Monday, April 8, 2013

... class basic skincare ...


As salam....

Last friday agak kebizian ... tak sempat nak ngadap blog... ingatkan nak catch up masa lunch hour tup tup tup teringat i promised my colleague, CT, nak join her 'class'.... CT ni memang minat bidang yg berkaitan dengan beauty/image gitu.... Dia dah attend banyak courses kat luar...sanggup keluarkan duit sendiri for this...katanya insya Allah ada rezki, after a few years nanti, dia nak set up her own business....semoga berjaya dia kelak...


Her 1st class conducted is on class basic skincare.... ala yg guna cleanser, toner, moisteriser bagai lah and the right way of mencuci muka, how to use foundation bagai lah... barangan dia guna adalah Mary Kay... yang best nya about this is niat dia bukan nak menjual pun barangan Mary Kay... terus terang dia cakap, no obligation nak beli barangan tu... dia conduct the class sebab nak practise with presentation, practise makes perfect maaaa ... kami ni kira her 'trial class' lah... win win situation gitu kan... kami dapat belajar dan dia pun dapat belajar camne nak conduct her presentation in the future....

CT dah plan a few more classes.  Will be held on fridays, lunch hour sebab break lama, 2 jam lebih tapi will take up only 1 1/2 hours je... Next class insya Allah will cover topic on make up, grooming bagai... and all is FOC wuhooooooooooo suka i :) Dia tak charge apa2 langsung and dia tak kedekut ilmu... tanya lah apa-apa pun kat dia, dia ever willing to teach...

Semoga her dream will one day come true...


17 comments:

Kniedaz said...

seronoknya....semoga dia berjaya mencapai cita-citanya ^_^

Amanda Suria said...

update bergambar sekali tau nanti...

Daddy Ziyyad said...

Moga sahabat itu berjaya..:)

sW33tdARLiNG said...

wahh bestnya ada free class gittewww

wahida said...

kat ofis saya ni pun ada buat mcm ni kak...tapi malas nak join, nnt at last dia suh beli brg2 dia....adoi la...

GreenJade said...

bagus lah CT..moga impian beliau jd kenyataan :)

biasa kwn2 sy yg buat class gini sure at last promote gile2 srh beli brg dia..huhuhu

Kesuma Angsana said...

wah seronok tu !

Dee said...

bestnya..dpt tambah ilmu sambil memantapkan kulit muka..hihihi..

lieyalatif said...

Eh menarik ni sis...lieya penah sekalilaa join make up kelas...heheheheh...

In sha Allah..dah ade minat tu tinggal usaha je tu sis pasti berjaya....sis pun rajin jugak join tu hah..buat tambah2 ilmukan sis...mase rehat pun terisi....lagi pun sis bile bertambah usia ni mmg kite kene prihatin bab penjagaan kulit muka ni ....mary kay tu pemes jugak kan sis...antara produk yg terbaik laaa...

Cho Zila said...

ciri2 orang berjayatu.. Insyaallah orang baik hati gitu ALlah permudahkan... nak tengok gambar sebelum dan selepastu....

eima said...

muka kena tacap tak dak ke ... aku pun suka kelas grooming ngan mekap gini

Lyn Yusoff said...

nnti tunjuk pic skali tau sis..

Rinna said...

Waa bestnyaa..dpt info percuma gitu.. :)

Kamariah Awang said...

Memang berpotensi untuk jadikan bisnes, Rasp. Buat betul2...

dela said...

bestnya

hainom OKje said...

Sapa lagi nak support kawankan Rasp...kalau bukan kita

zahidahwahid said...

interesting...