Tuesday, June 4, 2013

... nasi ayam ...


As salam...

Hari Ahad, on the way balik dari kampung SH tu.... we ikut jalan dalam...maksudnya tu tak masuk Plus Highway... Around lunch hour sampai kat Gemas....konon nak pekena Nasi Ayam Gemas Mustafah .... tapi sayangnya kedai tutup.... so, we decided to move on and tengok lah singgah makan kat mana-mana... tup tup tup...masa lalu kat Tampin... tad ta daaaaa..... mataku nampak kedai ni.... patah balik and singgah sebentar utk isi perut .....


Dapat gak makan Nasi Ayam Gemas Mustafah ni tapi lokasinya kat Tampin hehehehehe....


Bagi tekak i yang bukan nasi ayam lover ni.... rasanya adalah biasa jer.... tak tahu lah spesialnya kat mana kan..... overall cost utk 4 set nasi ayam *sapphire share makan wif me* and air 4 gelas is RM29...

Perut dah kenyang, jom sambung perjalanan pulang ke kl.... syukur our journey went smoothly.... tak de tempoh jam... ikut jalan dalam then ikut LEKAS... memang lekas lah sampai rumah lalalalalalalala.....

*Alkisah Toy Museum semalam tu kan, lupa nak cakap ada dikenakan entrance fee : RM6 utk adult, kids RM4 kalau tak silap i ....  tapi we dapat diskaun... masa nak bayar tu, i said 4 adults and 1 child patutnya total RM28... tapi apek tu said RM23...i ulang sekali lagi and then apek tu cakap takpe takpe RM23 sudah....kira diskaun lah tu dia bagi kan hehehehehehe....


18 comments:

LYAfrina said...

sama la dgn lya..bukan pen-suka nasi ayam... mmg jarang makan... kalo y lya buat sndiri... bertambah-tambah lak.. hehe

ch@ said...

kita suka nasi ayam. hahaa, taktau la kenapa. tak kisah la mana2 nasi ayam pun, mmg sgt suka.

mamyharraz said...

nasi ayam ni feveret ank sy kak
tak kiralah jenis apa asal nasik ayam mmg dia suka hehe
nampak terliur tgk pic ni kak

lieyalatif said...

Tu la sis...famos gak nasi ayam gemas ni kan...review sis ckp biase2 je terus malas nak pi try heheheheh tgk dari nasi pun xmenarik tuh...baik pi ciken rice shop kot kan sis...lagi berbaloi dgn side dish die.....

Yg penting dah rase kan sis...so kite dah tau sendiri la kan....

Lyn Yusoff said...

jarang mkn nasi ayam ni..
sebab bila tgk ayam, cepat nau muaknya..

Rinna said...

Nampak cam sedap jerk.. nasi ayam tuh.. nyum2.. lapo laa plak..

Daddy Ziyyad said...

Saya dah makan nasi ayam ni, di cawangan yg kat Tampin ni juga..dan ikut tekak saya, memang takde apa apa yg special pun...biasa biasa aja rasa dia...;)

Kniedaz said...

Nasi ayam tu nampak biasa saja..tak tau la rasanya ...

ainnoraini said...

pernah makan kat situ...nasi ayam gemas...ok la jugak...Tampin tu sempadan dengan kampung saya..

eima said...

utk ai pun so so je ... nk kate sedap biasa je la kot ... kan

MulutPayau said...

Akak pun jarang2 mkn nasi ayam...tapi anak2 mmng suka..

Dee said...

i tak pernah tau ada restoran ni kat tampin..nama je my husband tu org tampin tp u tau jelah kan..hahaha..

Myra Jay said...

MJ tak berapa layan sgt nasi ayam, in case tak ada pilihan baru makan..

Tp kalau tak kena dengan selera tekap, sekejap je rasa lapar balik kan ;D

lizz said...

lapo biler nengok nasi ayam ni...tetap nampak sedap

adianiez AIDA said...

kat jasin pun ada outlet dia...
horlicks ais dia terbaeeeeeeeekk...

Cho Zila said...

anak2 saya peminat nasi ayam... buat masa sekarangni suka beno ngan nasi ayam tat

Kesuma Angsana said...

nampak sedap ayam tu !

zahidahwahid said...

me pun bukan nasi ayam... tapi still nak try jugak kalau orang kata sedap kan.. hehehe