Wednesday, May 22, 2013

... mendidik anak ...


As salam....

I think most of us dah tau pasal nie....

* pics credit to google *

Untuk peringatan diri sendiri .... i have kids dari stage 1-3 ..... membesar dan mendidik anak bukanlah satu perkara mudah....I'm still learning to be a better mom...amik tips sana sini, dengar ceramah, baca buku2 agama, motivational, self improvement, baca citer2 pengalaman orang...macam-macam cara lah  .....well, life is a learning process kan.....

Suka bila tengok anak-anak orang yang berjaya....berjaya bukanlah bermaksud dari segi akademi & kerjaya jer tapi dari aspek keperibadian juga...rasa macam hebatnya didikan ibubapa...mampukah akak melaksanakannya?  ... 

Nak nak zaman skarang ni kan.... pengaruh negatif sangat sangat sangat sangat berleluasa... isskkk scary oooo.... makin maju teknologi, makin banyak dugaan ....Semoga kita semua dilindungiNya selalu....

Oooopsss amenda lah i membebelkan ni, takde hala tujuan....niat tadi nak buat WW jer....dah bebel2 ni mana leh nak wordless lagi kan kan kan hehehehehe....

Dah dah cukup lah merapu meraban ni....Pada sesapa yang nak berholiday tu, iyelah, jumaat dah cuti, next week dah start school holiday so...kot kot lah ada yg amik cuti awal skit tu....have fun and take care.... Have a wonderful day uols.....


  

10 comments:

Kesuma Angsana said...

tq share info yer

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Daddy Ziyyad said...

TQ atas peringatan ilmu ni...
anak anak saya dlm stage 1

Lyn Yusoff said...

bagus info ni..
tuk Lyn jugak.. akan datang.. hehhe

lieyalatif said...

betul sis....lieya sendiri pun masih tertanye2 mampu ke nak jadi parents yg baik...yg betul2 mendidik anak mengikut sunnah nabi dan seterusnye berjaya dan cemerlang baik dari segi pelajaran, agama dan peribadi...

skrang mcm2 anasir negatif ade sis so kite kene alert kan...takleh leka takut anak2 pilih jalan yg salah....

in sha Allah moga kite menjadi ibubapa yg berjaya mendidik anak2....

ct rahani said...

betul tu sis.. mendidik anak zaman sekarang makin mencabar.. semoga anak2 kiter sentiasa dalam lindungan-Nya.. Amin..

atty's said...

thanks sis..gud info nie..

Ratu Hatiku said...

Tq kongsikan info ini.. :)

Dee said...

good info sis..i masih kagum dgn cara didikan u sis..respect :)

*SiRibenMerah said...

thanks sis..
nnt I ada anak I akan praktiskan ye..