Monday, July 22, 2013

... last shopping ...


As salam...

How's your wiken?   Sure happening kan spend time wif famili... Gi shopping for raya tak?  My last shopping spree *last lah konon* masa 1st week posa tu, hari Sabtu selepas aktiviti makan-makan tu.... 

Shopping barang anak-anak jer pun... Nak belikan seluar masing-masing....tengok Sapphire tu, konon posing maut lah tu... skarang ni agak susah nak dapat posing yang elok2 dari dia... ada jer posing ntah apa-apa dari dia ....

Beli seluar kat JJ jer pun... AEON... sedap lagi sebut JJ kan hehehhehe...  Baju raya insya Allah dah settle.... I start membeli untuk dorang dari awal tahun lagi...iyelah anak 4 orang kan... kalo nak beli sekaligus, parah gak ler so, beli skit-skit, simpan..... selalunya seluarlah yang paling last beli.... 

Sepanjang Ramadahn, wiken tu jer lah yang rasanya yang the whole members ada... then tunggu dekat-dekat nak raya... like i say lah... anak-anak dah dok asrama ni camni lah kekdahnya... timing togeder agak sukar nak dapat kecuali in December kot... 

Kiranya, wiken tu last shopping barangan yang penting lah..... lepas ni kalau shopping pun, untuk tambah skit-skit... biasalah kan ibu-ibu ni.... pantanggggg nampak yang bekenan, terus terpikir nak membeli untuk anak-anak... untuk diri sendiri leh lagi dipejamkan mata sebelah hehehehehehe...

Ok then... selamat bekerja and takmo malas-malas k :D....


14 comments:

lieyalatif said...

hahahaah...tegelak i sis tgk sapphire pose gitu....kemain lagi hah...dah mcm momok dah hah...biase la tu sis, makin besar ajek jek peel die yeak....

betul tu sis, lagi sedap sebut jj dari aeon kan...same la mcm carefour...lagi sedap sebut carefour dari aeon big....

same la mcm lieya sis, anak dah 3 ni kene beli berdikit2...kalo tak mmg rase duit mengalir keluar....harga baju2 skrang leh tahan mahal2 kan....

eima said...

sama la beli sikit2 ... tak mampu weu beli seklai gus .... skrg ni tgal nk cari bj yg warna sedondon je bj jln depa tu

lizz said...

saphire posing model tu...*mata keatas...comel...
bila sebut aeon cam nak terbelit lidah jj jer senangkan...hehe

saya tak sopink lagi baju raya...huhu...

ismaliana sulaiman said...

sama lah kita sis.. weekend aritu mmg shopping raya sakan itu pun x habis lagik & lia pun p jj jugak sbb dekat dgn umah.. :)

amboii..tajam sungguh renungan sapphire tu... hehee

Lyn Yusoff said...

selagi tak raya, selagi tu akan shopping kan sis.. heheheh

wahida said...

paling tak menahan gambar sapphire ala2 posing maut tu...ekekek...

man said...

Dah start memilih baju raya..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85blogspot.com

ainnoraini said...

dah beli jgk baju tuk anak2 cuma nk tambah jer mana yg kurang...

Mummydearie said...

Betul tu. PaMa macam kita memang asyik fikir keperluan anak-anak aje. Baru shopping baju raya untuk superhero dua orang tu. Sakit lagi tangan sampai la ni dok terpaksa mendukung si kecil yang lasak selama dua jam!

Kesuma Angsana said...

seronok shopping yer.. KA pun x abis beli lagi ni hehehe

CikPuanHaLia said...

Bestnyer sis..tp ada banyak masa lg ni klu nak shopping..jgn la last lg ;)

sy x shopping pn lg. Duk mencari2 masa yg sesuai. Nk angkut semua bala tentera tu memang tak terbeli apa la kan.. ;)

GREENJADE said...

best beli awal2 ni...tak le berebut2 mencari barang..hehehe

MulutPayau said...

saya pun dah sttle awal2...tak lah berebut2 nanti...

zahidahwahid said...

kitaorang tak shopping lagi... baru plan nak shopping esok untuk beli bahan kek dan kuih....