Tuesday, July 2, 2013

... from lumut wif love ...


As salam...

Last friday, SH gi outstation ke Lumut... balik hari je pun.  Memandang jumaat tu ada Board Meeting, i tak leh ler ponteng keje kan.... kalo dak mau i folo then terus jer berwiken kat Pulau Pangkor kannnn... boleh bercanda ditepian pantai gitu...fuh bestttt oooooo.... dah dah dah dah...udah udah ler tu berangan .... realitinya ahkak tak folo huhuhuhu..... tapi opkos ada pesanan penaja kannnn..... tad tadaaaa....


From Lumut wif love hehehehe : ikan kering, ikan bilis and udang kering and  snek2 berasaskan sutun :)  apa-apa yang bersotong adalah fav SH dengan Sapphire....me kureng skit ... berebut lah dua beranak tu nak makan ok hehehehhehe... tapi yang ni Sapphire konker sensorang...2 bungkus dia sorang habiskan sebab SH kata yg snek panjang tu cam tak kena dgn tekak dia.....

Aiiishhhh buruk laku makan cenggitu, hilang keayuan anak dara ku hehehehehehe....nampak cam banyak je kan snack tu tapi sebenornya skit jer ... bungkusannya panjang and besor, sedangkan the snek, sekeping tu jer... kalo di potong2 takat suku tupperware kecil dapatlah....

Alrite....take care ouls.... enjoy your work....


12 comments:

Puan Mimi said...

sis, cuti sek haritu saya pun ke lumut. tp balik harilah.. mmg kalau gi sana, rambang mata, macam2 nak beli. semua nampak sedap.. tp sebab tengah diet, kontrol2 gak la beli. hehehe

amboi saphire makan sorang2 ek. sedap sangat la tu.. tak nak share2 ke. hehehe

ismaliana sulaiman said...

saya pun suka sutun sis.. :) klu sotong kering tu buat sambal tumis + nasi lemak bungkus daun pisang...uihhh.. pak mertua lalu kompom x perasan heheheee...

amboii...saphire makan sorang2 ea..meh acik nak sikit.. ;)

lizz said...

saya hari tu pun lumut jalan2...dekat jer dengah dalam sejam gitu... kemain banyak tu memborong...
sapphire suka makan sotong yek..tengok la dier nganga kemain beso tu...

Puan Ninie said...

hehehe
besarrrrr gilerrrr sayang :)
kenyang ke tu?:)

Lyn Yusoff said...

klu ke lumut.. snek2 cam gitu lah yg di cari nya kan sis..
still fresh..

Amanda Suria said...

Boleh geng ngan SA sbb suka mknn kering berasakan sotong...terus ngidam..acaner ni....

*SiRibenMerah said...

salam sis..

lama x dtg sini..
hihihi..
ouh, snek2 makanan laut neh saya kurang minat..
ntah kenapa.. lebih suka yg segar lagi kot..

seb baik sotong tuh x sama tinggi ngan arissa..

farra8979 said...

lumut memang banyak snek2 gitu je kan sis... tapi paling best sebab dapat jalan2... ^^

eima said...

aku tak penah lg sampai ctu ..

GREENJADE said...

kat Lumut snek2 gitu mmg femes..almaklum le dekat dgn teluk batik..hehehe

sy suke sotong pedas2 bergula tu sis.

eLLy said...

terasa mcm orang sebut eLLy with love la :-)



Dah lama tak ke Pulau Pangkor

Kesuma Angsana said...

walla bestnyer