Wednesday, April 17, 2013

.... Langkawi Skycab / Geopark / Oriental Village ...



As salam...

Kita teruskan ke destinasi 1st kami lepas menikmati pemandangan sana sini di Langkawi, kami terus nak gi naik skycab *cable car*.... ater nak check in hotel awal lagi kannn, kita jalan dulu.....Selamat Datang ke   Langkawi Geopark/Oriental Village...


Jom jom, kita terjah skycab nie .....


Fuh sib baik pegi minggu lepas...kalo gi minggu ni memang tak merasa lah naik cable car ni....


Tapi for info, sky bridge nye under major maintenance...so memang tak merasalah naik sky bridge tu huhuhuhu...mampu tengok dari kejauhan je lah..... Sapphire masa memula tu agak suspen naik skycab tapi bila naik utk turun ke bawah, dia dah steady ....


Dah puas posing-posing kat atas, jom kita turun ke bawah ... on the way down, we saw this waterfall.  Dalam skycab w'ouls masa tu ada sorang officer yg keje kat situ...dia cakap tu lah telaga tujuh....



Plan asal tu we nak gi situ...tapi memandangkan tinggi nye nak memanjat, cancel plan ... kiranya dah tengok dari kejauhan cam dah pegi lah gitu lalalalalala....

Ok sambung sesi posing2 :) .... suasana kat area Oriental Village tu....


Ada lak a small section with a poster of Winter Sonata nie....


Citer winter sonata i tak pernah tengok tau :D i tak pernah ke korea, sama ke suasana gambar kat atas tu dgn korea????.....

Kat area tu ada deer farm, tiger, naik elephant or ride horse..... Sapphire tak menyabar-nyabar nak naik horse so, we skip yang lelain terus ler gi naik horse nie.... feeling ala-ala princess on a carriage gitu...


Dia dah puas hati, jam pun dah kul 12 lebih, it's time for us to go and check in kat hotel...SH pun nak kena siap gi meeting petang tu... so itu je lah aktiviti pagi arrival tu ...

Tiket skycab tu rege dia RM30 adult & RM20 child tapi kalo produce MyKad/MyKid ada rate lain... tak silap i RM15 adult & RM10 child KOT... SH yang bayar, lupa lak nak tanya kat dia brapa ringgit....

Next i will story you pasal hotel lak k....


12 comments:

NUNU EERA said...

semua tmpt nk xpnh pegi lgi..
sbb last pegi lgkawi rsanya kecik mcm sapphire tu.. hehe..

lieyalatif said...

sapphire muke excited n hepi sis heheheeeh....mau tak hepi dpt jalan2 kan sis....

tgk pic sis ni terus tak sabar nak gi bulan 10 nie....saje jalan bawak mak abah naik flight....sesekali belanja org tua kan sis....

sis tau tak, lieya ni dah pegi langkawi ade laaa dlm 3 kali...tapi cable car mmg takpenah naik hahahh sebab penakot tinggi...tapi kali ni pergi nak naik lah...sebab tercabar tgk sapphire pun berani hahahaahaha

atty's said...

masa i pergi ujung jan aritu
sky brigde pun tutup jugak..kempunan nak bawak along..g skybridge

eima said...

windu kg plak ni ...huhu

Ratu Hatiku said...

Comelnya Sapphire....suka dgn rambut baru dia tu.. :D

Daddy Ziyyad said...

sayupppppppp..tinggi skycab tu...haha

lizz said...

waa bestnyer...cantiknyer view water fall tu...

Ati Masrif said...

lain betui langkawi kini..
kita mai situ masa honeymoon dolu2
lama bebenor tu...hehe

~ Lady ell ~ said...

Hye sis.best ekk g langkawi.ell pn seronok sgt masa tu.we'ols gi time school hldy last year nye last semester pn sky bridge tu ttp.n baru ell tau waterfall tu telaga 7

Kniedaz said...

Waktu saya pergi aritu hujan so tak dapatlah jalan2 sangat..tapi cable car mestilah naik walaupun kecut perut hehe

Amiha Ayu said...

Seronoknya sis...Lama tak pergi Langkawi..

zahidahwahid said...

akak pergi bila ni? saya pun baru balik dari langkawi jugak.... tak sempat up lagi story, masih stuck kat penang.... hehehe