Monday, June 3, 2013

... unplanned trip ...


As salam...

Ni trip balik kampung SH....tapi sblum sampai kampung singgah sebentar ke Melaka.... unplanned trip.... Sabtu pagi bangun tetiba SH cakap jom balik kampung.... sebenarnya malas nak pegi sebab my planned nak shopping keperluan Agate & Emerald seblum habis cuti ni.... tapi zap zup zap siap gak ler berpacking hehehehehe....

Lepas exit Ayer Keroh yg jam tak hengat tu, we drove on...tapi tetiba sampai exit Jasin, SH belok mas.....katanya jom singgah jap ke Melaka, eh eh dah pulak but i no hal.... tapi masyaAllah Melaka is the jam ok...memang tak leh masuk ke bandar hilir bagai... so w'ouls round jer outskirt kota melaka tu....

Tetiba nampak Toy Museum ni... terus emergency break ... hahahaha real jer bunyi...takde maknanya nak emergency break.... pusing jap cari parking sbb rumahnya kat main road.... last2 park gak kat main road..... Jom kita terjah.....



Rumah kecil so barangan pun tak banyak... tak macam yang kat Penang tu...but kids tetap enjoy gak.....


Mak pak pun enjoy sbb a few items brings back old memories.... sejam lebih gak melayan tengok the toys....

Lepas tengok ni, we went to eat2 and jenjalan kat AEON big.... then we head off balik kampung SH.... gambar2 kat kampung pun elek...malas...rilek-rilek, makan-makan, tidor tidor.... tu je lah kisah wiken i.....

Jap gi me nak ke Melaka...aiks melaka lagi kannnnn dah tu big boss orang melaka kannnn.....dah habis packing barang-barang big boss and nak gi menghantor nya..BW akan dilakukan malam karang k...... Take care tau and selamat bekerja........

17 comments:

Kesuma Angsana said...

but tetap menariklah !

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

ye memang menarik..

eima said...

free ke kena byr tu .. budak mesti suka kan ..jgn depa suruh beli ngan ngamuk je menan tu sudah la

wahida said...

eh, baru tau kat melaka pun ada toys museum ni...ingat kat penang je...

tak menahan emergency break tu....hahaha...

adianiez AIDA said...

dekat sgt dgn umah aida ni.
jemput le dtg umah :-)
aida bertahun-tahun lalu musium ni setiap hari, lom pernah singgah!

Lyn Yusoff said...

oklah tu, at least kuar dr KL..
walaupun melaka tu very the jammed

Dee said...

oh..melaka dah ada toy museum eh..syok ar..xyah gi jauh2 ke penang tu..

Kniedaz said...

unplanned trip tu best tapi kekadang letih hehe sebab minda dah set nak balik je tetiba tersinggah hehe

Rinna said...

Yang tak plan tuh laa menjadik kan.. :)

MaMa Rey said...

tapi menarik lah..:)
ni kalau anak saya yg tengok kompem break pusing balik hehe..

Daddy Ziyyad said...

Musim cuti/weekend kalau exit tol Ayer Keroh tu, mmg jem gila!! Saya dah terkena dulu..Terus serik nakgi melaka...hahahaha

atty's said...

morning sis..mcm menarik gak tmpt ni sis..lenkali g melaka .leh pergi

ct rahani said...

melaka kalau cuti sklh mmg jammed terukkan sis.. nak2 bandar hilir tuh.. so baik jgn pegi klu musim2 cuti sklh nih.. hehe..

mama ila said...

balik kg yer....amboii...emergency break yer..hehehe...ada eh toy museum kat melaka..kalau gi melaka leh singgah =)

Myra Jay said...

MJ ari tu p Melaka tak sempat jalan2 sangat.. sebab LETIH :D

lizz said...

waa best ni hari tu baru pi melaka tak tau pun ader toy museum kat melaka ni...

zahidahwahid said...

macam menarik je... teringin nak g...