Friday, July 19, 2013

... ceramah ...


As salam....

Gambaq kat atas tu bukan nak tunjuk pesen tudung ya hehehehehehehe....Sebenaqnya salah satu sesi ceramah yg i attend...Kompeni i keje ada ada perubahan positive lah pada Ramadhan tahun ni... boleh dikatakan 3, 4 kali seminggu dah diaturkan jadual ceramah pelbagai topik kat opis ni...Dari kul 1-1.30 then sambung solat berjemaah kat surau lak...ada kesempatan i join.... iyelah bila big boss tak dak boleh leh lah join in... Jangan pikiaq kaum adam tak dak naa... ada tapi depa dok kat side sebelah kiri.... 

Kalo perasan kan slide tu ada gambaq rokok... ustaz tu dok citer keburukan merokok... and salah satu point yg i ingat sangat sangat sangat is " Bila nak start hisap rokok, tak dak pun yg baca 'bismillah' dan bila dah habis merokok, punnnn tak dak yang cakap 'alhamdulillah' " .... lawak tapi benar kan...

Ok lah uols... moh kita sama-sama tingkatkan amalan ibadah di bulan Ramadhan ni.... have a great weekend and say 'no' to merokok hehehehhehehe....



7 comments:

lieyalatif said...

eh bagus sis opis u.....selalu ade majlis ilmu camni....ye laa kdg2 dok ralit bekerja sesekali nak juga santapan minda mcm ni kan sis....

hahhahah tegelak jugak lieya bace tang tak bace bismillah n ucap alhamdulillah sebelum n lepas isap rokok...tapi betul jugak kan sis....pendek kate tak yah la smoking ni....bad habit for ur life n money.....

hepy weekend sis!~

diana said...

bagusnya opis buat benda2 gini..

SYANI said...

Betul sungguh cakap ustaz tu bab merokok tu..hehehe

lizz said...

bagus ader majlis ginikan....dapat la ilmu kan


haah .maner ader nak merokok baca bismillah...

Kesuma Angsana said...

bestnyer dapat join majlis2 ilmu mcm ni yer !

MulutPayau said...

Bagusnya ada program pengiasian ilmu mcm tu...boleh jugak tambah ilmukan..

zahidahwahid said...

macam pelik pulak dengar kalau orang nak merokok baca bismillah... hehhe