Friday, April 12, 2013

... spek ...


As salam...

At last bertukar sudaaaaa....


Spek yang kat bawah tu usianya dah amat sangat tua, keadaan pun dah nazak..Uols tengok pun dah tau kan....see sampai senget2 'kaki'nya....banyak jasa tul spek lama akak tu ooooo....

Spek yang atas tu sebenarnya dah lama buat...tapi lepas buat, acapkali pakai asyik lah pening kepala...bila pegi balik ke kedai yg buat spek tu, katanya mungkin sebab mata i lum use to it.... try pakai dalam 3 minggu memang pening....So, at last simpan sampai setahun lebih gak aaaa....pakai je spek kengkang lama tu....

But then last month kot... i bawa spek yg tak brapa nak baru tu ke kedai optical yg lain...the optician check mata i and the spek...katanya lari jauhhhh sangat power tu...and ditukarnya the lens....rege dlm RM1++ gak ler...geram tul kat pekerja kedai 1st yg buat spek tu tapi tak pe lah... nak buat camne, benda dah jadi....Bersyukurlah dapat gak dibetulkan spek tu...and dari hari i betulkan spek tu sampai lah ke hari ni, i pakai tanpa was was rasa pening :D Clear sudah dunia ku *ihiks*  and now rest in peace lah wahai spek lamaku hehehehhehe....

Sekianlah cerita riwayat spek ku lasi itu....

Have a peaceful and enjoyable weekend Luv.....take care...Insya Allah ketemu kita di minggu depan.....


15 comments:

lizz said...

teruk betul pekerja kedai tu...sib baik pi kedai lain kalo tak kena tipu jer ngan dierang kan...
tapi lama tu setahun baru tukar...

Puan Mimi said...

aah la sis rasp, patut sis pergi kedai tu balik. bgtau tokey kedai tu yang lense akak salah power tu pasal pening. bukannya sebab blom biasa pakai. leh tunjuk bukti akak buat power lense baru beli kt kedai lain dan tak pening. geramnya rasa.. dah satu kerja kene tambah duit kan..

atty's said...

memang tak patutlah sis, tp takper..halal je lah..cuma takut terjadi pada org lain

Dee said...

macam karangan bm dulu2 lak..hihihi..mesti tambah cun pakai spek baru tu kan..

wahida said...

jom kita bakor kedai spek tu!!

hahaha...

zahidahwahid said...

geram pulak dengan pekerja kedai tu... boikot lah... hahaha

Ratu Hatiku said...

Citer psl spek baru terigt nak kena bwk anak dara kt umh tu kena buat spek..cek kat skolah ada masalah mata...patutlah selalu ngadu sakit kepala...

MaMa Rey said...

tak bertanggunjawab kedai tu..nasib baik Rasp pegi betulkn ke kedai lain kan..

eima said...

bahaya jugak .. boleh buat mata bertambah rabun ....

GreenJade said...

org pakai spek cam kita ni sis..sure sekali mesti terkena gini kan uhuhu

wahhh terang bendorang lah mata mu wiken2 ni yeah sis

anis abdullah said...

cer citer kedai mana yg 1st tu? ada gak unsur2 nak ban ni

Nora Karim said...

pekerja kedai first tu tak biasa lagi kot? atau dia mmg malas nak berurusan.. huhuh bagus la dah tak pening lagi...

Sharinginfoz said...

specs ni memang lama kan kita guna

saffiya_aleesya @ echa said...

power lense x sama ngan tahap rabun akak tu sbb tu jadi pening bila pakai.pe2 ntah kan sian kat akak.kes naya n tertipu je..saya pun ingat nak ganti lense baru.lense lama dah blur2 dah.nak tambah power laa nampak nyer huhuhu

Kamariah Awang said...

Ma pun pernah kena pekedai spek tu malas nak test mata dia suruh guna power yang lama aje.. maknanya cuma tukar frem je... Apa ke hal orang tu, dia ingat kita nak melawar aje ke?