Friday, April 19, 2013

... Langkawi : de Baron Resort ...


As salam...

Semalam me ke melaka sbb ada keje....Kul 5.30 ptg dah ada sampai ofis balik.... penat oooo terkejar-kejar gitu tapi apakan daya ku, diriku hanya lah kuli-ketip kannnnn...syukurlah semuanya went smoothly :)

Ok berbalik citer Langkawi.... Dah basi citernya tapi tak pe lah kan.... kalo agak2 boring nak baca korang tekan je butang X tu ye .... Ni al-kisah hotel yg i stay tu, de Baron Resort, Langkawi, hotel bertaraf 3 bintang ye....


Ekceli banyak je cawangan2 Baron ni kat Langkawi tapi the one that we stayed in situated kat Pekan Kuah...Lepas check in, amik kunci nak ke bilik.... i dah suspen time ni... siap dalam hati cakap, kalo bilik tak memuaskan memang i nak ajak SH pindah hotel lain.... nak tau sebab kenapa terlintas di fikiran i camtu...see corridor nak ke bilik...


Tak ke scary???? karpet uzur, bercapuk capuk, kotor.... sib baik tak de bau hapak.... memang gerun tgk kannnn...

Ok, iron ada kat luar kot...tak tau lah leh request ke room ke tak sbb i memang dah iron siap2 baju semua so memang i tak guna iron langsung lah masa kat sana...


Annnddd ada air coway ni kat corridor tu....


Tapi my room ada jug & cawan2 plus teh/nescafe bagai and also ada fridge so memang i tak guna lah air coway tu...but i tak tau ye if bilik standard ada ke tak....

Bila buka pintu bilik, fuhhhhh tarik nafas lega.....tad ta daaaaa....


Syukur alhamdulillah....bersih dan selesa sangat.....


Ini budak sangat hepi....ibu dia pun hepi sib baik tak loncat2 sama dgn itu budak kecik :D...

Bilik comes wif breakfast....food spread dia ok lah not bad.... variety gak ler....ni area dalam cafe dia...


and ni lak area luar...kalo nak dok kat pondok2 kecil tu leh gak tapi jauh lah skt nak menapak amik food...


and suasana dekat area pool ada lah best....


Petang-petang layan dok kat situ adalah sangat tenang.....

Overall, sangat2 berpuas hati wif this hotel....part corridor tu leh ler pejam mata sebelah...bukan kita nak stay kat koridor tu pun kannnnnn....i book tru Agoda ye...

Fuh, panjang lebar nye citer....gonna learn how to buat citer pendek2 hurrmm....

Ok then, have a lovely lovely wiken uols and take care....


15 comments:

Ratu Hatiku said...

Pandai betul Sapphire posing :D

lizz said...

sapphire yang comel auntie suka tengok gaya dia bergambor...cantik...

Kesuma Angsana said...

tp dalaman bilik hotel tu nampak oklah... yg len2 tu no komenlah !

Ati Masrif said...

nampak suasana kat luar pun nice

selalu tau kat langkawi tu hanya hotel aseanea jek...hehe

atty's said...

nasib biliknya bersih ye sis.
yg penting harus ada swimming pool. :)
happy weekend sis.

Rinna said...

Cantik dan selesa..tgk hotel tuh.. bestnyaa jalan2 ke langkawi..

wanie amerie said...

as salam..
ehh,citer langkawi..sukernya..tetiba teringat langkawi sudah..hehe
mmg betul, de baron ni byk cwgan..byk resort kat langkawi under de baron..sy dulu stay dkt satu resort tu, under de baron jgk, tp dah lupa nama apa tah..
ok jgk tgk,pool dia mcm best je, ank2 suka la dgn pool ni..
nti bole stay sini plak jika ade rezeki ke langkawi nti..

nieda said...

Last year saya ada stay kt de baron ni tp dpt bilik yg baru. So far oklah

Kniedaz said...

Aritu nampak gak Baron ni..mmg banyak betul cawangannya. ..Koridor tu mmg nmpk uzur la...

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

MulutPayau said...

seronoknya dapat ke lngkawi...
nasib baik biliknya ok kan...pmdangan kat luar pun cantik...

zahidahwahid said...

cantiknya bilik dia... kitaorang hari tu pun duk kat area kuah...

MaMa Rey said...

cantiknya pemandangan..memang tenang suasananya..

scary jg tengok koridor tu tapi bilik dn bhg luar tu nampak best

LYAfrina said...

mujur dalam bilik ok je nampak...
lya x pnh sampai lg ke langkawi ni..

adianiez AIDA said...

aida da stay sini 1 week. kursus last year.
paling suka ~ view luar nyer. ada pondok, then nampak helang kat jeti... i like!
akan bw asben & anak2 stay sini.
bleh jalan kaki gi banda kuah & HIG hi hi hi...