Tuesday, April 23, 2013

.... Langkawi : food, Ayer Hangat, Kota Mahsuri, Beras Terbakar, swimming ...


As salam....

Firstly, nak ucap terima kasih banyak2 atas ucapan dan doa sempena birthday Emerald semalam.....

Alrite let me the story the kisah the basi one, the Langkawi trip....1st day after check in we tak pi mana pun...SH gi meeting nye, me layan Sapphire kat pool jer.... petang, it rained so cepat gak ler dia stop mandi manda kat situ....

Malamnya we gi Pantai Chenang cari foooooood utk isi perut... lupa lak nama restoran tu....Restoran Haji Ibrahim ke apa ntah... memang lupa aaa...

Food sampai je dah terkam, kelaparan, ada satu lagi dish ikan 3 rasa...tak tak menyempat dah nak makan kannn...rasa biasa2 je, rege pun ok lah dalam RM60 gitu kot...gambar pun dari hp jer...tak koser nak snap2 bagai...

Next day lepas breakfast, we went of to Ayer Hangat Village....Al kisah Telaga Air Hangat ni...



Cantik kawasan dia....


Pool pool tu semua is air hangat tapi sebenarnya tak lah hangat sangat pun...i rasa skit dgn tangan, idok ler me dok rendam kaki bagai...tapiiiiiii kan why is the water cam ada lumut2 ek?  Ada tempat batu batu tajam refleks tu.... aduhhhh sakit kit kit jalan atas tu ok...tapi sapphire selamber jerrrr dia jalan dari hujung ke hujung....me, berpeluh peluh gak ler menahan 'sedap'nya tu hehehehe...

Ok next we went to Kota Mahsuri...


Sapphire ingat tempat ni ala-ala ada castle, princess2 gitu.... bila tunjuk kan rumah Mahsuri, dia terus cakap "Mahsuri ni princess kampung ke ibu?" hehehehehehe...ntah apa2 lah dia bayangkan kan.... Kat sini lama skit we stayed, sambil ceritakan kat Sapphire kisah Mahsuri ni ...

Lepas tu we singgah jap ke Beras Terbakar....


Kejap je kat situ...banyak gerai2 jual baju-baju, kain batik, pelikat bagai tapi i tak shopping apa-apa pun...SH nak kejarkan solat jumaat....

Makan dekat area Padang Maksirat je, restoran Jom Ikan Bakar...

Food sodappppppppppp and murah...air free leh refill refill lagi....tapi sorry nak cepat punya pasal..takat gambar sepinggan nasi je lah....


Lepas SH gi solat jumaat and we went shopping2....Tak banyak mana pun...mostly kiriman kengkawan and family members....esok insya Allah i story k.....  Lewat petang is time layan Sapphire swimming di pool....


Biasalah kids kan...ada pool dah complete holiday dia..sejam lebih gak ler dia berendam...sib baik pool tu tutup kul 7mlm...kalo kul 10 mlm mau dia berendam sampai kul 10 hehehehehe.....


Malam makan kat hotel tu jer...


Food sedap and rege is the very reasonable .... food ni sebenarnya untuk Sapphire & i je coz SH dah siap makan dulu sementara i gi tukar pakaian Sapphire...so sambil2 dia suapkan Sapphire dia pun makan sama :) ....

End of 2nd day.... Esok, insya Allah, last citer Langkawi...lega :) ....



15 comments:

Amanda Suria said...

bestnya jalan2 mcm ni...rasa macam dah lama x pi jenjalan...

Lyn Yusoff said...

kids klu pg mane2.. swimming pool tak tinggal kan. mesti nak terjun.. hehehe

Cho Zila said...

lambat wish... selamat hari jadi emerald...
cerita lama tetap kenangankan,,, pergi langkawitu tak singgahpun telaga air hangat padahal dah lalu nak gi galeri tun mahathirtu..
anak sayapun sama berangan ingatkan princess....

mamyharraz said...

langkawiii wait for me :")
ecehh ntah bila nak nyampai pun tak tau la..

bestttnya sis!ai is teruja tgk semua pic..terus aura nak berholiday meresap dlm jiwa..

swimming pool sah sah tempat wajib terjah anak2..pegilah mana pun tetap nak masuk kolam yg gembirakan hati depa hehe.

Daddy Ziyyad said...

Lambat wish..sorry..
Happy birthday Emerald :)

makan dinner sambil mengadap view mcm tu mmg ohsem...:)

eima said...

ok pas ni nk try la baron ni ... nampak cam besh ade slide tu ... kota mahsuri ke makam mahsuri dear ... hehehe

ju nichee said...

amboi kan main lagi sapphire..
sonok tgk dia jalan2.cute ler pulak tu

Kesuma Angsana said...

one word.... menarik !

LYAfrina said...

sapphire sgt bijak berkata-kata...
;-)

kolam tu blumut sbb tak dicuci kot.. semulajadi kot

Rinna said...

Seronoknyaa..jalan2 ke langkawi..dah lama tak pergi sana..

Sapphire seronok laa yer..dpt berenang. Budak2 biasa laa kolam jadi pilihan.. :)

Dee said...

mcm menarik je de baron resort tu sis..anak2 dpt pool complete dahlah holiday dorangkan..

nini said...

dok kat kedah dekat stahun tapi tak sempat jugak nak jejak langkawi =(

lieyalatif said...

Jom ikan bakar ni pemes kan sis...penah mkn kat sane...mmg sedap ikan bakar situ...bulan 10 lieya ke langkawi gak jalan2 bawak mak...leh repeat ke situ lagi...

Comel sapphire cakap princess kampung tu sis...kecik2 pun bijak die hehehehe

Munnafendy said...

princess kampung??? hahahhaa...itu le dia princess melayu syg, xde baju2 gaun pink2 tu semua..hihi

zahidahwahid said...

adeh! ada pulak princess kampung? sapphire ni ada2 je lah.... sakit perut gelak...

ayer hangat and makam mahsuri tak masuk pun... beras terbakar sempat g... orang kata makanan kat pantai chenang mahal...

hurm... story langkawi saya tak keluar pun lagi -.-