Wednesday, May 29, 2013

... memanah ...

As salam...

Sabda Rasulullah SAW, maksudnya: “Kamu harus belajar memanah kerana memanah itu termasuk sebaik-baik permainanmu.” (Riwayat Bazzar, dan Thabarani)

Melayan anak-anak mencuba memanah...1st timer semua ni....sorang RM10 utk 10 ke 12 arrow...tak ingat lak....

Agate *yg tengah* tu guna bow untuk left handers sbb dia memang kidal... tu yang lain skit arah dia pegang bow....Aqua and Emerald sama....keputusan sasaran.....hahahahah xyah citer aaaa, berterabur.... 1st timer lah katakannnn... yg keluar tak sampai sasaran pun ada hahahahahaha....see...


Me and Sapphire jadi pemerhati jer... Dorang main 1 round jer...tak nak continue sbb katanya rasa lenguh gak tangan tu...tak biasa kan, 1st trial....insya Allah ada rezki, keluar jenjalan ada ni, leh lah try lagi.... best gak tengok dorang memanah tu.... 

Sebenarnya we ajak Aqua keluar jap from asrama...release stress exam...lepas spend time 4-5 jam wif us, we send him back to asrama...dia lum cuti lagi...mid june baru habis exam......

Alright...esok kita sambung k....take care uols....

11 comments:

Rinna said...

Seronok aktiviti dengan anak2 kan.. bagi dia org ilang stress..:)

atty's said...

besh dpt buat aktiviti memanah..

Lyn Yusoff said...

bestnyer kak..
ade nampak kat pyramid, tapi takut plak nak try.. lepas ni nak try lah

Dee said...

archery...mmg best tapi melenguhkan tangan..hihihi..

Kniedaz said...

wah..macam best je memanah tu..tapi sebenarnya dia jadi best sebab ngan anak-anak...tak sabar tunggu budak2 besar...hehe

farra8979 said...

hihihi... memula memang excited nak try sis. tp lepas tu memang lenguh.. ^^

Nana Liena said...

RM10 ea..seronok juga.. ^^ saya dlu pun teringin nak main ..huhu

Sharinginfoz said...

memang seronok memanah

mamyharraz said...

menariknya sis..
jarang permainan memanah jd kesukaan..mungkin tak banyak tempat yg ada.
kalau dibagi peluang nak jugak sy cuba satu hari nnt :D

ch@ said...

wah, daku mcm tak terangkat je peralatan tu. bestla emak sporting bw anak2 jenjalan. hiks...my turn will be coming. hiks-lama lagi.

zahidahwahid said...

horse riding pulak sis... hehehe