Monday, May 20, 2013

... Penang Village ...


As salam....

Tengah dok pikiaq apa lah nak dimerapukan today....mood malas ni sebenaqnya...ok lah citer basi ok...citer hari ibu....gi makan kat Restoran Penang Village kat Great Eastern Mall, Ampang....sib baik mood amoi ni baik, leh soh posing :) ...



Tempatnya adalah cozy, deko pun cantik... Masa we sampai tu tak ramai orang, keluaq rumah lepaih maghrib...tup tup tup...sementara tunggu order, tetiba tengok dah ramai...rezki kami lah tu kan, time sampai org tak ramai.....

Our dish for that day....


1. air sirap bandung, air cincau and longan
2. ayam goreng for sapphire.... ekceli set kids meal :  ayam & sirap bandung tu...
3. nasi goreng amenda ntah *tak ingat nama dah*
4. laksa yummeh untuk ibu yg gorjes nie lalalalalalala....
5. sotong goreng butter yum yum... menepati piawaian tekak i...

Damage done for that day, cheq tak tau sbb tak tanya....orang nak belanja jangan tanya ghega, makan kenyang-kenyang dah ngehehehe....

Sekian, terima kasih :D

12 comments:

mama ila said...

lum pernah mkn lagi kat sini..nampak best =)

adianiez AIDA said...

laksa tu bikin aida yg puasa ni goyah! rabu nanti nak beli la laksa buyung kat pasar malam... nyum nyum...

Daddy Ziyyad said...

kalau ke restoren2 "penang" macam ni, saya mmg akan order samada char koey tiau, ataupun asam laksa nya

wahida said...

cantiknya deko dia kak...serba putih gitu...

Kniedaz said...

tula kita kan sis...duduk diam2 makan udahle...jangan tanya harga hehe

Dee said...

dah lama tak gi makan kat penang village..sapphire comel..

atty's said...

sama lah ngn dee,lama dah tak gi makan kt penang village.

lieyalatif said...

E'eh very nicr la sis deco die...suke tgk...santai2 gitu kan...foods pun not bad nampaknye....boleh laa try nanti....kdg2 takut nak try tempat baru takut x berbaloi dgn duit kiter....

Sis sapphire nampak bam2 plak kali ni...comel sungguh....

mamyharraz said...

deco situ mantap.
lawa..makanan pun mengiurkan.

sapphire comel je pandang kamera :)

Kesuma Angsana said...

tu dier .. meriah makannyer

GreenJade said...

dh dekat tgh hari ni... tetibe rasa kebuloq dah ni uhuhuhu

nini said...

geram nengok fries tu aih.....hehe