire sis...kemain ngan beg tomey die tu ekekekeek...cantik gak deco kedai die tu yeak sis...mmg standard deco2 kedai arab la kan.....tapi lieya kalo pi mkan kedai gini mmg amik dok dlm berekon kalo dok luar jenuh kene lap peluh hahahahaaahha

ramadhan buffet die boleh tahan gak harga ye sis...pd lieya munasabah lah...

mamyharraz said...

sy ni kan sis punya lah lama mengidam nak mkn makanan arab camni..tp takde sapa melayan sobs sobs..

sapphire kenapa awk so comel?geram makcikyati tgk tauuuuu.

ismaliana sulaiman said...

salam ramadhan sis....

lia sblm puasa aritu t'ingin nak makan nasi arab kat MITC melaka nunn..tp x t'pegi pun..

nak jugak merasa yg kat saba tu...ramai blogger kata sedap..

Dee said...

hmm..buat masa ni xde rasa nak mkn nasi arab..nti2 kot lepas raya terasa..leh ar terjah..

MaMa Rey said...

tempat yang menarik menu punmenarik tapi jauhlah nak kesana...

si baju merah comel berposing :)

:: Cik Viva :: said...

alamak..feberet la nasik arab ni..oh my hanith lamb..hehe

eima said...

bila dah try sy suka mkn nasi arab wlupun kering yeay ,,,,

Amanda Suria said...

Uish murah...I tgh ngidam nk mkn mandy lamb ni.....tp tu la..cik abe tu x suka buka kat luar...aduyaiiii...nk harap sapa erk...

adianiez AIDA said...

aida ni da muak da makan nasi arab.
da 2-3 bulan tak makan.
skang ni mcm rasa nak makan semula plak hi hi hi...

zahidahwahid said...

saya agak kureng sikit dengan makanan arab ni... bariyani je boleh masuk.. arab ke tu >.<