Friday, July 5, 2013

... kami dah raya ...


As salam...

See geng opisku nie.... Posa pun belum start kami dah raya hehehehehehehe.... aktiviti bekfas pagi tadi... Nasi impit & kuah kacang..... mabeles...syukran syukran...kenyang :)


Sambal pecal @ kuah kacang tu masak kat opis... letak dlm periuk nasi tu, tambah air & masak seketika...settle.... jangan hairan ye kat opis i ada periuk nasi sebab memang kami selalu berpotluck...memasing bawa lauk, nasi masak kat opis.....stok beras, sardin, kicap, cili padi, budu, garam pun ada ha kat pantry ni hehehehehe... macam kat rumah kan :D  best kan opis i...opismate i pun memang terbaek aaaaa.... hehehehehehe....

Sambal pecal ni, me order 4 bungkus.. My bonda, sis & SIL dah kirim sorang sebungkus..  Last year time raya dorang dah rasa...sedap and senang sediakan....


Amik periuk, masukkan sambal pecal and tambah air ikut kepekatan mana kita nak and masak sampai mendidih...Settle leh terus ngap....  Plan simpan untuk raya tapi takut tak sempat nak raya dah settle.... and another reason beli awal sebab opismate i yang jual ni tunggu hari jer nak bersalin....so better beli awalkan....lagipun expiry date bulan 10.... ok ler tu....

Ok then, enjoy your wiken and take care.....


16 comments:

Lyn Yusoff said...

bestnya sis...
tak sabar nak mkn time raya nnti...

*SiRibenMerah said...

sis, nak tempah satu boleh?

Rasp said...

SiRibenMerah,
: nanti i tanyakan budak opis tu...boleh ke tak ek... apa2 i roger2 u nanti...

lieyalatif said...

Wahhhhh sedap2 sis...seb baik xde rendang dgn lodeh kalo x mmg dah cukup lengkap menu raye tu heheheheh....lieya dulu mase gi banting beli kerepek ade jumpe org jual pes pecal ni....ade beli satu tp x try2 lagi nih...tgk sis buat terus terase nak buat.....

Syok dpt opismate yg sekepale ni sis...syok bab makan2 masak2...ye laa beli kat kafe kadang2 boring gak....dpt masak simple2 gini bertambah mkn sbb mkn ramai2...

Hepi weekend sis...

Teena Tna said...

Wahh, meriahnya, puasa pun belum lg..hehe

CikPuanHaLia said...

Alamak..mcm best la sis. Nk order blh?

Kesuma Angsana said...

seronoknyer,,, !

Dee said...

eh..boleh order ke sis?

adrianna syaz said...

Wah..siap dah mkn Nsik impit ni..hehe

mama ila said...

sedapppp!!! dah rasa cam raya pulak tgk nasi himpit ngan kuah kacang...bestnya

lizz said...

ermmm kemainsedap tu...dah lama x makan gini terliio nengoknyerni..

eima said...

seb baik tak suka sgt ngan nasi impit klu tak mesti meroyan nengok mknan dh nk dkt tghari ni ..hehehe

Azrine Aziz said...

SALAM KAK...NAK ORDER JUGAK BOLEH TAK? LET ME KNOW YA : azrineaziz@gmail.com
Thanks kak

Kesuma Angsana said...

singgah jgk & wish selamat menjalani ibadah puasa dan mudah2an amalan kita diterima Allah swt hendaknyer !

MaMa Rey said...

kuah kacang tu kegemaran..tak sabar raya nanti nak makan kuah kacang ibu mertua hehe

zahidahwahid said...

meriahnya... nasib baik opismate satu kepala... hehehe