Friday, May 3, 2013

... Al-Fatihah ...


*credit google *


Pada 27 April 2013 selepas maghrib, akak mendapat panggilan from my sis mengatakan bahawa bapa akak telah kembali ke rahmatullah...inna lillahi wa inna ilaihi raji'un... sedih pilu rasa hati ni tapi akak redha....

Arwah bapa akak meninggal sebab sakit tua plus he actually ada masalah kidney tetapi dia berdegil tak mahu pegi hospital.  

Arwah bapa akak sebenarnya hidup berpisah wif my bonda, dorang tak bercerai hanya berpisah.  Melalui telefon je lah yang menjadi alat perhubungan kami.  Arwah bapa tinggal bersama isterinya yang ke-3.  Bonda akak isteri pertama, dikurniakan 4 anak.  Isteri keduanya, yang sudah lama bercerai, dikurniakan 2 orang anak.  Anak isteri ketiga ada 2 orang.  So akak sebenarnya mempunyai 8 orang adik beradik.  Tapi kami tidak pernah rapat dan tidak berhubung antara satu sama lain.

Syukur sangat-sangat walaupun ketika arwah menghembuskan nafas terakhir, hanya isteri ke-3 nya ada bersama tetapi segala urusan jenazah arwah, kami berlapan yang menguruskan nya dan syukur segala urusan berjalan dengan lancar.... Alhamdulillah, masing-masing dah dewasa dan menerima dengan redha segala ketentuanNya ini....Ini lah yang dikatakan, setiap kejadian ada hikmahNya.... perginya seorang ayah, akak mendapat 4 orang adik... 

Akak ingin ucapkan terima kasih kepada semua yang telah memberi ucapan takziah serta mendoakan dan menghadiahkan Al-Fatihah kepada arwah bapa akak, Md Zainudin Md Darus.

Semoga arwah diampunkan dosa-dosanya, diterima segala kebajikannya, dicucuri rahmatNya dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman....Al-Fatihah...


14 comments:

Fizah said...

innalillahiwainnailaihirojiun..

Lyn Yusoff said...

Al-fatihah tuk Allahyarham
semoga rohnya di tempatkan dikalangan org2 yg beriman dan beramal soleh..

Nana Liena said...

innalillahiwainnailaihirojiun ...
al-fatihah ya unuk arwah ayah sis..
moga diampunkan segala dosa2 dan dtempatkan di kalangan orang2 beriman ..amin

MulutPayau said...

Takziah...
Al-fatihah utk arwah ayah Rasp...
Semoga ditempatkan dlm kalangan orng2 beriman....

Ati Masrif said...

al-fatihah buat arwah
semoga di tempat di kalangan orang yang beriman..amin.

ainnoraini said...

alfatihah...
semoga aruah ditempatkan golongan org2 yg beriman...

Yati Ali1 said...

Al-fatihah buat arwah...moga di tempatkan bersama org2 yg beriman...

Ratu Hatiku said...

Innalillah... Al Fatihah.. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.. Amin.. Salam takziah buat keluarga... Semoga tabah..

Ratu Hatiku said...

Innalillah... Al Fatihah.. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.. Amin.. Salam takziah buat keluarga... Semoga tabah..

Daddy Ziyyad said...

Al Fatihah..

Setiap kejadian itu, ada hikmahnya...

sW33tdARLiNG said...

alhamdulillah semuanya telah selesai dah Allah memberi hadiah di atas kehilangan itu

Kesuma Angsana said...

salam takziah yer & al Fatihah.....

Rinna said...

Al-Fatihah.. dan salam takziah buat rasp sekeluarga..

rATu kEBaYA said...

innalillahiwainnailaihirojiun...

alfatihah untuk arwah..