Monday, March 11, 2013

... skin infection ...

As salam...

Sapphire selepas melawat kakaknya Emerald di asramanya hari Sabtu lepas...


Lepas lawatan, we went to the clinic.... Sapphire ada 1 ulser di mulut and skin infection, 1 di tangan, 1 di kaki, 1 di tepi cuping telinganya and a few small ones kat hidung dia.... mula-mula tu ingat di luka masa kat school...then bila luka nak kering dia kopek2 kan...tapi bila kat hidung and kat cuping telinga tu naik, we terus suspect something else....see yg dibulatkan tu....


The doctor ada guna 'term' dia tapi i tak ingat....katanya skin infection gitu.... so dapatlah 1 ubat utk ulcer mulutnya, ohhh doc cakap ulcer tu tak de kena mengena dgn yg lainnya...*my own prediction probably because dia ni kurang minum air sbb last week bekalan air dia ke school tu tak habis diminumnya* and for the skin infections doc bagi antibiotik utk makan and cream utk disapu...hopefully cepat lah baik.... gerammm lak tengok benda tu kat kaki and tangan dia....syukur lah pagi ni tengok banyak kurangnya....

Till then have a lovely lovely monday...don't blues-blues ok :D



 

18 comments:

mamyharraz said...

dah bagi ubat oklah tu nnt sis..
dgn cuaca tak menetu skrg ni..
senang2 je penyakit dtg.

*SiRibenMerah said...

get well soon sayang... sis, beli Cetaphill buat mandian dia.. good for skin infection.

Lyn Yusoff said...

mungkin sbb panas n kurang minum air.. get well soon yer budak comel :)

zahidahwahid said...

get well soon sapphire...

Dee said...

suka tgk cardigan dia...cute..

apapun..hopefully sapphire cepat sembuh ye...

Cho Zila said...

anak sayapun der kat mulut.. doktor bagi antibiotik dah berkuranglah sikit...

Cho Zila said...

anak sayapun der kat mulut.. doktor bagi antibiotik dah berkuranglah sikit...

Daddy Ziyyad said...

Impetigo tu..
Kena treat awal, sebab ia cepat merebak..Hope sembuh cepat..:)

Ratu Hatiku said...

Ksiannya... moga cepat baik ya..

Kesuma Angsana said...

moga cepat baik ye

sW33tdARLiNG said...

get well sapphire... so cute & so comel dah macam anak dara dah bergaya skang ni... err jadi ke ni nak buat menantu? hehehe

Rinna said...

Alaa sianyaa sapphire.. Moga cepat sembuh yer..

Kniedaz said...

dia tak menggaru takpe la..semoga cepat sembuh

lieyalatif said...

alahai siannye sayang aunty nie...abis dah kulit gebus kene kaco dek infenction tuh...seb baik sis cepat2 bawak pi klinik...takut melarat nanti....yg penting sis kene jaga yg bagi sapphire garuk...takut lagi melarat karang.....

tang ulser tu pun lagi kesihan..sure sapphire taklalu nak ma kan....ye laa kite yg tua ni pun kalo kene meraung bile nak makan...ini kan pulak budak kan sis...

cepat sembuh yeak sayang aunty...jahat ulser tu kaco sapphire kan.....

lizz said...

moga cepat sembuh yer...
comel sangat la dier ni...ader ruper nora danish gambar last tu..

Ismaliana Sulaiman said...

cuaca skrg ni panas lah sis...mmg kene minum air masak byk2...

apa pun semoga cepat sembuh yer... :)

Amanda Suria said...

musim panas skrg..memang senang dapat infection

Myra Jay said...

Skin infection smpai macam tu ye..
Moga cepat sembuh ye sayang..