Wednesday, April 24, 2013

.... Langkawi finale : Dataran Lang & shopping ...


As salam....

Okez, citer Langkawi finale ....

Tak sah kalo ke Langkawi tak bergambar di sini.....



Dataran Lang.... pegi pepagi lepas breakfast.... tak lah panas sangat time tu.... jez nice je cocer...Kat tengah2 dataran tu ada lak cam small pool...dalam pool tu ada tortise... Sapphire syiok lak dok tengok....

Dah dah cukup...let's carry on next aktiviti... flight balik petang tu...so kena cepat, nak singgah kedai Idaman Suri....


Kat sini sesapa yang minat pinggan mangkuk memang rambang mata lah...i tak shopping apa-apa pun kat sini... Singgah tengok je... me memang tak minat sangat wif pinggan mangkuks......Gi sini tak sampai setengah jam pun.....

Nak top up skit cekelat...walhal dah beli dah the day before tapi ada penambahan pesanan penaja ... we went to Haji Ismail Group....



Dah kayo dah pakcik ni sampai kan ada kompleks nye sendiri....still under construction tapi bahagian utk supermarketnya dah operational...rasanya yang under construction tu is hotel kot, adjacent to the shopping complex.....

Barangan dari hasil gamat antara produk Langkawi yang pemes....


Tak beli banyak....cukup untuk stok kat rumah and oso souvenir skit for family members....dah settle shopping, balik bilik, pack up barang of off ke airport, nak balik kl semula.....

Tu je lah trip ke Langkawi w'ouls, thanks to SH for fully sponsoring our holiday :) ....


Kalo nak soh repeat balik memang nak aaaa....Seronok oooo gi Langkawi, i will never get bored :).... Sapphire pun suka.....


13 comments:

Fizah said...

alamak...dataran lang ...teringat memori form 5 dolu2...hihi

ada plak yg kata burung tu hidup mlm2...LOL...sabar je...;)

lizz said...

waa teruja betul nengok pinggan mangkuk tu...

Dee said...

dataran lang tu sejarah i gi honeymoon dulu..ye ye je posing sakan walhal laki bini tak mandi lagi..hehehe..

Daddy Ziyyad said...

Idaman Suri tu, mmg jadi idaman betul suri2 rumahtangga kan....hahaha..nasib baik wife saya pun bukan jenis suka shopping benda2 macam tu, so kalau gi Langkawi, tak singgah pun situ :)

mamyharraz said...

seronoknya kak sy tgk all the coklat!
tambah2 kinder bueno my fav!
lawa lah pic akk dgn sapphire berlatar belakang burung helang :)

Ati Masrif said...

sapphire comellll..bila pakai cekak rambut tuh...

kita suka sgt pinggan mangkuk tuh...mahu 2-3 jam kat situ..huhu

eima said...
This comment has been removed by the author.
eima said...

pakcik tu dah xkaya sbb arwah dah lama dah meninggal tp anak2 beliau sgt bagus sbb berjaya mengembangkan perniagaan ayah diorg ... aku bangga wei terhadap pencapaian org melayu kita ....

atty's said...

sis, u sama ler ngn i..tak minat pinggan mangkuk,tuppaware pun i x minat.

tp coklat i minat.. :)

Munnafendy said...

uik..tak pnh singgah pulak idaman suri tu. slalu pi HIG je

zahidahwahid said...

memang sangat best... saya pun nak pergi sana lagi... hatiku tertinggal di langkawi lah kak... hehehe

BUNDA a.k.a KN said...

bunda belum pernah sampai..

Kesuma Angsana said...

helang mesti ada kalau ke langkawi , kalau tak x lengkaplah... nak coklat sikit !