Monday, July 1, 2013

... potluck ...


As salam...




Belum apa-apa lagi, dah baca doa makan.... apa cer.... My opis *floor i jer* buat potluck....


 Food kat atas tu tak complete tapi dah malas nak snap pics.... menu for today : nasi lemak, mee kari, roti jala, kuah durian, kari, spagetti goreng, mee goreng, rendang ayam, rendang daging, nasi kerabu, karipap, popia basah, kuih koci, kek karot & coklat, anggur, kastard jagung, apam polkadot, kuih badak and a few more.... banyak kannnnn... Amik ko, makan sampai ke malam rasanya ni hehehehehehe..... 

Tugas i lak hanyalah bawa pinggan, cawan, sudu & garfu disposable tu and also bawakan bekas utk buat air.... sap sap soi.....senangkan.... tapi malu lak rasanya tak bawa apa2...so semalam, me jez buat desert kastard jagung, senang citer.... 

Ada sorang boss plak nak blanja pizza tapi we soh postpone utk esok je sbb food terover-over rasanya.... staff floor i ni dalam 30 orang tapi food mak aihhhh.... takpe sesapa yg singgah floor ni, memang langkah kanan aaaaa.....

So, ada sesapa tak yg nak datang jumpa i lunch ni....meh jemput makan skali aaaaa :D ok till then, me nak gi sambung makan lalalalalalalala.......



12 comments:

Ratu Hatiku said...

Bestnya....byk betul makanan.. nak join boleh :D

lizz said...

kemain banyak menunyer tu...semua ader...
saya pagi ni makan kek n karipap...biler tengok mee kari tu sedap pulak...

lieyalatif said...

fuhh sis...kemain hah....ni potluck sempena sambut ramadhan ke sis....mcm2 ade ha....mmg pilihan banyakkkkkk..rajin uolls sis....seronok la ari nie...tak yah kuar sen, dpt lak makan ulang2 lagi kan sis.....

agak2 sure ade sesi menapau tu kan sis...ye laa nak kasi clear bekas kan...alhamdulillah...rezeki yg ade di kongsi bersama yek sis...

sis, kalo opis sebelah2 jek ni mmg lieya dtg buat2 muke tak malu ni hahhaahahahah....langkah kanan katenyeee kaaaaannn heheheehehe

JunAina said...

Mee kari...kek coklat...wahhh nak makan yg mana satu nih.

Teena Tna said...

Hmmm, banyak nyerr makanan, macam sy yg tgh sakit ni kenalah berpantang, mybe dlm sebulan kot..huu
#thanks for the wishes :)

Daddy Ziyyad said...

bila ada pot luck, mmg meriah dgn makanan kan....karipap pusing tu mengancam :)

Rinna said...

Wow sedapnyaa tgk menu uols..

Lyn Yusoff said...

syoknya buat mkn2..
lagi2 before puasa kan..
semua pakat makan jer..hehhee

Azian Elias said...

Seronok kan buat mcm ni..memasing bwk sikit2..jamu reramai..mmg biasa buat cam ni?

Rasp said...

Azian Elias,
: memang sronok... and memang slalu gak ler buat camni...

Puan Mimi said...

aduh sis, naik juling mata saya tengok food ni.. sedap2 belaka.. kalau saya kat situ, saya scan bau jek. sebab saya masih diet lagi. hehehe

MulutPayau said...

Banyaknya makanan....Macam2 ada....